Kako da fotografiesem svoju auru?

5

Kako da fotografiesem svoju auru?

uh da ne ulazim u objasnjavanje, ja nisam mislila da ti prvo odredis sta ce biti tvoja teorija na neku temu sa unapred donetim zakljuckom, nego sam mislila na siru pricu - da ces odredjene fenomene primecivati ili ih neces primecivati zavisno od svog okvira razmisljanja i potvrdjenih, dokazanih teorija u koje verujes, otprilike tako.

na temu aure, apsolutno ne sporim da se upravo i radi o 'obicnoj fizici' (za koju mislim da je fenomenalna nauka!) - elektromagnetnom polju tela npr. i da ce se jacina i nacin zracenja datog polja razlikovati od coveka do coveka i da se na osnovu tog polja mnogo toga moze 'procitati'. citanja i tumacenja su veoma sarolika i treba ih uzeti 'with a grain of salt'.

prica o bojama koliko znam je vrlo prisutna i prihvacena u psihologiji i u clanku koji sam stavila se tumacenje boja poklapa uglavnom sa tom pricom.

a samim postojanjem odredjenog polja i zracenja (moracu da potrazim negde koliko elektricnih impulsa 'prodje' kroz telo npr u periodu od jednog dana) nema razloga da se objasnjavamo oko toga da li aura postoji ili ne, jer jednu istu stvar zovemo razlicitim imenima, po mom misljenju.

Dopuna: 29 Maj 2007 15:10

jedan kratak clanak na temu parapsihologije i nauke:

http://atheism.about.com/od/parapsychology/a/science.htm

a na temu ove price o teoriji, cinjenicama, itd, zanima me komentar na ovaj clanak:

https://www.mycity.rs/must-login.png

Ivkaiva, ovo što si postovao je odlična ilustracija koliko je praznoverica opasna. Da neko rizikuje zdravlje sopstveno i sopstvene dece jer ga je neko ubedio da su vakcine opasne i jer ima problem s prihvatanjem teorije evolucije je monstruozno. Takvim ljudima bi decu oduzimao. Sreća pa je vakcinacija obavezna.

Ljubicasta, tim tumačenjima ne da treba "grain of salt' nego im treba cela ulcinjska solana + tuzlanski rudnik. Jednostvano to si nema veze sa životom.

@Stane, rado bih cula misljenje o clanku. Btw, nije mi taj clanak ni od koga koga bi ti stavio u solanu plus rudnik Smile

Čini mi se da je ovo pisao/la profa koji hoće da se ufura u posao konsultanta poslovnim ljudima. Ono menadžment, organizacija preduzeća etc. Zbog toga ovaj lep govor, neki principi o svakodnevnoj organizaciji očigledno usmereni da se greške koje proizilaze iz tipične ljudske subjektivnosti prevaziđu. Lepo začinjen labavim paralelama sa kvantnom teorijom. Mislim da joj je namera bila da impresionira slušaoce pa je zato umuvala ohoho zvučnih izraza koji su do sada profiltrirali u mas medije i naučno popularne časopise pa se moglo očekivati da je potencijalna publika za njih čula.

Sve u svemu fino upakovan traktat u vidu parabola... poruka ilustrovana probranom i slobodno prepričanom paralelom iz fizike. Al ovo se ne odnosi na tzv naučni proces već na menadžment.

Citat:The skill of Quantum Seeing enables us to consciously select our intentions, thus aligning our perceptions with our desires. For example, if we set a clear intention to improve our health, we will begin to notice (attend to) information that we normally would not have perceived. We may begin to read the labels on the food we purchase. We may begin to notice the local health club ads, or we may suddenly see available space on our calendar for daily exercise. This information was, of course, already available to us. It was, however, perceptually ignored until we made a conscious intention that shifted our attention. Clear intention serves as a magnifying glass. It gives us a new lens through which we can make new perceptual choices–choices we otherwise would have missed.

