Podesavanje rutera REPEATER MODE

Podesavanje rutera REPEATER MODE

offline
  • 100%Milanista
  • Information Technology
  • Pridružio: 23 Avg 2008
  • Poruke: 2629
  • Gde živiš: Milan, Italy

Pozdrav imam ruter koji sam podesio u repeater mode. Primam signal od jedno 70m udaljenosti i onda taj signal saljem po cijeloj kuci.

Podesio sam da se automacki dodjeluju ip adrese. I sa telefona i racunara se konektujem preko wifi.

Problem je sledeci nekad se konektujem i sve je odlicno a nekad nece. Ili sam konektovan na dva racunara na treci nece. Pise limited access ili kao ne moze ip adresu da dobije. A nekad i na ove sto sam se konektovao nece a nekad oce sve zavisi koju adresu kao dobije. I onda kad tako zabode moram opet sve da konfigurisem nanovo. Evo nekih slika oko podesavanja ne znam sta bih jos pokusao. Neki predlog?










Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Koji ruter je u pitanju?



offline
  • 100%Milanista
  • Information Technology
  • Pridružio: 23 Avg 2008
  • Poruke: 2629
  • Gde živiš: Milan, Italy

TL-WA901ND

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Napisano: 17 Dec 2015 15:32

Jedino sto mi pada na pamet je da li je IP adresa prvog rutera i ovog sto si omogucio repeater mode u istom segmentu?

Imas tamo u Network podesavanjima da visi IP i Subnet Mask. Subnet mask ti mora biti ista na oba rutera.

Dopuna: 17 Dec 2015 15:33

Ako nije onda moze doci do konflikta.

offline
  • 100%Milanista
  • Information Technology
  • Pridružio: 23 Avg 2008
  • Poruke: 2629
  • Gde živiš: Milan, Italy

znaci subnet da bude isti a ako je ip prvog rutera 192.168.1.254 koji onda ip da podesim na repeat ruteru ?

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Ma stavi recimo na 250 da bude zadnja cifra .

Takodje, probaj da vratis zastitu da bude Wep, pa onda probaj kako radi.

offline
  • 100%Milanista
  • Information Technology
  • Pridružio: 23 Avg 2008
  • Poruke: 2629
  • Gde živiš: Milan, Italy

E ja ga ne mogu podesit nema te sanse odustao sam.

Ruter koji sam kupio je TL-WA901ND

Ruter sa kojeg primam signal je ZTE h201l (kazu da je ovaj ruter sranje po netu)

Napravio sam Bridge with AP Mode na TL-WA901ND i pokazuje pun signal i konektujem se ali pise limited access i nema sanse da moze. Povezem se i sa telefona ali pukne i nema neta uopste sve dodje pa nestane pa puca katastrofa i sve limited. A neka to nego imam jos jedna problem koji me je iznervirao.

Povezem se sa racunarom preko lan kabla na ruter TL-WA901ND i svako malo mi pukne veza onda moram da ga ugasim iz struje ili restartujem na fabricka da bih se opet povezao. Ne mogu fino podesavanja da sredim svakih 10 15 sekundi mi pukne lan veza sa ruterom katastrofa. Ne znam ni taj djavo sta je... ni to nesto nije normalno da tako puca.

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

Ne znam sta se desava, ali WiFi ti je za***ana stvar, cak i kada je teorijski sve ispunjeno, opet neki problemi. Verovatno da je slab signal ili je slab taj root ruter koji salje signal. Ja sam pokusavao da napravim bridge izmedju dva rutera, cisto radi testiranja, razdaljina je bila mozda 5 metara, izmedju dva zida, ali je prvi ruter bilo neko SBB Cisco sr***. Tako da, verovatno je do toga.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 469 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 1 sakriven i 462 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, cikadeda, havoc995, Megapurpletv, Ognjen D., sasa76