Anti-Virus Software Review 2006

1

Anti-Virus Software Review 2006

offline
  • Pridružio: 17 Apr 2006
  • Poruke: 4

Evo testa

BitDefender je dobio prvo mesto, i potpuno se slazem sa njim zato sto je stvarno zakon. Strasno je lak za upotreba a ima sve vrste zastita. Cak i u Outlook Expresu implemetira Anti spam, koji se lako koristi preko toolbar-a



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • snajp  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 24 Mar 2006
  • Poruke: 1219
  • Gde živiš: Nis

Mislim da ti se sa tim nece sloziti distributer kasperskog koji je clan ovog foruma Smile

Meni se licno bit defender svidja.

Pozz Smile



offline
  • Pridružio: 11 Sep 2005
  • Poruke: 1282
  • Gde živiš: Pa gde i do sada

To sto se ti slazes sa BitDefenderom je u redu ali se ja neslazem,ako si pazljivo procitao sve, trebao si primetiti i malo nelogicnosti ESET-5 PC-cillin-4 i dalji komentar je suvisan

offline
  • Pridružio: 30 Maj 2005
  • Poruke: 274
  • Gde živiš: Gondor

@Breaker, dobrodosao na forum. Ovaj test smo vec imali na forumu, ne znam tacno koji je post u pitanju. Pa da ne kazem svi, ali mnogi su se slozili da je ovo jedan jako povrsan test. Daleko od toga da sam protiv Bitdefendera, ali on je pobedio, kako oni kazu, zato sto je 'easy to use'. Ma daj, pa to nije merilo.
Uporedi sad ovo:
Citat:
What to look for in Anti-Virus Software

Top anti-virus software should be easy enough for a computer novice to both use and install. The software should effectively seek out and identify virus threats, as well as clean or isolate infected files. There should be understandable reporting available for each scan and plenty of help support available, so you can be well informed of the software’s activities and capabilities. Below are the criteria TopTenREVIEWS used to evaluate anti-virus software.

*

Ease of Use –Exceptional anti-virus software is simple to use, regardless of a person’s computer experience or knowledge of viruses.

*

Effective at Identifying Viruses and Worms – The best anti-virus products identify infected files quickly through real-time scanning, searching for viruses in a multitude of sources, including email, instant message applications, web browsing and so on.

*

Effective at Cleaning or Isolating Infected Files –Truly capable anti-virus software thoroughly cleans, deletes or quarantines infected files—keeping them from spreading throughout the hard drive or network.

*

Activity Reporting – Anti-virus programs should give immediate notification of viruses found by real-time scanners and should provide an easy-to-read report of scan results, including what it found and what it did with infected files.

*

Feature Set – A well-rounded feature set allows anti-virus software to provide absolute protection. The best programs are those that offer a wide variety of tools, from basic real-time scanning to more advanced, heuristic scanning and script blocking—when it comes to virus protection, the more options the better.

*

Ease of Installation and Setup – Anti-virus programs should be a breeze to install, making it easy to go from installation to initial scan in just a couple clicks of the mouse.

*

Help Documentation – High-end anti-virus software come with plenty of help, including support via email, online chat or over the telephone. There should also be online resources, such as knowledge bases and FAQs available for quick and convenient help.


i ovo:
http://av-test.mycity.rs/

offline
  • Dok  Male
  • Moderator foruma
  • - Dok Milioner -
  • - Profesionalni Vanzemaljac -
  • Pridružio: 01 Jul 2005
  • Poruke: 4703
  • Gde živiš: Tamo gde mi nije mesto.

Ja sam bio postavio taj test pre par nedelja!Medjutim,nisam ga tada detaljno pogledao pa su neki skrenuli paznju na neke stvari!Pogledajmo tamo vreme skeniranja kod KAV-a!Hard-disc od 80gb se preskenira za 8 minuta!Bas bez veze!Mada,kada se uporedjuje po imenima ovaj rang je slican nekim drugim testovima!!

