Nanostation problem sa kablovima

Nanostation problem sa kablovima

offline
  • Pridružio: 21 Avg 2008
  • Poruke: 160

Pozdrav svima,

Imam jedan problem koji me muci vec dugo. Kupio sam jedan nanostation 2 uredjaj. Sve bude uredu kada ga spojim sa 2 manja lan kabla. Ali kada iz nanostationa do poe povezem velikom kablom 10-tak metara i lan do racunara nece da mi ocita lan, tj. ne svijetli ona lampica na uredjaju. Dok recimo iz nanostation-a do poe stavim mali lan, a iz LAN do racunare veliki i tako radi.

Meni treba da veliki kabl bude jer nanostation hocu da stavim vani. Zna li neko u cemu bi mogao biti problem?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Šuki  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Jan Šulja
  • Pridružio: 05 Sep 2016
  • Poruke: 7

Problem je u padu napona od poe adaptera do nanostationa. Nanostation 2 koristi napajanje 15V.
Mogući problem, nekvalitetan lan kabal.
Iz prakse, 10 metara lan kabla od adaptera do nanostationa radi bez problema.
Ukoliko imaš mogućnost, postavi adapter bliže anteni (kraći kabal). Od adaptera do kompa može i 50 metara bez problema.



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 601 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 6 sakrivenih i 564 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amonsrb, Apok, Bogoslov, cenejac111, dankisha, Djokislav, Djole, Drug pukovnik, esx66, Hektor, Ilija Cvorovic, ivan979, ivica976, Kibice, kuntalo, Marko Marković, MB120mm, Mercury, novator, ostoja, pedjolino76, repac, Sr.Stat., stegonosa, Toni, vasa.93, vathra, vlvl, voja64, yufighter, šumar bk2