Samsung Galaxy s4 mini GT- i9195

Samsung Galaxy s4 mini GT- i9195

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2318
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

+ Samsung Galaxy s4 mini GT i9195

Spadam u one osobe koje su bile totalni zaljubljenici Nokie tipa ’’Nokia je zakon’’. Malo stvar navike, malo ’’dobar glas Nokie’’ su učinili da moj izbor pri odabiru telefona bude baš Nokia. Ipak, posle dugogodišnjeg korišćenja istog modela telefona, rešila sam da ga promenim jer je telefon zastareo, oskudnih mogućnosti u odnosu na telefone koji imaju neki bliski ljudi koje znam. Na Teleko plusu je naznačen kao zastareo model, a cena baš i nije, jer mu je cena i sada poprilično ’’jaka’’. Oko 200 evra.(u pitanju je bila Nokia- E55 ).
U svakom slučaju, telefon je imao preko tri godine i sada je bila idealna prilika da ga promenim, pa sam rešila da ga zamenim sa totalno drugačijim modelom telefona.

Znam da su baš hvaljeni Samsung Galaxy S2, S3, evo sada je izašao i S4, ali pošto ja gotivim telefone manjih dimenzija, ja sam se opredelila za Samsung Galaxy s4 mini GT i9195. Osim toga, radi se o sasvim novom modelu telefona koji je izašao u julu ove godine, tako da mi je i to bilo bitno jer nemam nameru da menjam telefon naredne dve godine.
Međutim taj telefon nije bio u ponudi mog operatera.
Obzirom da sam bila na VIP mreži, ovo je bila idealna prilika da imam razlog više zašto da pređem u Telenor, a pošto u Telenoru koristim već nekoliko godina 3G internet, onda sam se lako odlučila na prelazak.
Telenor je portovao moj broj iz VIP-a i u roku od 5 dana sve je završeno. Imam identičan broj kao u VIP-u, sa pozivnim 060, samo što je to sada Telenor mreža i ta usluga portovanja ništa ne košta.

Telefon je lak za snalaženje. Ima kameru sa mnoštvom mogućnosti od kojih mi je jako simpatičan sound & shot, kao i panorama mod. Lično, volim da imam neku solidnu kameru koja mi je uvek pri ruci da bih zabeležila nešto zanimljivo. Bitan mi je internet i spadam u one osobe koje prilično surfuju netom preko telefona. Pored interneta, bitno mi je da telefon može dobro da manipuliše različitim formatima dokumenata tipa PDF, Word, Excel itd.....

Uz pomoć podrške Samsung Kies, prebacila sam ceo imenik sa starog fona i još tako neke stvari. Napravila sam poseban folder i u njega kopirala ceo imenik sa starog mobilnog, a onda iz tog foldera ubacila kopirani imenik u Kies....

Za sada, prilično sam zadovoljna, jedino u čemu i nisam sasvim jeste u trajanju baterije. Ipak sam navikla na duže trajanje baterije. No, polako se navikavam...

Temu sam postavila sa željom da ovde razmenjujemo mišljenja i eventualne probleme koji se budu pojavljivali vezano za ovaj model telefona. Telefon se našao u prodaji u julu ove godine, tako da će se sve prednosti i mane tek videti.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Fil  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Jun 2009
  • Poruke: 16586

Mozes li da napraviš neku paralelu između E serije i novog telefona Smile
Po mom mišljenju, E serija je bila najbolja Nokijina serija, počevši od kvaliteta izrade do pouzdanosti.
Sa druge strane, mislim da su ti sva iskustva unapređena, bilo kamera, bilo izbor aplikacija bilo iskustvo surfovanja Smile

Takođe, planiraš li da rootuješ telefon?



offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2318
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

Nokia E-55 je tada za mene bio pravi ’’bum’’, zato što sam surfovala netom, koristila dokumente itd. a sa mnogim drugim modelima to tada je ili bilo nemoguće ili je bilo jako sporo. Imala sam mail sanduče za yahoo, gmail, hotmail itd. Ono što je na Nokiji bilo komplikovano su GPS mape. Bila je prava veština podesiti mape za taj telefon. Tu sam se posebno namučila...Ali sam bila srećna, jer sam ih imala...Bio je pouzdan. Nije se ''zaglupjivao''. Počeo je da ''brlja'' tek u poslednje vreme, ali ni to nije bilo učestalo. Znači, njegov jedini problem je bio taj što ga je ''pregazilo vreme''.

Teško je sada povući paralelu između modela telefona od preko 3 godine i ovog iz jula ove godine. Recimo, ono što me je oduševilo na ovom fonu je kombinovano sanduče za mail. Prosto, imaš kombinovano mail sanduče koje zaprima mailov-e sa svih mail adresa koje imaš. O brzini surfovanja da ne pričam. Osim toga interna memorija je znatno veća itd. Kamera nije uporediva sa onim što sam imala...Takođe, isprobala sam i NFC. Prislonila sam svoj telefon na jedan drugi koji takođe ima NFC. Prebacivanje slika, dokumenata itd. na ovaj način je prava uživancija. Danas sam recimo pokušala na isti način da prebacim muziku sa svog na isti taj fon, ali nisam uspela (ili možda nisam umela). Morali smo da koristimo bluetooth.

Što se rutovanja tiče, kada nešto novo prihvatam ili menjam, ja se uvek pitam :’’Zašto bih to radila’’? Trenutno nemam odgovor na to pitanje, ali ne znači da ga neću rutovati, svakako je lepo biti glavni administrator svog mobilnog, ali još uvek me ništa ne tera da to uradim. Fon je nov, polako ima vremena. Videla sam da je dejanod postavio rutovanje i za ovaj telefon...ali je još je rano da o tome razmišljam.

offline
  • Research Engineer @MalwareBytes
  • Pridružio: 09 Avg 2011
  • Poruke: 15877
  • Gde živiš: Beograd

A realno, zasto bi ti i trebao root pristup? Ti pretpostavljam nisi neki entuzijazista kao ja koji je jedno vreme svaki dan nesto cackao i menjao (sad sam se malo smirio Mr. Green ). Root pristup zahteva minoran broj aplikacija, ja s' vremena na vreme koristim par njih, i to najvise Titanium Backup, i to jedino u slucaju nekog cackanja ili bekapa.
Taj telefon je bog rata, sigurno da bi se recimo instalacijom nekog alternativnog sistema jos vise dobilo na performansama i trajanju baterije, uz poneki bag, ali je to za takav telefon zanemarljivo. Plus da ne govorim da bi onda morala da stalno instaliras nove ispravke, dok god se ne dodje u RC ili Stable fazu, a opet nije ni hitno, dobra stvar je i sacekati Stable fazu i onda flesovati sistem, jer je tada 95-100% stvari funkcionalno.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1086 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 6 sakrivenih i 1039 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Areal84, Asparagus, babaroga, bojank, bokisha253, Brana01, Centauro, Chainsaw, darkangel, Dimitrise93, draganca, FOX, Goran 0000, hologram, ikan, ILGromovnik, janbo, Još malo pa deda, Karla, kihot, Krvava Devetka, kybonacci, Luka Blažević, Mlav, nenad81, oldtimer, radoznao, repac, S2M, simazr, Singidunumac, Stanlio, stegonosa, vathra, vladaa012, vladulns, yufighter, Yugol33, |_MeD_|, šumar bk2