Studentska klopa - sve na brzinu!

Studentska klopa - sve na brzinu!

offline
  • Pridružio: 08 Feb 2007
  • Poruke: 8
  • Gde živiš: Tu i Tamo

Ko ne ide u menzu i ko zna da upali ringlu i drži varjaču, malo brzih trikova kako da se hranite polu-zdravo! Smile

Dopuna: 09 Sep 2008 6:58

Tunjevina sa pirinčem

Potrebno je:
1 konzerva tunjevine u komadima
2 čaše (od jogurta) pirinča
1 krem-sir (bez dodatih ukusa šunke, luka i sl.), ko voli više neka više i stavi, a može kombinovati krem-sir sa pavlakom
1 manja glavica crnog luka (ko ne voli - ne mora)
so
biber
začini po želji: italijano, bosiljak... (vegeta ne)
Priprema:
Skuvati pirinač, procediti, dodati proceđenu tunjevinu, krem-sir, luk, začine, sve promešati i .... gotovo!

Dopuna: 09 Sep 2008 7:01

A da, kada kuvate pirinač u vodu dodajte malo ulja da izbegnete zalepljivanje za šerpu i naravno - soli. Dok se kuva mešajte ga na umerenoj temperaturi.

Dopuna: 09 Sep 2008 7:07

__________________________________________________________
TUNJEVINA SA MAKARONAMA

Princip je isti samo je ovaj recept bolji bez luka, dok je onaj gore bolji sa lukom.
Testo kuvati isto kao pirinač, sa malo ulja i soli. Možete izabrati bilo koji oblik makarona (mada ja najviše volim pužiće i školjke... Smile )



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

http://www.mycity.rs/Kulinarstvo/Jela-koja-se-relativno-brzo-spremaju.html

Pretraga, pravilnik... Niko to vise ne gleda...



offline
  • Pridružio: 08 Feb 2007
  • Poruke: 8
  • Gde živiš: Tu i Tamo

_________________________________________________________
PILEĆE ŠNICLE - KO NE ZNA DA POHUJE ILI GA TO SMARA
SA PIRE KROMPIROM

Potrebno je:
pileće belo meso (zamolite čika mesara da vam ga iseče na šnicle)
1 krem supa od pečuraka "C"
so
Pire: pire krompir - u kesici naravno Smile
Pratite uputstva sa pakovanja i obavezno stavite manje vode nego što piše za oko 1 dl
Za pravljenje pirea vam nije potreban mikser ukoliko imate jaku ruku Smile Šalim se, stvarno nije neophodan - bitno je da po ključanju vode odmah dodate margarin (1 supenu kašiku) pa mleko i pire u prahu naizmenično - u 2 ture (da vam se ne naprave grudvice) i naravno sol.

Za meso vam treba zagrejan tiganj. U supu od pečuraka uvaljate šnicle (tj. u taj prah iz kesice), malo posolite i stavljate ih na ulje da se peku. Gore-dole i gotovo...
Super je!

Supe će vam ostati za još nekoliko puta, a daje ekstra smek. Pečurke se ne osete - za one koji možda ne vole pečurke!

Dopuna: 09 Sep 2008 7:18

E baš šteta što su svi naučili brzo da kuvaju! Smile

Neću vise!

Ali, ako neko bude želeo neki brzi receptić neka poseti temu...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1004 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 3 sakrivenih i 969 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, babaroga, cifra, Dimitrije Paunovic, Dimitrise93, djboj, Djokislav, drimer, esx66, Fog of War, Gall, HrcAk47, ikan, Kibice, kobaja77, Koridor, ladro, Lazarus, Mi lao shu, mushroom, NoOneEver Dreams, operniki, procesor, Srky Boy, Srle993, Sumadija34, Trpe Grozni, vasa.93, yufighter, zlaya011, šumar bk2, 125