sta je sa pesak tortom?

sta je sa pesak tortom?

offline
  • zocil 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 04 Avg 2005
  • Poruke: 15

Ljudi, ima li neko originalan recept za pesak tortu, ali ne onaj sa kokosom, vec zele bombonicama, cokoladom i mlevenim plazma keksom? Ako ima, javite se, please!!!!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Nadjoh ovu varijantu:

Skuvas 8 pudinga od vanile sa 250 g secera u 2 l mleka. Umutis dva margarina sa 250g prah-secera. Kad se puding ohladi, sve sjedinis i podelis na tri dela.
I deo: pomesas sa 300 g mlevenog keksa
II deo: dodas samlevene (ili isitnjene) przene lesnike, badem, kikiriki, orahe ili kokos, suvo grozdje, zele bombone... (ili mesano - po ukusu)
III deo: istopis 100 g cokolade za kuvanje i pomesas
Tortu prekrijes sa 2-3 slaga


Koliko sam shvatio, bitna je osnova puding od vanile koji se pomesa sa margarinom (gde god pise margarin ja stavljam puter, ukusnije je i zdravije za stomak!) i prah secerom i podeli na koliko hoces delova... U svaki deo stavljaj sta zelis po ukusu, ali gledaj da ti masa u koju si stavio(la) mleveni keks bude dole, jer je ona najtvrdja pa moze da bude donja "kora"...



offline
  • zocil 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 04 Avg 2005
  • Poruke: 15

Dragi druze, haval lepo. to je taj!!! Videla sam jedno 4 razlicite varijante koje nisu u stvari ta prica, a ovo je to!!! Bravo!!!! THANKS A LOT!
Ujedno, pitanje za tebe ili bilo kog drugog: da li ste culi za kapri tortu ( s piskotama, sokom od jagoda )? Naime, ja sam izgubila moju VELIKU svesku s receptima, pa se prisecam recepata kroz maglu, ali ne znam u detalje nijedan, pa se pitam da li je iko cuo!! Pozdrav.

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Kapri torta? hmmm, je l' to ova:

KAPRI TORTA
Sastojci:
3 male kutije piškota, 4 kesice pudinga (Dr Oetker) od jagode (banane), 1 l gustog soka od jagode (banane), 250 g maslaca,
5 kesica vanil šećera, oko 20 kašika šećera,
600 ml mleka, 9 kašika gustina, 4 kesice šlaga,
sveže jagode (banane) oko 1 kg, 100 g čokolade,
70 g maslaca.

Način pripreme:
Poređati piškote po dnu velikog pleha.
Sav puding i 20 kašika šećera sjediniti u malo soka i skuvati u ostatku soka kao i svaki puding, pa preliti pažljivo preko piškota. Kada se ohladi staviti sveže jagode (banane) u jednom sloju.
Gustin i vanil šećer skuvati u 600 ml mleka, ohladiti i dodati umućen maslac. Pomoći se mikserom da se ova masa fino sjedini, pa sipati preko svežeg voća. Glazirati sa otopljenom ćokoladom u maslacu, pa umutiti šlag i dekorisati tortu. Dobro ohladiti u frižideru, najbolje jesti tek sutradan. Odlična je, bolja od bilo kog kapri sladoleda, a jasno je da od sezone zavisi koje voće će biti upotrebljeno. Preferiram jagodu. Torta je velika i dovoljna za poveće društvo pa još i da ostane

(Izvor: Ovde)

Ima jedan cika koji zna mnogo recepata, zove se Cika Google... Very Happy

offline
  • zocil 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 04 Avg 2005
  • Poruke: 15

Zaboravila da kažem;
Moja VELIKA sveska je imala 4 (četiri) recepta:
- za pesak tortu;
- za kapri tortu;
- za pitu sa zeljem i
- Sad ne mogu da se setim četvrtog recepta, sem da je bio mnogo dooobar.
Ali, nema je - sveske - nigde je nema. I pod zemljom sam tražila, nije ni u nju propala.

A sada, obaveštenje;
Uspešno, po receptu, napravila PESAK tortu, i još uspešnije je pojela (uz malu pomoć prijatelja).
TKANKS, MoscowBeast.
Smile))

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 396 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 2 sakrivenih i 386 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bluper, DrugiREI, Marko Marković, Milos82, mrav pesadinac, nenad81, SlaKoj, Vatreni Zmaj