Domaci sok od narandze

Domaci sok od narandze

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 11 Nov 2005
  • Poruke: 142
  • Gde živiš: Novi Sad

Zamrznuti jednu narandzu (prethodno je oprati i ocistiti od crnih i zelenih krajeva).
Sutradan izrendati tu istu narandzu na najsitnijoj trenici.
U vecu posudu sipati 3 lit. vode, 200 gr secera i 1 limuntus. Ubaciti izribanu narandzu i mesati dok se secer ne otopi.
Kad se secer otopi ostaviti mesavinu da ostoji jedno 2-3 sata (po mogucstvu pokriti krpom da ne upada prasina).
Posle toga procediti sok (najbolje kroz gazu) u flase. Staviti u frizider i kad se ohladi piti,piti i samo piti



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Idi na vrh
offline
  • Senior Structural Engineer @ Mott MacDonald
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7902
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Malo mi mnogo razblazeno zvuci 1 narandza na 3 litre vode (kasnije sirupa)... A i kora ce dati gorak ukus... Ne mere 2-3 narandze bez kore? Smile



Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 01 Okt 2003
  • Poruke: 2383
  • Gde živiš: Beograd

@moscow

Ne bude razblazeno, ja sam pre par godina pravila tako sok ali me uvek nervirala ta smrznuta narandza koja je JAKO hladna i tesko moze da se izrenda.
Limuntus da jacinu i zato ne bude vodeno previse, secer da slast a nema gorcine od kore jer u principu kora od narandze nije extremno gorka, vise je od limuna

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 11 Nov 2005
  • Poruke: 142
  • Gde živiš: Novi Sad

@moscow
Nije to sirup.

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 14 Jan 2012
  • Poruke: 1

Napisano: 14 Jan 2012 21:28

sok je superiska

Dopuna: 14 Jan 2012 21:29

odgovor odgovor

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 30 Jan 2012
  • Poruke: 14

srbenda ::Zamrznuti jednu narandzu (prethodno je oprati i ocistiti od crnih i zelenih krajeva).
Sutradan izrendati tu istu narandzu na najsitnijoj trenici.
U vecu posudu sipati 3 lit. vode, 200 gr secera i 1 limuntus. Ubaciti izribanu narandzu i mesati dok se secer ne otopi.
Kad se secer otopi ostaviti mesavinu da ostoji jedno 2-3 sata (po mogucstvu pokriti krpom da ne upada prasina).
Posle toga procediti sok (najbolje kroz gazu) u flase. Staviti u frizider i kad se ohladi piti,piti i samo piti

Recept je strasan!Hvala Ziveli Zagrljaj

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 03 Avg 2012
  • Poruke: 1

interesuje me koliko moze da stoji sok

Idi na vrh
offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1304

nikola4560338 ::interesuje me koliko moze da stoji sok zavisi koliko si zedan Laughing



sala naravavno ne verujem da moze duze bez konzervansa -2 - 3 dana ....

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 06 Maj 2013
  • Poruke: 618

Da dobar je, ja ga pravim ali od zamrznutog limuna ili mešavine limuna i narandže, stavim limuntus 1 ali nikako šećer- navikli smo tako. Šećer inače malo koristim. Kod mene ne stoji dugo , dobijem manje od 3 litre soka, uspem u flašu, stavim u frižider i već sutra ga nema Wink


Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 289 korisnika na forumu :: 22 registrovanih, 3 sakrivenih i 264 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1311 - dana 15 Nov 2012 21:40

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ALBION101, bigfoot2, boris.zd, bosmilan, CheefCoach, Chuck Norris, Davor Kerezovic, Dreamon78, drLoader, Filip Marinković, irkutsk, kostic.dk, m0nstrum_, Mare Koloseum, PRETORIANS, Sass Drake, sezan, stringer bell, TheChains, uhogrlonos, vrabac, Žan Klod vam dam
Siguran hosting