David Foster

David Foster

offline
  • Pridružio: 12 Okt 2010
  • Poruke: 10601

On je producent, pevač, kompozitor, aranžer i lovac na talente. Za njega možda niste čuli, ali njegov rad sigurno jeste, jer je radio sa skoro svim poznatijim muzičarima. Bio je producent mnogim danas poznatim muzičkim bendovima/muzičarima, kao što su: Bryan Adams, Christina Aguilera, Air Supply, All-4-One, The Bee Gees, Andrea Bocelli, Boz Scaggs, Toni Braxton, Michael Bublé, Mariah Carey, Charice, Cher, Chicago, Destiny's Child, The Corrs, Neil Diamond, Céline Dion, Earth Wind and Fire, Gloria Estefan, Jackie Evancho, Josh Groban, Hall & Oates, Whitney Houston, Janet Jackson, Michael Jackson, Katherine Jenkins, Chaka Khan, Beyoncé Knowles, Kenny Loggins, Jennifer Lopez, Madonna, Olivia Newton-John, Nsync, Prince, LeAnn Rimes, Kenny Rogers, Seal, Rod Stewart, Barbra Streisand, Donna Summer, Tamia, The Tubes, Shania Twain i Yuna. Osvojio je 16 Gremija, a imao je čak 47 nominacija. Njegovo ime je David foster.



Dejvid Foster (David Foster) je Kanadski muzičar,rođen 1. Novembra 1949. godine, a aktivno se bavi muzikom od 1971. godine.

Svoju muzičku karijeru, Dejvid Foster, započeo je kao klavijaturista pop penda Skylark. Najpoznatija pesma ovog benda bila je "Windflower" i bila je na listi deset najboljih hitova 1973. godine. Zajedno sa Jay Graydonom, formirao je bend pod nazivom "Airplay", a istoimeni album je najčešće prikazivan kao najvažniji album AOR muzičkog žanra. Producirao je prve albume sledećih grupa/umetnika: The Corrs, Michael Bublé, Renee Olstead, Charice i Josh Groban.
1985. godine, Američki časopis Rolling Stone, Fostera je nazvao ovim imenom: "master of ... bombastic pop kitsch", što bi u grubom prevodu značilo "majstor bombastičnog pop kiča". Iste godine, Foster je komponovao muziku za film "St. Elmo's Fire", kao i instrumental "Love Theme from St. Elmo's Fire", koji je postigao veliki uspeh. U narednim godinama, Foster se okrenuo stvaranju filmske muzike, među kojima je bila i komedija Michael J. Fox-a "The Secret of My Success" iz 1987. godine i film "Stealing Home". Sa Lindom Thompson je radio na pesmi "I Have Nothing", koju je pevala Whitney Houston 1992. godina za film "The Bodyguard". Nominovani su i za Gremija, kao i za Oskara za najbolju pesmu.
Fosterova kompozicija "Winter Games" je iskorišćena kao zvanična pesma zimskih Olimpijskih igara 1988. godine. Zajedno sa Kenneth Edmonds-om, komponovao je "The Power of the Dream", zvaničnu pesmu Letnjih Olimpijskih igara 1996. godine za koju je tekst obezbedila Thompson-ova, a pesmu je izvodila Céline Dion.



Ženio se četiri puta, ima pet bioloških ćerki i šest unučića. Prva žena, bila mu je B.J.Cook koja je već imala ćerku Tamre Winger, koju je Foster podigao. Cook i Foster su imali jedno zajedničko dete, ćerku Amy Foster, tekstopisca.
Druga žena, bila je model, Rebecca Dyer i sa njom je imao tri ćerke: Saru Foster, Erin Foster i Jordan Foster.
Sa trećom ženom, glumicom Lindom Thompson, radio je na nekoliko pesama među kojima su "I Have Nothing" i "Grown-Up Christmas List".
Foster se ponovo oženio modelom Yolandom Hadid Novembra 2011. godine.


Kako pronalazi telente? (Charice) - intervju
ABC Good Morning America


Još jedan intervju




Diskografija:
1972: Skylark (self-titled)
1974: 2 Skylark
1976: Attitudes (self-titled)
1977: Good News Attitudes
1980: Airplay (self-titled)
1983: The Best of Me
1986: David Foster (self-titled)
1988: The Symphony Sessions
1989: Time Passing
1990: River of Love
1991: Rechordings
1993: The Christmas Album
1994: Love Lights The World
2008: Hit Man: David Foster & Friends
2011: Hit Man Returns: David Foster & Friends

Singlovi
1985: "Love Theme From St. Elmo's Fire (For Just a Moment)" (US #15)
1986: "The Best of Me" (Duet with Olivia Newton-John) (US #80)
1988: "Winter Games (Can't You Feel It)" - Official theme song for the Calgary 1988 Winter Olympics (US #85)
2001: O Canada (with Lara Fabian)
2003: Teko’s Theme - with Nita Whitaker

Kompilacije
1992: A Touch Of David Foster
2000: The Best Of Me: A Collection of David Foster’s Greatest Works
2002: Love Stories
2010: The Magic of David Foster & Friends

Izvori: http://en.wikipedia.org/wiki/David_Foster



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 554 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 0 sakrivenih i 547 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, Bojan5150, cikadeda, havoc995, Leonardo, moonshine, Tas011