Moje telo

2

Moje telo

Gledanje horor filmova sagoreva cak 200 kalorija! Smile

Napisano: 23 Okt 2013 20:06

Поздрав свима,
ево и ја се укључујем у ову тему. Пошто је Лохо почео са рутинама и ја ћу поставити још неке које сам покупио са разних страница ...

Dopuna: 23 Okt 2013 20:07



Dopuna: 23 Okt 2013 20:09



























Dopuna: 23 Okt 2013 20:10













Dopuna: 23 Okt 2013 20:14

Istraživanja pokazuju da ako se napijete - vraćate se 21 do 24 dana "unazad" .

Odnosno 24 dana ste trenirali "za dzabe" jer ste to sve izgubili za sat vremena što ste se napili.

Ali recimo šta ohrabruje :

Pivo je zdravo piti, čak se preporučuje i trudnicama.

Ali zbog zavisnosti od alkohola zvanično se nigdje ne prepisuje po receptu.

Uglavnom, 1 do 2 piva sedmično je sasvim okej i ne šteti !

Eto čisto da znate i par stvari o tome.

IZVOR: facebook.com/PavleDjurdjevicWorkout?fref=ts
prntscr.com/1s9lel

Dopuna: 28 Okt 2013 11:12

































































Dopuna: 28 Okt 2013 11:13



































































Dopuna: 28 Okt 2013 11:15































































Malo si mi ispamovao blog, previse slika malo texta! Smile
Evo slika malo za motivaciju:











Hrana koja sprečava mamurluk

1. Kokice sa puterom
Kokice, a naročito one sa puterom pomažu pri upijanju alkohola koji ćete popiti. Možete ih pojesti pre nego što izađete ili uz piće.

2. Kiseli krastavci
Alkohol uzrokuje dehidrataciju. Umesto da pijete slano piće sledećeg jutra kako biste se rešili mamurluka, pre izlaska pojedite kisele krastavce kako biste sprečili pojavu mamurluka. Kiseli krastavci u sebi imaju dovoljno vode i soli da ispune vaše telo elektrolitima.

3. Bademi
Grickajte bademe pre izlaska ili neposredno nakon izlaska kako biste sprečili pojavu mamurluka.

4. Humus
Alkohol umanjuje sadržaj vitamina B u vašem telu, a humus je hrana koja je bogata vitaminom B i koja će vas rešiti mamurluka.

5. Jaja
Jaja su odlična prevencija mamurluka. Jedite ih pre nego što izađete i počnete da pijete.

6. Mleko i kolači
Mleko i kolači će prijati vašem stomaku, a ujedno će i sprečiti pojavu mamurluka nakon burne noći.

Kako sačuvati zdravlje u sezoni prehlada?

Kako se prenosi zaraza?

Najveća zabluda jeste da se prehlada prenosi samo vazduhom, odnosno ako neko u vašoj neposrednoj blizini kašlje. Mnogo su veće šanse da virus pređe na vas ako dođete u dodir sa predmetima koje je zaraženi upotrebljavao pa tako svaka javna površina predstavlja potencijalnog prenosioca bolesti.

Kako da se zaštitite?

Jednostavno, redovnim pranjem ruku. Detaljno perite ruke toplom vodom minimum 20 sekundi i znatno ćete umanjiti mogućnost prenošenja bakterija. Ne bi bilo loše da pored ovoga kao prevenciju koristite i antibakterijske vlažne maramice.

Vitamin C?

Ukoliko ste se već prehladili, kasno je za vitamin C. Poslednja istraživanja pokazala su da ovaj vitamin može biti odličan kao prevencija, ali u slučaju da ste se razboleli, on vam neće pomoći da brže ozdravite.

Odlazak kod lekara?

Ako niste trudni ili nemate neke ozbiljnije zdravstvene probleme, nema potrebe da zbog prehlade odlazite kod doktora. Unosite dosta tečnosti, voća i povrća i za nedelju, dve bićete kao novi.

Vodič za preživljavanje ako ste prehlađeni na poslu

Ujutru

Posle doručka uzmite paracetamol da biste sprečili glavobolju.

U kancelariji

Uvek pored sebe treba da imate flašu sa vodom kako biste unosili dovoljno tečnosti.

U podne

Popijte čaj sa malo limuna i medom.

Za vreme ručka

Posle jela, uzmite još jedan lek protiv bolova.

Popodne

Čaša limunade sa medom podići će vam nivo energije.

Kod kuće

Inhalirajte se kako biste pročistili disajne puteve i bolje spavali. Ujutru ćete se osećati mnogo bolje i lakše ćete se probuditi.

Jos malo slika za motivaciju... Smile



Crni čaj sprečava dijabetes i gojenje
Analiza podataka iz 50 zemalja otkrila je da nacije koje piju najviše crnog čaja imaju najmanji broj onih koji pate od dijabetesa tipa 2. Studija je otkrila i da te zemlje imaju manji broj gojaznih osoba.

