Gradiće se akva park u banji Junaković

Gradiće se akva park u banji Junaković

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2005
  • Poruke: 549
  • Gde živiš: Apatin

Gradiće se akva park u banji Junaković

Sporazumom između opštine Apatin i Apatinske pivare pravo na korišćenje zemljišta u Bloku 9, gde se nalaze bunari, preneto je Pivari, a zauzvrat ona će finansijski razvoj opštine pomoći sa 3,5 miliona evra, a sa 500.000 evra finansiraće Fudbalski klub "Mladost".

Kako je saopšteno na sajtu opštine Apatin, prva tranša od 2,5 miliona evra biće uplaćena do 15. januara, a do polovine marta preostalih milion evra. Ovaj novac namenjen je za izgradnju akva-parka, u sklopu kompleksa banje Junaković. Kako je na sednici Opštinskog veća istakao dr Živorad Smiljanić, akva park će se prostirati na 4.500 kvadratnih metara, imaće šest pokrivenih bazena i dva na spratu centralnog građevinskog objekta, a za izgradnju je potrebno obezbediti još 3,5 miliona evra. U kompleksu banje Junaković biće, sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana, izgrađena osmostazna kuglana u kojoj će se moći organizovati takmičenja evropskog ranga, a koštaće 90 miliona dinara.

Opštini Apatin prošle godine iz NIP-a pripalo je četiri miliona evra, još toliko odobreno je u decembru, a sredstva će biti iskorišćena za rekonstrukciju i proširenje banje za 43 ležaja, za završetak izgradnje kanalizacije, fabrike vode i marine s benzinskom pumpom. U selima Prigrevica, Sonta, Svilojevo i Kupusina, takođe iz sredstava NIP-a, ove godine gradiće se kanalizacione mreže, gasna mreža, biće uvedena kablovska i Internet mreža.

http://www.mojapatin.com/?s=vesti_pregled&prikazi=220



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Jun 2007
  • Poruke: 220

Gde je blok 9? Zar to nije centar i trg, /nekada se zvao Trg Oslobođenja, ne znam kako se sad zove/?



offline
  • Pridružio: 01 Mar 2005
  • Poruke: 549
  • Gde živiš: Apatin

Blok 9 je onaj izmedju Napredka, železničke stanice i Dunava
Ovde negde odprilike:
http://www.mojapatin.com/?s=karta_uvelicano&polje=b1

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2007
  • Poruke: 220

Embarassed Zaboravila sam na mapu... Hvala.
Lepe parice za taj potez zemljišta.
U svakom slučaju ok da se uloži u akva park. Samo, sećam se ja vremena i kada se sama Banja gradila pa .... i samodoprinos i investicije i ista struktura ljudi na vrhu... nisu baš sve otišle u Banju, a najgore je što si posle morao da čekaš i da kumiš da bi stigao u tu istu banju kad ti je bilo potrebno a i sam si učestvovao u njenoj izgradnji...
Nadam se da će sada biti bolje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 554 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 0 sakrivenih i 545 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, bobomicek, ikan, mrav pesadinac, sombrero, Srle993, stegonosa, zeo, zziko