Ovo ti je ilustracija onoga što pokušavam da kažem. Moguće je da naučnik usled svoje subjektivne percepcije realnosti preskoči nešto bitno u podatcima koje ima. Ali baš zbog toga dolazimo do osnovne stvari u naučnom procesu, provere od strane drugih naučnika. Doćiće drugi, čija percepcija realnosti nije ista i uočiće grešku. Ponekad za tako nešto prođe i stotine godina, ali se greška ispravi, pre ili kasnije.

Inače zamerka je što nigde ne navodi kako zamišlja da se ovi principi primene. Odgovor je naravno, ja znam al neću da vam kažem. Angažujte me ko biznis konsultanta pa ću vam sve pokazati. ;-)

http://www.newwork.com/Pages/Contributors/Shelton/Charlotte%20Shelton.html

heh, nisam htela kritiku autora, naravno da je pisano sa tom namerom da bude onaj konsultantski fazon - 'daj mi tvoj sat da ti kazem koliko je sati i da ti to debelo naplatim'. nisam dovoljno dobro naglasila na koji deo clanka mislim.

to sto si citirao moze da bude ilustracija onog sto si hteo da kazes, ja samo to gledam sa strane da i onaj sledeci koji dodje opet ne moze da vidi sve Smile
i kako da budemo sigurno koliko razlicitih glava je tu potrebno da bi se sagledalo iz raznih uglova? a nekako mi se cini da onda nikad ne mozemo apsolutno da budemo sigurni da je nesto ponovljeno bas kao nesto prethodno i da je eksperimentator bio sasvim objektivan.

da, greska se ispravi, ali dok sledeci ne uvidi gresku moze da protekne mnogo vode u uverenju da je upravo to sa greskom naucna istina.

inace, drago mi je da citiras upravo taj deo...

Citat:kako da budemo sigurno koliko razlicitih glava je tu potrebno da bi se sagledalo iz raznih uglova

Nikako... :-/ zato i traje toliko dugo i košta tako mnogo... mislim to ti teleporteri i svemirski brodovi i ostalo :-)

Uvek postoji mogućnost da svi koji su gledali neku stvar do sada previđaju nešto bitno. Otud i mnogo klasičnih nerešenih problema, ali opet jednog lepog dana, neko će to uočiti. Kako raste broj ljudi koji su se nečim bavili, raste i broj njihovih percepcija realnosti => smanjuje se verovatnoća previda => konvergiramo ka rešenju.

Treba da se covjecanstvo malo ozbilnije pozabavi sa proucavanju ove "pojave".
Smile

SSpin ::http://www.auraphoto.com/fundementals/whatis.shtml

A da li ovo moze da se smatra da aura ipak postoji kao nesto naucno objasnjivo...

Ja zaista nista ne znam o tome, ali sam pronasao ovo Bebee Dol

Naravno u Bioenergetici su aure dobro objasnjene. Svaki covek ima svoju auru i svaka boja u auri ima svoju energiju i znacenje.......
Nazlost ljudski um seze do one opipljivo objasnljive tacke , tako da klasicno naucno objasnjenje , zasada ne postoji.

@Alisia

Hvala na pojasnjenju Wink

Danasnje covjecanstvo trazi naucno objasnjenje a nece da prihvati cinjenicu da je to nesto.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 809 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 7 sakrivenih i 755 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, Brana01, BraneS, BRATORIII, Caruga5, ccoogg123, Centauro, dane007, doloress, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Duh sa sekirom, hyla, jackreacher011011, Joja, jukeboxer, Karla, Krusarac, Kubovac, Leonov, Luka Blažević, Marko Marković, Metanoja, milenko crazy north, Mixelotti, moldway, MrNo, nemkea71, Oscar, pein, RecA, robert1979, Rogan33, S2M, Smiljke, sokars, sokojet, stalja, VJ, voja64, VP6919, vukdra, vukovi, W123, wizzardone, zillbg