forum

1

forum

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 8134
  • Gde živiš: U kesici gumenih bombona...

posto se sada trudim da napravim forum prvo neki forum zanima me kako da kada se za neku temu napise neki text koji je dugacak taj text u tabeli bude prikazan sa onim wrap, a ne da ti se nastavlja u nedogled? taj moj forum ce vam biti malo poznat Smile samo moram da kazem da sam ga sam radio mislim na dizajnu...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Peca  Male
  • Glavni Administrator
  • Predrag Damnjanović
  • SysAdmin i programer
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 23063
  • Gde živiš: Niš

pa u kom jeziku hoces da ga radis?



offline
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 8134
  • Gde živiš: U kesici gumenih bombona...

ne znam da li je to uopste bitno, ali ASP i jos nesto kako da napravim ono textarea, ali da se mogu ubacivati i slike....

offline
  • Peca  Male
  • Glavni Administrator
  • Predrag Damnjanović
  • SysAdmin i programer
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 23063
  • Gde živiš: Niš

ne znam ASP, a i to sto hoces da ti pokazemo je suludo, kako mislis da ti objasnim kako se pravi forum, odavde.

da bi ti to objasnio treba mi jedno 10 dana predavanja, i to da budem fizicki pored tebe, da ti odgovorim na sva pitanja, da ti objasnim sve, od filozofije programiranja, preko PHP jezika, do organizovanja projekta, planiranje, pripremanje, razvoj...

kao da si me pitao kako da napravim kucu, a nemas pojma ni da napravis plan kuce, niti znas da zidas, niti znas da uvedes struju i vodu, i hoces da ti neko preko foruma sve to objasni Smile

elem, ako te zanima organizacija foruma/portala, to ide ovako:
1) postoji baza podataka u kojoj se smestaju sve poruke, podaci o korisnicima...
2) postoje skripte koje prikazuju i upisuju te podatke

eto ukratko, teorija Smile

sto se tice pitanja za textarea - pogledaj source ove strane i videces Smile

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 8134
  • Gde živiš: U kesici gumenih bombona...

nismo se dobro razumeli. ja sam pitao kako da ubacim sliku i da text u textarea ne bude onakav kakav je po defaultu, ali dobro. nisam pitao kako se pravi forum i znam da treba da bude prisutna baza i skripte koje ce da te podatke iz baze da ispisuju na stranicu. mozda sam pitao mozda nisam a to je kako je organizovana baza za forum posto sam pokusao, ali nimalo nije lagano da se sve table povezu ili ja to mozda radim na pogresan nacin....

offline
  • Peca  Male
  • Glavni Administrator
  • Predrag Damnjanović
  • SysAdmin i programer
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 23063
  • Gde živiš: Niš

text ubacujes izmedju <textarea>, znaci ovde, i </textarea>
a sto se tice slika, ako mislis na upload - iskreno nikad mi to nije trebalo, ali ako me bude interesovalo - pogledacu sors profila Smile
a sto se tice toga kako sa PHP-om da primis taj fajl - imas na www.php.net , tamo pod Documents, celo poglavlje o file-uploadingu.

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 8134
  • Gde živiš: U kesici gumenih bombona...

ne nisam na to mislio. mislio sam kako da kada u textu ubacim "Smile" da on to pretvori u Smile

offline
  • Peca  Male
  • Glavni Administrator
  • Predrag Damnjanović
  • SysAdmin i programer
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 23063
  • Gde živiš: Niš

e to vec zavisi od jezika
generalno, replaceujes
: )
u
<img src="smajli.gif">

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 8134
  • Gde živiš: U kesici gumenih bombona...

znaci trebao bih da uzmem string koji je neko napisao pa da ga podelim i vidim gde se nalazi : ) i onda da ga zamenim <img scr="smiley.jpg">, a sto se tice hiperlinka isto to samo malo drugacije zar ne?

offline
  • Peca  Male
  • Glavni Administrator
  • Predrag Damnjanović
  • SysAdmin i programer
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 23063
  • Gde živiš: Niš

u php-u imas funkciju str_replace, pa samo kazes:
$text = str_replace ($text, "Smile", "<img src='smajli.gif'>");

za link isto, samo malko komplikovanije Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 405 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 3 sakrivenih i 386 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alex1974, aramis s, cole77, Djokislav, Djole, Dorcolac2, Drug pukovnik, Dusko Nikolin, Kaplar2, MB120mm, ShurikSST, Sonyboy, suton, Trpe Grozni, zoranlik