Kuvar za početnike

7

Kuvar za početnike

Neprimetna ::... Peteljke, ako su krupnije, obari, posoli i ispohuj.
Oooo, ooo...čuj: 'ispohuj' Mr. Green

Možda, kad budem u 'drugom razredu' i ne budem početnik (nisam valjda omašio temu? - uhh nisam)... i kad bude dovoljno sudova i jedna kuvarska pomoćnica da sve to opere Very Happy
Citat:Za moj ukus, sve preko dva čena belog luka je suvišno.
Različiti smo, i sam se sa sobom često ne složim Mr. Green , kad se spremam za izlazak, u posetu, na put... koristim samo jedan (i to manji) čen Wink (a i ovde su na pijaci sve neke presitne glavičice Smajli )

Filozofe, indeks je malo zastario smešak

Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?

mpman ::... Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?
Naravno, Google Zagrljaj

Ne kontam kako se dinstanje izvodi u praksi. Embarassed

Eeee, kao u školi što odeš na Interno na praksu, tako i ovde, pravac kuhinja, kod mame Wink
Za dva minuta, shvatićeš, a za sledećih deset uvežbati i praktično (a tek što će se mama obradovati) Very Happy

Dinsta (pirja): Wink
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]

Bice azuriran index.
+ vec vidim sekciju bonus 4 complete n00bs Mr. Green (sta je dinstanje i sl.)

Dusan ::Eeee, kao u školi što odeš na Interno na praksu, tako i ovde, pravac kuhinja, kod mame Wink
Za dva minuta, shvatićeš, a za sledećih deset uvežbati i praktično (a tek što će se mama obradovati) Very Happy

Dinsta (pirja): Wink
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]




Znači, u suštini, malo ulja i mešanje?
Ja sam mislio da ima neke veze s vodom. Mr. Green

Malo masnoće (ulje, mast) - da, ali voda nije isključena. Nekad je u namirnici koja se dinsta, nekad se još i dodaje... Wink

Skontao smešak
Hvala Ziveli

mpman ::Filozofe, indeks je malo zastario smešak

Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?


Barenje i distanje su dva rayličita načina pripreme jela.
Bariš krompir, testeninu, spanać / za dalju pripremu/.
Barenje je kuvanje u slanoj vodi.

Dinstanje je proces između barenja i prženja.
Dakle, potrebna ti je masnoća na kojoj prvo propržiš namirnicu, zatim dolivanjem malo vode dovršiš proces spremanja hrane.
Dinstano meso je ukusnije i zdravije od prženog ili pohovanog mesa, na primer...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1753 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 2 sakrivenih i 1695 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 4234 - dana 08 Nov 2025 09:46

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, ALEKSICMILE, alex71, Arhiv, BB, Betta, Bivan, Boris1705, boromir, Bosanac_2, Botovac, cvrle312, darionis, dj.ape, drpera, Electron, Feller, gaga23, GreenMan, HogarStrashni, HrcAk47, Igritelj, Imperator_Aleksandr_lll, Jelly4183, Joint Chief, kenny74, laki_bb, Macalone, mikki jons, Milo97, MiroslavD, Mitogna, Mldo, moldway, nazgul75, Ne doznajem se u oružje, Obrenovic, Outis, pavle_pzs, Profesor_018, Razdroid, Recce, rovac, sap, Sićko, Solunac na steroidima, SR-3m, T55, tamno.nebo, Tastatura ratnik, The Boss, Topaz9, ulogovan, Vlad000, zlaya011, Zvrk