Napravi pauzu
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

Moja tarator salata

1

Moja tarator salata

Idi na vrh
offline
  • life  Female
  • Moderator foruma
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1304

Pravila sam Tarator salatu na moj nacin evo ovako
2 krastavca secena na tanke kockice
1 pavlaka,beli luk u prahu
zatim sam dodala malo soli
i posto mi je bilo malo gusce dodala sam 1dc jogurta.
Sutradan sam opet isto tako pravila sem sto sam dodala kiselu pavlaku
umesto obicne, nisam dodavala jogurt i ona prva mi je bila mnogo ukusnija.Interesuje me kako je vi pravite?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Idi na vrh
offline
  • Senior Structural Engineer @ Mott MacDonald
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7898
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

U Bgd sam koristio "Extra kiselo mleko", sa njim mi je bilo najukusnije. Ovde ga nema pa koristim "Maconi" sto mu dodje nesto kao kiselo mleko pravljeno od mesanog mleka (1/2 kravlje 1/2 kozje). Krastavac secem uvek na kockice, mada onda zna da pusti vodu i upropasti salatu. Al ne volim da cedim povrce pa ubi Smile

PS: Sta su ti to "tanke kockice"? Laughing



Idi na vrh
offline
  • Tice 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 04 Apr 2006
  • Poruke: 306

problem ovde je sto ne moze da se pronadje kiselo mleko, kao sto ga mi pravimo. ovde je sve jogurt (koji je u stvari pavlaka), zato koristim zamenu u vidu tzatziki salate (slicno, sem sto dodaju jos neke zacine, jos uvek ne mogu da provali koje), nemam drugog izbora...

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 19 Maj 2005
  • Poruke: 5224
  • Gde živiš: Oslo

O, pa vi na Kipru biste morali da imate onaj cuveni gusti turski jogurt Mr. Green
Uostalom, mislim da ne postoji mesto na svetu gde ga turski trgovci nisu doneli. Ja sam ga ponekad vidjala u NS na Futoskoj pijaci. To je nesto izmedju jogurta i pavlake, ali je kiseo dovoljno a u isto vreme i punomasan da bi dao taj neki super shmek. Kao da uzmete nas najbolji jogurt (koristila sam "Mica Mlekarica" jogurt + pavlaka, takodje iz neke privatne mlekare, pozivele one dugo nama)

Ja je uopste ne solim jer onda, sto kaze Beast, krastavac pusti sok. A i nije dobro zbog ocuvanja minerala Smile Ako treba soli, dodajem jako malo i to neposrdno pre sluzenja.

Jedino sto ja ovu salatu znam pod imenom 'tzatziki'. Govorimo li o istom jelu?

Idi na vrh
offline
  • Tice 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 04 Apr 2006
  • Poruke: 306

@tam
ovaj jogurt (ili pavlaka) je ne prevazidjen. nikad bolji nisam jeo.

iskreno ja tu salatu znam pod nekim trecim imenom, a ovde je zovu tzatziki.
mada je pravim, kada ja pravim kod kuce, isto kao i svi vi, ali ni ja ne stavljam so, iskreno so jedem samo uz paradajz (i to mnogo).

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Naš tarator, a grčki tzatziki, dodje mu isto.
Evo kako ja to pravim: krastavac iseckam na sitne kockice, posolim i ostavim da izadje višak vode (jbg MosckowBeast mora da se cedi da nema viška vode). OndaK dodam sitno seckan beli luk, izrendan feta sir i pavlaku. Smućkam sve i dobro ohladim. Liči na grčki tzatziki, ali je ipak bolji kada se jede izvorno tj. u Grčkoj.
Btw: u Grčkoj naravno jedem tzatziki i grčki salatu. Elem, kupim njihov feta sir i origano i masline, dodjem u Bgd i probam da napravim grčku salatu, ali nije to to. Isto kao i njihovo pivo. Kupila ga u "Veru", ali nema taj ukus. Ipak je to sve povezano i sa atmosferom na moru.

Idi na vrh
offline
  • Stane 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Jan 2004
  • Poruke: 3590
  • Gde živiš: Niš

Zar vam nije tako s pavlakom previse masno? Mislim eni je za to kiselo mleko zakon :-), al znam da ga po zapadnoj Srbiji prave tako s pavlakom. probao sam jednom i brate nije mi bilo to to.

Idi na vrh
offline
  • life  Female
  • Moderator foruma
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1304

@moskow kockice ali tanke kao listici
ja moram da posolim,meni licno je lepse,sve mi stoji u frizu i bude hladno, pa kad je napravim odmah je jedem tako da mi ne pusti sok.

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Stane
Uzmeš pavlaku sa manje masnoće i ide jedna pavlaka na mnooogoo krastavaca, pa ubije masnoću.

Idi na vrh
offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • inzenjer zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3437
  • Gde živiš: Beograd

Ja isto pravim cesto ovu salatu, jela sam je i u grckoj i znam je kao tzaziki salata (valjda se tako pise) Smile
Ja krastavac isecem na listice, nekad na kockice i ne solim do sluzenja. A stavljam pola pavlaku pola jogurt, beli luk i jos neki zacin ne mogu da se setim koji je ali kad nadjem javicu.


Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 322 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 2 sakrivenih i 277 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1311 - dana 15 Nov 2012 21:40

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Acid_Burn, aleksmajstor, banerendgen, BRATORIII, Chuck Norris, Cigi, CZ 75, darios, Darko Matuško, deNSki, djboj, duxhm, EOD, focus, KUZMAR, lakibatica, Lunar Module, mali15, MB120mm, mikrimaus, mpman, natasajanjatovic, nelson, nenad812, ninoslav1011, PetarN, ray ban11, redsx, Ričard, ruma, sakota79, Sonyboy, sremac983, Srky Boy, stankovic, Tasha, tegetthoff, Trpe Grozni, vilenjakmax, WS2, Zvezda, zziko, Žan Klod vam dam
Siguran hosting