Eksplozija u Oslu

Eksplozija u Oslu

offline
  • Acid_Burn  Male
  • Moderator foruma
  • Glavni moderator foruma Zabava
  • Hellraiser
  • Demon to some. Angel to others
  • Pridružio: 07 Jan 2005
  • Poruke: 25503
  • Gde živiš: Beneath the Black Sky

Jaka eksplozija odjeknula u centru Osla. Poginulo sedam osoba. Norveški mediji kažu da je to bio teroristički napad, premijer kaže da je rano to tvrditi.

U eksploziji, kako se pretpostavlja automobila bombe, oštećena je zgrada Vlade Norveške, kao i sedište premijera Jensa Stoltemberga.

"Prerano je reći da li današnja eksplozija bombe u centru Osla, u kojoj je najmanje sedam osoba poginulo, predstavlja teroristički napad, ali je situacija veoma ozbiljna.", izjavio je norveški premijer Jens Stoltenberg.

Policija je potvrdila da su u eskploziji poginulo sedam osoba, a da je 15 povređeno, kao i da je u pitanju jedna ili više bombi.

Državni sekretar Kristijan Amundsen izjavio je Bi-Bi-Siju da u zgradama ima još ljudi, ali nije mogao da kaže više detalja, dodajući da je to najgora situacija koja je pogodila Norvešku.

Stoltenberg je u telefonskoj izjavi norveškoj televiziji TV2 rekao da su svi ministri izgleda na sigurnom, dodajući da mu je policija savetovala da ne otkriva gde se nalazi.

Centar grada je blokiran. Za sada nije poznat uzrok eksplozije, ali se ispred jedne od zgrada može videti jedan automobil razoren detonacijom.

Norveški mediji prenose da je najmanje osam osoba povređeno u eksploziji u delu Osla u kome se nalaze zgrade norveške vlade.

Mediji su odmah javili da premijer Jens Stoltenberg nije bio u kancelariji u vreme eksplozije. Agencija NTB javila je i da je premijer na sigurnom, kao i da je u eksploziji deo zgrade vlade uništen.

Policija i vatrogasne službe za sada odbijaju da govore o ovom incidentu.

Izvor i nastavak: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&....._id=527166

Strasno Crying or Very sad

Jel nam bese Tamti u Oslu?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1070 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 9 sakrivenih i 1020 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, babaroga, bestguarder, bigfoot, bojank, CikaKURE, dane007, darkangel, Denaya, Dimitrise93, FOX, Georgius, Goran 0000, HrcAk47, ILGromovnik, indja, Još malo pa deda, Karla, Kibice, Lošmi, Luka Blažević, Marko Marković, Mixelotti, mnn2, mrav pesadinac, Neutral-M, nuke92, Panter, procesor, Rogan33, shone34, slonic_tonic, sombrero, Trpe Grozni, uruk, vladulns, wizzardone, wulfy, Zoca, 1107