Referendum

3

Referendum

Da li cete izaci na referendum?

  • Hocu, i glasacu ZA
    42% [21]
  • Hocu, i glasacu PROTIV
    2% [1]
  • Necu izaci
    40% [20]
  • Necu moci, ali bi glasao ZA
    16% [8]
  • Ukupno glasova : 50

@Moscow
To sto pominjes Peru Lukovica znaci da smo ti i ja na dijametralno suprotim stranama vezanim za pol. orjentaciju i sl teme i da se nikada necemo sloziti. Mozemo da pisemo ali ne i da se ubedjujemo Wink
A vezano za tekst ustava ja sam vec postavi link ka njemu a evo sad cu to ponovo da uradim.
http://www.srbija.sr.gov.rs/pages/article.php?id=56753
Kao sto vidis tekst ustava je dostupan svima

I da sto se tice da vojska treba da brani teritoriju i suverenitet. U sadasnjem ustavu ono u Kumanovu se karakterise kao veleizdaja a za veleizdaju se izrice maksimalna kazna od 40 godina!

Voland ::
http://www.srbija.sr.gov.rs/pages/article.php?id=56753
Kao sto vidis tekst ustava je dostupan svima


Hvala na linku, idem da citam.

A ako ovaj link moze da vidi svaki stanovnik Srbije, onda smo informaticki opremljeniji i obrazovaniji od Japanaca. Lako je nama koji imamo Internet da nadjemo ustav na njemu, kako ce do njega da dodje baba Stanija sa Maljena?

Voland ::I da sto se tice da vojska treba da brani teritoriju i suverenitet. U sadasnjem ustavu ono u Kumanovu se karakterise kao veleizdaja a za veleizdaju se izrice maksimalna kazna od 40 godina!

Ovaj deo ne kapiram... Ti bi da se borimo za Kosovo? Ili da nas bombarduju opet? Ne kapiram?

Ok nisam se lepo izrazio za dostupnost, svi koji imaju net mogu da procitaju tekst predloga novog ustava a 2 ili 3 dnevne novine su objavile u dodatku tekst, tako da starno mislim da ljudi koji su zeleli mogli su da se informisu.


A sto se drugog pitanja tice- hte sam da kazem da je trebalo da mu se sudi i da se tada indirektno prizna da je Kosovo pa pa.
Ne mislis stvarno da ce vojska braniti teritotiju na kojoj se ne nalazi Smile ?

Naravno da necu izaci,Vojvodina ovim ustavom ne dobija skoro nista, ako sam bio budala pa izlazio na izbore za vreme Milosevica,e sad vala vise
necu, jer bilo ko kada dodje na vlast, ne brine kako ce biti tebi ili meni,nego NJIMA!

Kada bih ovog trenutka glasao, ne bih podrzao ustav, a sumnjam da ce mi se misljenje promeniti do referenduma.

Istraživanje: Ustav prolazi
Na predstojeći referendum o ustavu izaći će oko četiri miliona građana s pravom glasa, a više od 95 odsto izašlih glasaće "za".

Prema procenama Centra za slobodne izbore i demokratiju, koje se zasnivaju na istraživanju javnog mnjenja od 12. do 16. oktobra, 3,15 miliona građana sigurno će izaći na referendum, a 1,32 miliona najverovatnije. Marko Blagojević iz CESID-a navodi da će broj izašlih birača zavisiti od događaja na političkoj sceni u periodu do referenduma.

nastavak na
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&....._id=216244

@MoscowBeast

Mozda bih se s'vecinom stvari slozio, ali gde nadje Peru Lukovica, molim te?
Inace glasacu za ustav, jer je veca steta ne izglasati ga. U prilog ide, sto je procedura za eventualnu promenu ustava, kasnije, mnogo laksa nego u prethodnom.

Glasacu za ali sto se Kosova tice novi ustav to pitanje nikako nece resiti, moze samo da zakomplikuje stvari.

Ako uopste postoji izborna tisina pred referendum o ustavu, da je prekrshim ovim:

Citat:Èlan 1: Republika Srbija je država srpskog naroda i svih srpskih graðana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini populizma i socijalnoj nepravdi, retkim naèelima tzv. graðanske demokratije, ponekim manjinskim pravima i uslovnoj pripadnosti samo onim evropskim principima i vrednostima koje nevoljno prihvatamo.

Èlan 4: Republika Srbija ima svoj grb, zastavu, himnu i trubu.

Èlan 5: Teritorija Srbije je jedinstvena i nedeljiva s neparnim brojem veæim od 17. Granice Republike Srbije su pokretne: menjaju se postupkom postavljanja balvana ili formiranjem SAO na teritorijama koje pripadaju Republici Srbiji.

Èlan 6: Republika Srbija je svetovna država: saraðuje sa svetom. Crkve i verske zajednice su odvojene od države, sem Srpske pravoslavne crkve koja je ukoso naslonjena na državu. Sem pravoslavne, nijedna religija se ne može uspostaviti kao državna.

Èlan 9: Država jemèi ravnopravnost žena, muškaraca i sveštenika i razvija polnu politiku nejednakih seksualnih moguænosti.

Èlan 12: U Republici Srbiji je zabranjeno kloniranje ljudskih biæa, zabranjeno ropstvo i zabranjen kanibalizam. Zabranjen je prinudni rad. Zabranjeno je letenje balonom bez dozvole. Zabranjeno je zuriti u nebo, onako.

Èlan 13: Svako ima pravo da se slobodno kreæe do jedinog aerodroma u Srbiji, da Srbiju napusti i da se u nju više nikad ne vrati.

Èlan 14: Izražavanje srpske nacionalne pripadnosti je slobodno i poželjno. Svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti prema Srbima je zabranjeno i kažnjivo.

Èlan 18: Vojska Srbije je pod delimiènom civilnom kontrolom. Vojska Srbije ima prava na vatromet.

Èlan 20: Ratno stanje proglašava Narodna skupština u sluèaju neuspeha Referenduma za promenu Ustava.


Autor: Covek koga niko ne voli, ali koji zna da napise potpuno blentave tekstove Wink (kad sam mu prosli put pomenuo ime napljuvaste me...)

Dopuna: 27 Okt 2006 12:53

@ivkaiva

Upravo ono sto sam rekao - dokle ce Srbija biti primorana da bira najmanje losu opciju?

A ustav kao najvisi pravni akt ne bi smeo da se menja lako, tako da posebno taj deo ga cini losijim nego sto jeste. Nije to plot pa da ga menja kako se kome cefne i kako ko dodje na vlast da ga prekroji za svoje potrebe!

e ja cu da izadjem i glasam "za",jos sam se prijavila i da dezuram tako da ce da kane i kinta.Zivela Srbija i novi ustav!!! Cool

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 845 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 10 sakrivenih i 797 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Atomski čoban, bojank, CikaKURE, cvrle312, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, HogarStrashni, Ivica1102, Još malo pa deda, Karla, Krvava Devetka, Lieutenant, loon123, Lord Nem, Metanoja, Mi lao shu, milenko crazy north, Milometer, milutin134, Misirac, Mitraljeta, Mixelotti, Motocar, naki011, nebidrag, nemkea71, nenad81, Panter, pein, pera bager, powSrb, Srle993, stagezin, Vlad000, vladulns, Yugol33, zbazin