Kuvar za početnike

7

Kuvar za početnike

Neprimetna ::... Peteljke, ako su krupnije, obari, posoli i ispohuj.
Oooo, ooo...čuj: 'ispohuj' Mr. Green

Možda, kad budem u 'drugom razredu' i ne budem početnik (nisam valjda omašio temu? - uhh nisam)... i kad bude dovoljno sudova i jedna kuvarska pomoćnica da sve to opere Very Happy
Citat:Za moj ukus, sve preko dva čena belog luka je suvišno.
Različiti smo, i sam se sa sobom često ne složim Mr. Green , kad se spremam za izlazak, u posetu, na put... koristim samo jedan (i to manji) čen Wink (a i ovde su na pijaci sve neke presitne glavičice Smajli )

Filozofe, indeks je malo zastario smešak

Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?

mpman ::... Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?
Naravno, Google Zagrljaj

Ne kontam kako se dinstanje izvodi u praksi. Embarassed

Eeee, kao u školi što odeš na Interno na praksu, tako i ovde, pravac kuhinja, kod mame Wink
Za dva minuta, shvatićeš, a za sledećih deset uvežbati i praktično (a tek što će se mama obradovati) Very Happy

Dinsta (pirja): Wink
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EcQ8qZ0oY9U#t=37

Bice azuriran index.
+ vec vidim sekciju bonus 4 complete n00bs Mr. Green (sta je dinstanje i sl.)

Dusan ::Eeee, kao u školi što odeš na Interno na praksu, tako i ovde, pravac kuhinja, kod mame Wink
Za dva minuta, shvatićeš, a za sledećih deset uvežbati i praktično (a tek što će se mama obradovati) Very Happy

Dinsta (pirja): Wink
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EcQ8qZ0oY9U#t=37




Znači, u suštini, malo ulja i mešanje?
Ja sam mislio da ima neke veze s vodom. Mr. Green

Malo masnoće (ulje, mast) - da, ali voda nije isključena. Nekad je u namirnici koja se dinsta, nekad se još i dodaje... Wink

Skontao smešak
Hvala Ziveli

mpman ::Filozofe, indeks je malo zastario smešak

Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?


Barenje i distanje su dva rayličita načina pripreme jela.
Bariš krompir, testeninu, spanać / za dalju pripremu/.
Barenje je kuvanje u slanoj vodi.

Dinstanje je proces između barenja i prženja.
Dakle, potrebna ti je masnoća na kojoj prvo propržiš namirnicu, zatim dolivanjem malo vode dovršiš proces spremanja hrane.
Dinstano meso je ukusnije i zdravije od prženog ili pohovanog mesa, na primer...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 913 korisnika na forumu :: 67 registrovanih, 7 sakrivenih i 839 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, 11.okp, 357magnum, A.R.Chafee.Jr., airsuba, Alibaba1981, amaterSRB, Andrija357, aramis s, awathorn, babaroga, Ben Roj, Bob1312, Bobrock1, BORUTUS, brundo65, bufanje, ccoogg123, darionis, Denaya, DJORDJE-NO-1, dragoljub11987, dzoni19, FOX, g0xy, goran.vvv, GUARIN, Hitri, hooraay, Joja, kairos, Konda, Koridor, ljuba, Lord Nem, Lucije Kvint, Markan90, Markov93, MB120mm, menges, mercedesamg, Mercury, milan op1978, mile23, Miskohd, moldway, nextyamb, nuke92, ofbeyond, opt1, ostoja, RecA, repac, robert1979, royst33, S2M, saputnik plavetnila, shone34, sickmouse, slonic_tonic, Steeeefan, vesthepes, VJ, vlahale, vsn111, vukovi, wizzardone