Moc negativnog

2

Moc negativnog

Sviđa mi se metafora sa ogradom.
Dodao bih: "Mađioničari života" su u stanju da postave visoku i neprobojnu ogradu, samo što ona izgleda vrlo prozirno a ponekad čak kao da je nema.
E sad, ko su "mađioničari života?" Valjda su to oni koji izgledaju srećno i okolina ih voli.
One koji su manje vješti, brzo prepoznaju pa im ostaju samo iskreni prijatelji, ljubavnici ili supružnici, koji non-stop, umjesto njih popravljaju i zidaju ogradu koja ih štiti.
Ha, kako sam ovo rekao? Wink

Znaci, i ta preplanula, srecna, misicava madjionicarka Elizabet ima ogradu. I strahove. I svoje crne momente. I nema rendgenski pogled i ne ume da leti.
Hmmm. Uh, sto mi se ta misao svidja, Dubara. Mr. Green

(cek, galami komsijska krava... da nece da crkne, sirota Laughing)

Ex malo bonum - Out of bad comes good.

Znaci, Elizabet je tu da vas inspirise?
A vi ste tu da se motivisete?

Very Happy

Tamti,

Think pink. Mr. Green

blow bubbles


Zagrljaj

@ella, jeste to "out of bad..." ziva istina!

Slusaj sad:

Bila je sa nama na kursu i jedna lujka.
Mislim, zena je pametna i obrazovana, bivsa ruska republika, polu-elegantna... na prvi pogled ok, ali ne i na drugi. Ona je lepo demonstrativno napustila predavanje negde na pola rekavsi: "Ovo sam ja u zabavistu ucila" ... bah... Evil or Very Mad a mi svi ko pokakani (zajedno sa Elizabet).
E, ona me je inspirisala, mnogo vise nego Elizabet. Da lepo ostanem na kursu do kraja i naucim nesto. Da ne budem makar nevaspitana.

Da znas ljutice, stvarno sam onda mislila pink.
Od samoopterecenih i arogantnih ljudi, dateboksacuva.


@ljutka, imam google error na linku Sad

http://lh5.ggpht.com/_QRNPZ6swhoI/Ri_xC4J2fHI/AAAA.....8dc4_b.jpg

i kod mene je error na onaj link.... a šta je tamo trebalo da vidimo?

Tamtitam ::U toku dana kroz nasu glavu prodje 60 000 odvojenih misli.
Tri cetvrtine ovih misli je negativno.


nesto razmisljam polubudna na ovu temu. i bas me zanima da li je ovaj odnos pozitivnih i negativnih misli isti i kod npr. onih koji se dugo godina bave meditacijom i 'vezbaju' svoj mozak da misli pozitivno.

@ljubicasta
Nekad nisam sigurna ni sta je pozitivno a sta negativno. Ponekad mi je pozitivno sto sam otvorena prema negativnom. Da li je onda negativno samo ono sto nas cini mizernim? Krajnje subjektivno osecanje. Ajde, prvi primer koji mi pada na pamet ( Razz ) p0rn0grafija. Nekome ultra pozitivna pojava, nekome ravno prevari u vezi. Znaci govorimo o subjektivnoj negativnosti.
Ako otvorimo mozak do te mere da je sve prihvatljivo, pa i smrt (a bome i p0rn0grafija Wink ), nema negativnosti. A za to treba trening.
Padose mi na pamet postovi leopardavegetarijnca koji govori o toj promeni u dozivljaju sveta oko sebe zarad anuliranja patnje (cini mi se da je to ta negativna misao o kojoj govorimo. Vidi definiciju dole*).

Mislim da bi ti on dao pravi odgovor, ali me bas zanima gde je. Da mu se nije sta dobro desilo pa ga nema? smešak

Ja bih da prihvatimo Ellino objasnjenje bedaka* (vreme ja da se poveca broj definicija koje nose zenska imena Wink )

Ellina definicija negativne misli :: [...]ona prava negativnost, kad sve vidim crno i mracno, kada mi se zgadi i zivot i zivljenje, kada mislim da mi je sve tesko, komplikovano i nemoguce, kada sumnjam u samu sebe (na svim mogucim levelima), kada bi samo da sjedim i placem (bez nekog odredjenog razloga - nego onako zbog svega i za sve) [...]

@ella. Nista od Turske. Morace drugar da se zeni sam Laughing

Citat:U toku dana kroz nasu glavu prodje 60 000 odvojenih misli.

Budimo precizni. U toku dana kroz našu glavu prođe 64 879 odvojenih misli, od kojih su 48 659, 25 negativne.
Moć negativnih misli toliko je snažna i djelotvorna da neki naučnici smatraju kako bi život na planeti bio zaustavljen onog momenta, kada bi kojim slučajem bila zaustavljena produkcija negativnih misli.
Negativne misli posebno su izražajne kod pojedinih profesija, čije postojanje bi bilo upitno kada bi se kojim slučajem "preorjentisali" i počeli da razmišljaju "pozitivno."
Kao primjer navode kontrolore, frizere, ljekare, arhitekte, finansijske službenike, policajce, novinare, antropologe, profesore i naučnike čiji rad se zasniva na "negativnoj percepciji" i sposobnosti "projekcije ružnog" - bez čega bi napredak, apsolutno bio nemoguć.
U najnovijim studijama, zapažaju da se moć negativnog širi i na pojedine grane umjetnosti, prvenstveno na muziku, što rezultira potpuno nove pravce i poimanja zvuka.
Kao primjer, naveli su nekoliko balkanskih izvođača i bendova koji su otvorili novo poglavlje u muzičkoj oblasti....

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 876 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 4 sakrivenih i 838 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bigfoot, bojank, Boris90, DonRumataEstorski, DPera, esx66, ivan1973, jackreacher011011, Jahorina, JOntra, Krvava Devetka, Kubovac, laurusri, Leonov, Lucije Kvint, MB120mm, mercedesamg, mikrimaus, milutin134, mrav pesadinac, nebojsag, Nemanja.M, nemkea71, nuke92, ozzy, pein, rajkoplje, Romibrat, vathra, vladulns, voja64, wizzardone, zbazin