Lav pivo-sramota!

2

Lav pivo-sramota!

Pa ok, oni koji nece da podrze ^next^ - a i nisu nesto pozvani od pokretaca teme da drze govore za i protiv Kosova i Metohije (hm, gde li nestade Metohija u nazivu), jednostavno covek zeli da skrene paznju da se nase firme ne pridrzavaju nasih zakona i nista drugo.

Ovde niko ništa nije rekao protiv Kosova, naprotiv. Interesi države neikao ne mogu da se brane zamlaćivanjem, već preciznim poznavanjem činjenica. Samo i isključivo odgovorna politika a ne zamajavanje glupostima. Državni interes se ne brani pivom.

samo jedno pitanje, da li su stavljanjem ovog natpisa na etiketi, proizvodjaci prekrsili ili ne srpski Ustav? Bilo bi lepo da cujemo nekog pravnika kako ne bismo mi nekompetentni trucali bez veze.

A tek ako pogledate spisak expozitura vecine stranih (kod nas) banaka... expoziture u centru Pristine, u ulici Bila Klintona. Smile
Zatim ko je leteo Swiss Air-om zna da se na elektronskoj mapi u avionu kao regionalni centar nalazi Pristina a ne Beograd.

Zakljucak: biznis ne poznaje politicke granice. Briga njih sta, ko, kako i zasto sve dok mogu da ostvare profit. Vrlo prosto... Isto vazi i za pivare.

goust ::gde li nestade Metohija u nazivu
hehe... da li neko zna istoriju naziva ove teritorije od 1945. naovamo? I zašto samo KiM? Ima tamo valjda jos nekih celina i teritorija?

Inače, vlast na kosovu ima UNMIK (United Nations Interim Administration Mission in Kosovo) - ni tu se ne pominje Metohija...

Leggy ::Sto bismo to uradili? Time bismo sprecili gubitak Kosova?

Sigurno bi sebe uskratili za pivo Mr. Green (Još ako je o'ladjeno Evil or Very Mad )

][v][ A T R I X™ ::Zakljucak: biznis ne poznaje politicke granice. Briga njih sta, ko, kako i zasto sve dok mogu da ostvare profit. Vrlo prosto... Isto vazi i za pivare.

Zasto taj biznis ne poznaje nase granice i zasto to nepoznavanje granica ide iskljucivo i uvek na nasu stetu? Oni su napisali "Kosovo" na etiketi, ok to je njihov proizvod i njihov izbor, ali zbog toga treba da snose posledice na nasem trzistu, pa kad su priznali Kosovo kao posebnu drzavu i time prekrsili nas Ustav, automatski su se ukljucili u politicke tokove i shodno tome, po mom skromnom misljenu pogazili su zemlju Srbiju, tj pljunuli su na domacina ili jos gore, pljunuli su na zemlju iz koje poticu i treba da snose posledice.
Sad ce neko reci, zasto bi se odrekli profita od jednog miliona zitelja Kosova? Prosto zato da bi sacuvali trziste od 6 miliona zitelja veceg dela Srbije. Zasto se uvek nama ostavlja izbor neka pivo sa ovom etiketom pije onaj ko hoce, a ko nece neka pije jogurt. Zasto ovo ne bi vazilo za Kosovo? Sve dotle dok mi "pijemo jogurt" i dok nemamo zastitu svojih intetesa tako ce nam i biti.


Stane ::... to ko je distributer ya koju oblast nema blage veye s političkim teritorijama. jedna firma može da bude distributer za npr. Šabac ili za Južnu Srbiju ili zajedno za Srbiju, Bugarsku, Tursku i Moldaviju...


Ok razmisljanje da je u pitanju distributer, ali, u pitanju je uvoznik, a moraces priznati da te dve reci imaju mnogo razlicita znacenja. Da pise distributer, mozda ove teme ne bi ni bilo.

Čoveče da ne preteruješ malo. Mislim ustavni sud bi se jako obradovao da mu neko podnese tužbu protiv pivare Čelarevo :-)

O čemu mi razgovaramo... o ustavu srbije i ektiketama za pivo. :-)

Ne preterujem, to je moj stav, zasto bi etikete bile iznad Ustava. Neko spomene UN, i to prolazi, a ja spomenuh Ustav male Srbijice i to ti je zasmetalo. U Ustavu Srbije pise da je Kosovo i Mteohija sastavni deo Srbije, a na toj "bezvrednoj" etiketi pise da je Kosovo drzava. Naravno da ti je jasno zasto sam kao argument za pricu uzeo Ustav. Znam da je tema mozda prevruca gledajuci pravilnik foruma, ali ovde nema politicke rasprave. Prosto svaki put kada se spomenu interesi Srbije i KiM imam osecaj da jedva cekate da neko uradi bilo sta kako bi se tema zakljucala ili jos gore, kantirala.

Можда делује безазлено, као етикета за пиво какве везе има...
Али, размислите мало шта би се десило на пример у Шпанији да неко на етикети производа стави увозника за Баскију.И Баскија је у сличној позицији као Косово.И они хоће независност.Само што ће је они много теже добити, јер је Шпанија ипак много моћнија од Србије.Да ли мислите да нико у Шпанији не би реаговао на тако нешто?
Значи данас стављају то на етикете на пиво, сутра ће то да прихвате и остали произвођачи, и на тај начин се сами подсвесно одричемо Косова и све више прихватамо чињеницу да оно више неће бити српско.

02 Avg 2007 18:09 ZoNi Zaključavanje topica Razlog: sve je rečeno... i više od onoga što zaslužuje jedno obično pivo  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1211 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 8 sakrivenih i 1157 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, A.R.Chafee.Jr., Acivi, amaterSRB, Atomski čoban, babaroga, Battlehammer, BlekMen, Bobrock1, Boris90, darcaud, darkangel, Denaya, Djole, flash12, Gosha101980, havoc995, ikan, Istman, jukeboxer, karevski, Kibice, Kubovac, Levi, Lieutenant, madza, mgolub, mikrimaus, milenko crazy north, Misirac, Ne doznajem se u oružje, opt1, Oscar, ozzy, pein, prle122, Rakenica, raso7, ruger357, savaskytec, SR-3m, Srki94, Srle993, styg, Vlada1389, wolverined4