Dopuna: 18 Apr 2006 2:22

Ovaj post je u pitanju!!!


http://www.mycity.rs/phpbb/viewtopic.php?t=32866

offline
  • snajp  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 24 Mar 2006
  • Poruke: 1219
  • Gde živiš: Nis

Bane12 ::To sto se ti slazes sa BitDefenderom je u redu ali se ja neslazem,ako si pazljivo procitao sve, trebao si primetiti i malo nelogicnosti ESET-5 PC-cillin-4 i dalji komentar je suvisan

Ima nelogicnosti u skoro svakom testu jer svako preferira svoj antivirus. Ja samo kazem da je bit defender dobar antivirus i da nemam nekih zamerki na njegov rad. Kada bi poceli da komentarisemo svaki antivirus ponaosob svako bi poceo da brani svoj antivirus jer je svako uzeo svoj antivirus zbog toga sto mu odgovaraju neke opcije u njemu. Nijedan antivirus po meni nije 100% siguran.

BitDefender (iako se radi o dobrom antivirusu) nije za korisnike koji se slabije razumeju u racunare. Zasto to kazem. Pa zbog toga sto kad ga instaliram kod korisnika koji se slabije razumeju u racunare oni se uspanice kad ih BitDefender obavesti da neki program hoce da promeni registri ili da se startuje sa windowsom i onda neznaju da li da to dozvole ili ne, sto je sa druge strane prednost za korisnike koji znaju o cemu se radi.

Smile

offline
  • Pridružio: 31 Avg 2005
  • Poruke: 27
  • Gde živiš: Novi Sad

Bitdefender je prilicno dobar antivirus.Koristio sam ga dugo, prvo verziju 7.2 pa posle 8. Zadnjih 8 meseci koristim NOD32 i posto sam reinstalirao sistem pre par dana pre formatiranja podignem bitdefender 8 da iskeniram cisto radi probe jeli NOD32 nesto pustio. Bio sam prijatno iznenadjen kad je Bidef. prijavio cistu masinu, tako da i dalje ostajema na NOD32. Inace po meni Kasperski, Bitdefender i NOD32 predstavljaju "sveto trojstvo" sto se tice antivirusa. Jedna stvar me kod Bitdefender bas nervirala a to je da po zvrsetku apdejta antivirus se ugasi da bi ucitao nove def. Pri tom se gase svi njegovi procesi tako da masina ostaje nezasticena tih nekoliko sekundi (kod slabijih masina 10-20sec) pa postoji mogucnost da dodje do zaraze. I na BD 9 ovo nije ispravljeno.

offline
  • Pridružio: 23 Okt 2005
  • Poruke: 57

To mu ne bi trebalo uzeti previše za zlo, ipak je mogućnost infekcije u tim trenutcima minimalna ali bi bilo lijepo da taj detalj prerade.

offline
  • Pridružio: 17 Apr 2006
  • Poruke: 4

acoobradovic :: Jedna stvar me kod Bitdefender bas nervirala a to je da po zvrsetku apdejta antivirus se ugasi da bi ucitao nove def. Pri tom se gase svi njegovi procesi tako da masina ostaje nezasticena tih nekoliko sekundi (kod slabijih masina 10-20sec) pa postoji mogucnost da dodje do zaraze. I na BD 9 ovo nije ispravljeno.
Pa nije to greska, to sluzi da ako virus napadne sam program i izmeniga, on se resetuje kao neka vrsta reinstalacije i onda virus nemoze da disable-uje program
A slozio bi se da su NOD32, Kaspersky i BitDefender top3 anti virus. Jedina mana kod Nod-a je sto nema p2p protection ....

offline
  • PEKY 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2006
  • Poruke: 16

Pazljivo sam citao sta ste pisali o svima AntiVirusima.
Evo naisao sam na ovaj Test !! Datum je Februar 2006

av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2006_02.php

Pozdrav Peky

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 633 korisnika na forumu :: 20 registrovanih, 3 sakrivenih i 610 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Branimir76, Djole, Dorcolac, DucicM, FileFinder, indja, kaptain, ladro, Lazarus, loon123, mgolub, mnn2, nikoladim, raketaš, ruma, Trpe Grozni, Vlajman1957, W123, zziko