Drugovi - biseri rasuti po celom Internet svetu :)

3

Drugovi - biseri rasuti po celom Internet svetu :)

SlobaBgd ::Čuh na TV-u neke prednosti podzemnih prolaza: pešaci neće imati potrebu da izlaze na površinu! Ej bre!
Najlepši trg u Beogradu, sa najviše potencijala - pretvaraju u najobičniji kružni tok. Tamo negde ranih osamdesetih postojao je projekat da se automobilski saobraćaj od Terazija do Slavije spusti pod zemlju, a da se Terazije, Ulica Maršala Tita (uh, kako ovo zvuči!) i Slavija pretvore u pešačku zonu, sa drvoredom po sred ulice.
A sada pešake guraju pod zemlju...


To rešenje jako dobro zvuči, ali je u našim prilikama ravno naučnoj fantastici. Bila bih zadovoljna kada bi potez od Terazijske česme do Trga Slobode (je l' se tako sad naziva Trg Republike?) pretvorili u pešačku zonu.

Lično bih volela da Slavija izgleda humano, zeleno (drveća nigde, samo beton, staklo i žice), a može i fontana, što da ne, a ne "svetski", ako pod tim "svetski" podrazumevaju samo kružni tok, a ne i gradski trg. Slavija se naziva trgom, ali zapravo nikad nije imala tu funkciju, bar u novijoj istoriji, u okviru gradskog prostora. Možda između dva rata ili ranije. Doduše, onaj park pored Beogradske malo popravlja u celini uzev ružnjikav vizuelni doživljaj.

Trg Republike se još uvek tako zove, ma kako Vuk poetski insistirao na novom imenu. Smile
Hteli su ovi novi da ruše i spomenik Dimitriju Tucoviću, komunjari i Titovom heroju koji je radio sve protiv srpskog naroda, ali kad ih je neko ko je završio bar osnovnu školu podsetio ko je bio Dimitrije Tucović, kad je živeo i umro i šta je radio u međuvremenu, malo su se popišmanili. Tako je to kad zatucani i qrčeviti (pardon) hoće da brišu istoriju pre njih. No, nije to tema...
Meni je potes od Slavije do Kalemegdana pravo kulturno, subkulturno, turističko, zabavno jezgro grada. U vreme kad je pomenuta inicijativa bila aktuelna, u gradu je bilo mnogo manje saobraćaja a mnogo više para i resursa, i stručnih i materijalnih. Sećam se, bila je priča da će sve oronule zgrade do Terazija srušiti i napraviti nove, ali ne višlje, čini mi se, od 6 spratova, sa obaveznim komercijalno/kulturno/zabavno/ugostiteljskim prostoron u prizemlju. Sa ostrvma zelenila na raskrsnicama sa bočnim ulicama. Stare, istorijski i arhitektonski vredne zgrade bi renovirali i u njih smestili ustanove kulture, muzeje, ateljee itd. Lepo zvuči.
A jeste, park u Mitićevoj rupi pravo je osveženje dok se u njemu ne parkiraju PG džipovi. Pred nosom saobraćajcima i Parking servisu. Kažu, to nije njihova nadležnost. More!



Drugarice i drugovi, posebno vi iz BG, da li ste skoro negde videli ove cipele? Poželjno je da bude neka prodavnica u centru grada. Ima nekoliko tih officeshoes u Knezu i na Bulevaru.

http://www.officeshoes.rs/model/cipele/cat/2692

Imam iste takve, vec dve sezone me sluze. Ako se dobro secam, kupila sam ih u prolazu na Terazijama, onom kod palate Albanija, prodavnica Tref, ali ne znam da li ih i dalje imaju.

Hvala, Mila, pogledaću tamo čim stignem. smešak

Ovo je Srbija

Duško je jako patrijarhalan, pogotovo sada kada sam trudna.
Jelena Karleuša, domaćica

Čula sam raznorazne komentare o sebi, pa i da sam, navodno, sva od plastike. Takve priče me ponekad uvrede.
Jelena Karleuša, emotikon

Nemam uzore. Prevazišla bih i samu sebe.
Mirjana Škorić, madona

Bila sam u vodi od kolena do struka.
Nikolina Pišek, sirena

Institucija, to neko ili ima u sebi ili nema.
Dragan Kojić Keba, internista

Onima koji žele malo da porade na sebi savetujem da čitaju Nikolu Teslu.
Dragan Kojić Keba, strujomer

Da li je naučno dokazano da li je ovo java ili san?
Dragan Kojić Keba, medijum

Muškarci me vole, jer u njima budim osećaj sestre ili majke.
Svetlana Ražnatović, isposnica

Nismo u Americi da živimo u nekakvim vilama i ostalim stvarima.
Snežana Sneki Babić, komunista

Jedinstvena sam na estradi, jer smatram da sam posebna.
Seka Aleksić, primerak

Bila sam iznenađena da u Luvru nemamo ni jednu našu ikonu.
Slavica Đukić Dejanović, kustoskinja

Ne stidim se da pokažem svoje obline, a nisu ni one više kao nekad zaobljene.
Zorica Marković, karijatida

Ja samo želim jednu stvar: da se sve prirodne i političke reke u Srbiji sliju u jednu veliku reku, a to je Srbija.
Ivica Dačić, skeledžija

Sorelag :: Jedinstvena sam na estradi, jer smatram da sam posebna.
Seka Aleksić, primerak


LOL

Može samo da smatra! Mr. Green (by posebna, narcis Razz)

БЕОГРАД - У Београду ће од 1. марта 2012. у функцији бити валидатори - електронс...ки уређаји за поништавање и евидентирање електронских "Зебра плус" картица на сваком семафору у граду.

У току је постављање уређаја у стубове семафора који се налазе у центру града а до краја године биће постављени у целом Београду. Очекује се да посао постављања валидатора буде завршен до каја овог месеца.

Нови начин плаћања преласка раскрснице "Зебра плус" картицама биће јединствен на целој територији града односно на подручју где се примењује Интегрисани тарифни систем, на тај начин што ће свако, ко жели да пређе раскрсницу прво оверити своју "Зебра плус" картицу са које ће се скинути 5 динара за прелазак, а затим ће се, кад се сакупи десет пешака са истом жељом упалити зелено светло.

Контролори ће моћи да, без најаве, на сред раскрснице зауставе саобраћај и укључе трепћуће светло после којег неће моћи да се овери картица за прелаз раскрснице. Свако ко има Зебра плус карту, а није је принео електронском читачу на семафору при преласку, јесте особа без карте.

Разматра се идеја о принудном задржавању лица без карте у специјалним за то дизајнираним кавезима на сред раскрснице.

https://www.mycity.rs/must-login.png

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 777 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 3 sakrivenih i 763 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bojan5150, brundo65, dragoljub11987, ILGromovnik, Kenanjoz, Krvava Devetka, mikki jons, radionica1, saputnik plavetnila, sasa76, wizzardone