Ko ne ide u menzu i ko zna da upali ringlu i drži varjaču, malo brzih trikova kako da se hranite polu-zdravo!
Dopuna: 09 Sep 2008 6:58
Tunjevina sa pirinčem
Potrebno je:
1 konzerva tunjevine u komadima
2 čaše (od jogurta) pirinča
1 krem-sir (bez dodatih ukusa šunke, luka i sl.), ko voli više neka više i stavi, a može kombinovati krem-sir sa pavlakom
1 manja glavica crnog luka (ko ne voli - ne mora)
so
biber
začini po želji: italijano, bosiljak... (vegeta ne)
Priprema:
Skuvati pirinač, procediti, dodati proceđenu tunjevinu, krem-sir, luk, začine, sve promešati i .... gotovo!
Dopuna: 09 Sep 2008 7:01
A da, kada kuvate pirinač u vodu dodajte malo ulja da izbegnete zalepljivanje za šerpu i naravno - soli. Dok se kuva mešajte ga na umerenoj temperaturi.
Dopuna: 09 Sep 2008 7:07
__________________________________________________________
TUNJEVINA SA MAKARONAMA
Princip je isti samo je ovaj recept bolji bez luka, dok je onaj gore bolji sa lukom.
Testo kuvati isto kao pirinač, sa malo ulja i soli. Možete izabrati bilo koji oblik makarona (mada ja najviše volim pužiće i školjke... )
|