Referendum

5

Referendum

Da li cete izaci na referendum?

  • Hocu, i glasacu ZA
    42% [21]
  • Hocu, i glasacu PROTIV
    2% [1]
  • Necu izaci
    40% [20]
  • Necu moci, ali bi glasao ZA
    16% [8]
  • Ukupno glasova : 50

@ivkaiva

I oko toga da nikako ne bi trebalo da ostane sadasnji ustav se slazemo. Naravno da nam treba novi. Ali ne ovako! Nacin na koji je ovaj ustav napisan ne zasluzuje njegovo izglasavanje. Oni koji su ga napisali su obecali da ce to da urade na izborima na kojima su izglasani. Nisu to uradili dok nije dogorelo do noktiju. Osnovno polaziste za njegov predlog i slanje na referendum nije bio to sto nam treba ustav i to sto su ga obecali, vec to da je Kosovo deo Srbije? Izvinite, meni tu ne da nisu cista posla, nego mi smrdi i ovde na 2000km od Beograda.

To sto ce da se izglasa ustav (cak i da referendum ne uspe cisto sumnjam da ce to objaviti - zar ste zaboravili kakva je zemlja nasa Srbija?) ne znaci da cemo zadrzati Kosovo, on je izgubljeno za vreme prethodne vlasti i jedino sto nam u ovom trenutku treba je neko ko to sme da prizna narodu. A posto takvo priznanje znaci politicku smrt onoga ko to prizna i kompletne vlade, predsednika i premijera koji u trenutku priznanja budu na vlasti, mozes misliti koliko im je stalo da to priznaju.

Sad pokusavaju na sve nacine da i narod i sebe ubede da nismo ostali bez dela svoje teritorije i to tako sto ce da proguraju ustav u kome pise da je Kosovo deo Srbije... Da li samo ja vidim uzaludnost i potpuno odsustvo bilo kakvog razuma u takvom pokusaju? Pa zar ce taj papir nasim glasovima da dobije magicnu moc i vrati nam Kosovo? Ubedite me da zaista verujete u to!

A nakon sto ustav bude izglasan, da li smete da pretpostavite reakcije Evrope i NATO-a? Po meni odustace od nas jednom za svagda, taj ustav (naravno) nece niko priznati osim nas samih i Kosovo ce dobiti fakticku nezavisnost (priznace ga sve zemlje osim Srbije). Mi cemo da se durimo u crnoj rupi Evrope ko zna koliko narednih godina, necemo priznati nezavisnost Kosovo (otprilike cemo to nase misljenje imati tezinu nepriznavanja poraza Partizana od OFK Beograda od strane trenera Partizana Jesica)... Narod ce mrzeti vlast pod kojom je Kosovo izgubljeno, ta vlast gubi sledece izbore, na vlast dolazi cik pogodite ko i prva akcija je vracanje Kosova silom...

Mislite da fantaziram? Nadam se da je tako. Oh, Boze moj, kako se nadam!

PS: Inace, optimista sam bio celog zivota i sad sam - nadam se neuspehu referenduma. I rest my case.

Izacicu u nedelju ako budem dokon...

Glasacu za opciju MOZDA Mr. Green

Sto se tice priznanja Kosova kao samostalne drzave, niko od nasih politicara nema na to pravo, pa cak i da hoce, i po starom i po novom ustavu. Drugo, ako nam pravnim nasiljem oduzmu Kosovo, narod je ipak mislim na neki nacin i spreman na to, i ne verujem da ce zameriti bilo kojoj vlasti. Kosovo je po mom misljenju stavljeno u ustav i zbog jos jednog razloga, a to je: I ako ga izgubimo sada, ne mora da znaci da nece u buducnosti to da bude i drugacije. Ovako , ako sami pristanemo, gubimo ga zauvek, u suprotnom mozda nekad i vratimo Kosovo. Koliko sam mogao da ispratim u medijima, EU podrzava referendum sa izglasavanje novog ustava.
Ne verujem da radikali mogu da dodju na vlast, a i da dodju, ni oni ne bi ratovali za Kosovo.
Nego ti lepo sutra u ambasadi u Moskvi glasaj za ustav. Pozdravljam te.

Peca ::Reakcija sveta, i kosovskih albanaca, ako se ispostavi da ni oko ustava nismo sposobni da se usaglasimo i izglasamo ga?

Daj bre, Peco... Zar i ti, sine Brute!

Kakva crna reakcija sveta i albanaca!?

Jel znas sta svet interesuje?
Da se izruce zlocinci!
Ustav ih ne zanima, ako malo pratis politiku, videces da ih zabole za sve to.

Jel znas sta albance interesuje?
Nezavisnost...
Kakav crni ustav...

Dopuna: 27 Okt 2006 23:54

ivkaiva :: Kosovo je po mom misljenju stavljeno u ustav i zbog jos jednog razloga, a to je: I ako ga izgubimo sada, ne mora da znaci da nece u buducnosti to da bude i drugacije.

Gresis. Stavljeno je da se vlast opravda za sve greske sto su mogli da isprave, a nisu.

