"Ne znam bre" njam recepti

"Ne znam bre" njam recepti

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

PEČENICA SA SUVIM VOĆEM
Svinjsku pečenicu izdubiti nožem (napraviti džep). Puniti seckanim suvim smokvama, kajsijama, šljivama grožđem (po želji). Špikovati belim lukom. Peći na puteru i belom vinu. Kada je gotovo, onako vruće, preliti medom.

PIROĆANSKI UŠTIPCI
300 gr. mlevenog mesa, 2 jaja, 1 glavica crnog luka, 2-3 čena belog luka, 1 kafena šolja vode, 2 šolje brašna, 1 šolja ulja, 1 prašak za pecivo, biber, so, peršun.
Sve izmešati i peći na vrelom ulju.

SALATA OD PAPRIKE
Iseckati 6 pečenih paparika i izmešati sa 500 gr. švapskog sira, 100 gr. pečenog susama, 1 malim krem sirom, 1/2 pavlake, solju i biberom.

SALATA OD KRASTAVCA
- 1 veliki krastavac iseckati (sa korom) na krugove.
- 500 gr pečuraka iseckati na listiće, dinstati bez ulja i kad izgube vodu prohladiti.
Sve izmešati sa sitnom seckanom vezom mladog luka, 1 mladim belim lukom, 1 šoljom kuvanog pirinča, 2 pavlake, solju, biberom i bosiljkom.
Pre klope dobro ohladiti.

BELE PIHTIJE
1/2 l jogurta i 1/2 kg majoneza skuvati da provri. U to dodati 5 kesica želatina (50 gr.).
Redjati: seckanu šunku, preliv, barenu seckanu šargarepu, preliv, seckana barena jaja, preliv, seckane kisele krastavce, preliv.Ohladiti

UNIVERZALNA ŠTRUDLA
- u 2 dl toplog mleka dodati 2 kašike šećera i 1/2 kvasca i ostaviti da raste.
- 200 gr masti dobro izraditi, dodati kvasac, 2 jaja i oko 600 gr brašna. Napraviti 4 jufke i ostaviti da narastu.
Filovati i ostaviti u hladnoj rerni 15-2 minuta.
Testo se, osim za mak i orase, može koristiti i za slane nadeve (meso, šunka, kačkavalj, pečurke, beli sir).

SOK OD BUNDEVE
1 kg bundeve iseći na kocke i skuvati u 1 l vode. Skuvano izvaditi i propasirati. Dodati 1/2 kg šećera, ekstrat kajsije (ili breskve), 1 limuntus i 4 l vode. Još malo prokuvati. KO PROVALI DA JE SOK OD BUNDEVE, SVAKA MU ČAST.

RAVNI TABANI
- 250 gr šećera, 1 prašak za pecivo, 250 gr brašna, 1 kafena šoljica ulja, 1/4 l mleka i 3 velike kašike kakaoa - umutiti i ispeći.
- FIL: 5 jaja, 300 gr šećera i 3 velike kašike kakaoa skuvati na pari. U prohladjeno dodati 250 gr umućenog margarina. Razliti na koru. Odozgo poredjati višnje (kupine, maline) oko 500 gr.
- 3 kašike šećera, 3 kašike mleka, 1 kašika margarina i 150 gr čokolade - skuvati i preliti preko.

PILETINA SA DJUMBIROM
- Piletinu posoliti, pobiberiti i staviti u nauljenu tepsiju i peći 30 minuta.
- SOS: 1 kašika meda, 2 -3 čena seckanog belog luka, sok od 1 limuna, 3 kašike soja sosa, 1 mala kašika djumbira. Izmešati.
Piletinu, nakon pola sata, izvaditi iz rerne, preliti sosom i krčkati još oko pola sata na tihoj vatri.

NAMAZ OD PLAVOG PARADAJZA
- Ispeći 1 kg plavog paradajza. Oljuštiti.
- Obariti 2 jajeta i dodati plavom paradajzu. Sve zajedno izmiksati.
Dodati krišku belog sira, vezu peršuna, 200 gr majoneza i 2-3 čena belog luka. Dobro ohladiti.

PITA SA MESOM
- 500 gr mlevenog mesa i 2 glavice crnog luka izdinstati, začiniti i ohladiti.
Dodati 4 žumanca, sneg od 4 belanca, 1 čašu jogurta, 14 kašika brašna i 1 prašak za pecivo. Peći u rerni.

KOLAČ OD KOKOSA
- 150 gr kokosa, 150 gr šećera, 150 gr griza, malo više od 1 jogurta i 1 prašak za pecivo, umutiti i ispeči.
Skuvati 2 dl vode i 3-4 kašike šećera i preliti vruć kolač. Odozgo sipati jedan skuvan puding (po želji). Ohladjeno filovati šlagom.

TATAR BIFTEK
800-900 gr bifteka rasčašljati (reckavim nožem strugati po mesu ili koristiti neki od blendera ili seckalica, što je mnogo jednostavnije i brže). Dodati so, biber i 2 kafene kašike senda. Sve dobro umesiti, staviti u posudu (izbaciti vazduh) i preliti maslinovim uljem, tako da se meso ne vidi. Ostaviti da odstoji 24 časa u frižideru.
Sat vremena pre jela dodati: vorčester, malo aleve paprike, peršun, 1-2 čena belog luka, 1 žumance i 1 čašu konjada i ponovo umesiti.
P.S. Začina dodavati po želji i ukusu.

VOĆNI KOLAČ
- 6 jaja, 4 male šoljice šećera, 5 šoljica brašna, 2 šoljice ulja, 1 kiselo mleko i 1 prašak za pecivo umutiti.
- izrendati 1 kg jabuka i propržiti na malo šećera (umesto jabuka, mogu i višnje ili neko drugo voće).
Pola testa sipati u pleh da se malo zapeče. Odozgo dodati jabuke i drugu polovinu testa i ispeći do kraja. Odozgo posuti prah šećerom.


VEROVATNO IMATE OVE RECEPTE, ALI NIJE LOŠE DA SE PODSETITE!
PRIJATNO!!!!!
I NEMOJTE SAMI SVE DA POJEDETE!!!!!!!!!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.

Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 581 korisnika na forumu :: 77 registrovanih, 6 sakrivenih i 498 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1311 - dana 15 Nov 2012 21:40

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _commandos_, adža86, agudjaV, alexandar228, aljosa7, amir3045, APM70, BlekMen, Bloody, bojanbesevic, braca063, BSD2, carasco, Chuck Norris, coffi2000, cottus gobio, Cufo, CZ 75, darkstar101, delrey2, deri3891, Djordje Todorovic, dobri covek, Goran Kalentic, higuy, i.senica, Igor Kuraj, igorpet, ivance95, king maci, Kožedub, krkalon, Lieutenant, Lunar Module, magna86, maks l 5735, manzal, MIg2, mita00, Mixelotti, monomah, MrNo, nedeljkovici, neko iz mase, nelson, patria2, pein, perica5, Profica, proka89, samsung2, Sass Drake, Shone 89, Sima zna, skovacevic965, slavica.sombor, Slobodan Filipović, sosko, sremac983, Srki94, Svetlana Ceca Stefanovic, tanakadzo, TheChains, time, uhogrlonos, Van71, vathra, Viceroy, VJ, Voja1978, White Knight, Wiesel092, Wisdomseeker, WS2, zgoljo, zoran-ruma, Žan Klod vam dam
Siguran hosting