Naučnici smatraju da proces fermentacije koji pretvara zeleni čaj u crni izaziva i stvaranje kompleksa flavonoida koji su dobri za zdravlje. U Irskoj se pije najviše crnog čaja, dva kilgrama godišnje po stanovniku, a Britanija i Turska su odmah sledeće na listi.

Sve tri zemlje imaju manji broj dijabetičara od zemalja koje su niže na listi, poput Brazila, Maroka i Meksika. Istraživanje je sprovedeno zbog toga što se broj onih koji pate od dijabetesa tipa dva povećao šest puta u poslednjih nekoliko decenija. Procenjuje se da će taj broj do 2030. skočiti sa 285 miliona prema podacima iz 2010. na 438 milona ljudi sa dijabetesom tipa dva.

Banane idealan obrok pun vitamina

Prednost ovog voća je što duže zadržava osećaj sitosti, ali za vreme dijeta, mnogi je izbegavaju jer smatraju da u poređenju s drugim voćem, najviše doprinosi gojenju.

Preterivanje u bilo kojoj hrani, pa tako i u bananama, može dovesti do dodatnih kilograma. Banane sadrže manji procenat vode nego ostalo voće, što znači više ugljenih hidrata, ne sadrže masnoće, ali sadrže šećer. Ako jedemo previše banana tokom dana, umesto da se pretvori u energiju, glikogen se skladišti u jetri i pretvara u mast, zato je važno ne preterivati u količini i redovno vežbati.

Međutim, ne smeju se zanemariti druge namirnice jer samo banane organizmu ne daju dovoljno nutrijenata. Najbolje ih je jesti ujutru za dobijanje energije, a dovoljno je pojesti dve do tri banane dnevno. Sportisti ih koriste u svojoj ishrani, a idealan su obrok pre vežbanja. Posle doručka preporučljivo je vežbati, hodati ili trčati 15-ak minuta kako bi se sagorele masnoće.

Uz ishranu koja sadrži banane, potrebno je smanjiti unos ostalog voća i namirnica koje sadrže puno šećera. Iako banane mogu da pomognu u mršavljenju jer su zasitne i ako se uz njihovu konzumaciju ne zanemaruje redovno vežbanje, za mršavljenje je bolje jesti agrume koji pomažu u sagorevanju masnoća.

Jos malo za motivaciju Smile))


Ovo su borci koji pomažu u smanjenju holesterola

Nije tajna da se zdravom ishranom može smanjiti nivo holesterola u krvi. Postoje vrste pića i hrane koje će vam zasigurno u tome pomoći.

Zob je veoma korisna za zdravlje posebno ako se jede ujutro. Dve porcije dnevno smanjuju nivo LDL holesterola za 5,3 posto u samo šest nedelja. Zob sadrži supstancu beta glukan, koja apsorbuje loši holesterol.

Crveno vino ima važan efekat za nivo holesterola. Dve čaše crvenog vina nedeljno će znatno doprineti njegovom smanjenju.

Losos i masne ribe se takođe preporučuju u ishrani. Losos je bogat omega 3 masnim kiselinama i pravo je čudo prirode kada je u pitanju njegov efekt na zdravlje. Jedenjem lososa se sprečavaju infarkt, moždani udar i visok nivo holesterola. Korisno je jesti sardine i haringe, jer se time povećava nivo dobrog holesterola za 4 posto.

Orasi sadrže mono-nezasićene kiseline i odličan su izvor potrebnih zdravih masti. Orasi su prirodni i nisu hemijski obrađeni, tako da su i zbog toga zdrava i hranjiva opcija u ishrani.

Pasulj je odličan za zdravlje srca. Pola šolje pasulja dodatog u ishranu pomaže u smanjenju nivoa holesterola za 8 posto. Ta količina predstavlja i zadovoljavanje jedne trećine dnevno potrebne količine vlakana.

Čaj sadrži antioksidanse i manje količine kofeina u odnosu na kafu. Jedna šolja kafe sadrži oko 135 mg kofeina, dok na istu količinu sadrži 30 do 40 mg. Čaj štiti kosti i smanjuje nivo LDL holesterola.

Čokolada, bogata je antioksidansima i ima svojstva koja smanjuju holesterol. Takođe, čokolada sprečava oštećenja krvnih sudova, smanjuje i opasnost od ciroze i pucanja krvnih sudova u jetri. Eksperti preporučuju 100 grama čokolade dvnevno. Na taj način se smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti za 21 posto.

Spanać sadrži sastojke koji smanjuju rizik od razvoja bolesti srca, raka i osteoporoze. Količina od tek pola šolje spanaća je dobra prevencija infarkta.

Maslinovo ulje ima mnogo korisnih svojstava. Sadrži mono-nezasićene masne kiseline koje smanjuju nivo lošeg holesterola i triglicerida, a da pri tome ne smanjuju nivo dobrog holesterola.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 818 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 1 sakriven i 811 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AMCXXL, bladesu, Koridor, M1los, MB120mm, Vlajman1957