Citat:Ovako , ako sami pristanemo, gubimo ga zauvek, u suprotnom mozda nekad i vratimo Kosovo.

Ok, postoji taj argument, ali se to ne radi posto-poto, nocu, kao da nas bombarduju, a ne da nam pisu ustav!

Citat:Koliko sam mogao da ispratim u medijima, EU podrzava referendum sa izglasavanje novog ustava.


Nisi dobro pratio... Zabole ih za ustav. Oni hoce Mladica.

Ali to sam vec rekao.

Opet, neozbiljno izgledamo pred svetom, i gubimo i ove pozicije koje sada imamo...

Peco, crni Peco... Pa mi nemamo nikakve pozicije!
Mnogo je smesnije to sto ceo svet vidi da nam bacaju prasinu u oci i sluze se demagogijama, a ovaj narod pada na to...

Imamo, crni Leggy, bar neke. Ne vezano za Kosovo, gledam globalno, kao drzava.
Bojim se da nas nece uzimati za ozbiljno vise ni kao drzavu...
Jer ni oko jebenog ustava nismo sposobni da se slozimo.
Koliko god ovaj novi ustav imao mane, bolji je od proslog, i kad je vec prosao skupstinu, onda nek se bar do kraja usvoji.
Kosovo uopste ne pominjem, ono je vec izgubljeno.
Ovo je pitanje drzavnosti, i institucija.
Kakve su, da su, bar su nekakve.
Neuspeh novog ustava bi ih jos vise skenjao...

Zamolio bih te Leggy, da navedes konkretno sta po tebi ne valja u ustavu. Ali, konkretno ustav da analiziramo, a ne stvari koje su oko ustava. Ovo shvati dobronamerno, a ne kao provokaciju.

@Peca

Govorimo o dve razlicite stvari: ja kazem da je evropi potpuno nebitno sta mi radimo oko ustava i ne zanima ih ni malo da li ce ga izglasaju ili ne, jer im je najvazniji Mladic.
A kamoli da li se mi slazemo ili ne. I uopste nije problem da li cemo se sloziti ili ne jer i ne treba u svemu da se slazemo!

@ivkaiva

Ja ne govorim da li valja ili ne valja ustav, vec nacin na koji je donesen.
Evo: skupstina je izabrana po ustavu onog zlocinca. Ta skupstina donosi nov ustav i to preko noci, nikoga ne pita (samo mi ne daj molim te onaj glupav "razlog" da se 6 godina o tome raspravlja, sto je cinizam bez premca) i samo ga oktroise.
I onda kako smo mi raskrstili sa starim ustavom?!

Najbolje bi bilo da donosi ustav ustavotvorna skupstina, od 1000 poslanika koja bi se samo time bavila!

E ajmo o ustavu, ako bas hoces:
- nov ustav nema garancija za povracaj oduzete imovine
- verovao ili ne, stari ustav je imao mnogo vece slobode za medije: pre svega je zabranjivao da drzava osnuje i bude vlasnik svog medija i nejasno je potpuno da li drzava moze zabraniti medije ili moze samo spreciti sirenje odredjenih informacija
- ajmo o sudstvu: Visoki savet sudstva se sastoji od 11 ljudi: ministar, koji dolazi iz Vlade, predsednik odbora za pravosudje i predsednik Vrhovnog suda, zatim imate dva "ugledna pravnika". Ostali su sudije, ali njih bira parlament. A ne znamo kako ceparlament da izabere te sudije! Pa kako je onda ovo nezavisno sudstvo? Na sta ovo lici!!?
- a jesi citao deo za privredu i ekonomiju? pa ono je minorno! nema skoro nista!
- jel znas da novi ustav ne garantuje pravo na privatnost, tj. na privatan zivot?

Jel treba jos? Neko ce navesti da je najveca prednost ovog ustava sto lako moze da se promeni... Pa ako su oni sami to stavili, onda znaju da je skroz manjkav i da cemo sutra opet morati na referendum (od cetiri dana mozda) da ispravljamo greske... Sramota!

Cela ova fama oko ustava je da se podmiri taj "fetis narodnog jedinstva" kako bi se ublazila politicka pozicija vlasti pred neminovno gubljenje Kosova, a ja ne upadam u tu zamku!

OK, argumenti na mestu.
Ali opet tvrdim da cemo izgledati jos smesnije, kao drzava, u slucaju da propadne ovaj ustav.
Smesni sami sebi, iznutra.
Tek ce onda institucije da budu smesne i labave.

A i svetu ce biti smesno, ako nista drugo...
OK, nek ih zabole za ustav... ali ce opet jos smesniji da im budemo, kao drzava.

Ne podrzavam nacin na koji je predlozen i usvojen.
Cak i ja verujem da je ovo potez da bi se ublazio gubitak kosova, i marketing pred izbore.

Al kad smo vec pred svrsen cin dovedeni, nemamo neki izbor.

Jer kad pogledas sta moze da bude ako referendum za ustav pukne... nesto mi se ne navija da pukne...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1213 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 11 sakrivenih i 1165 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, aramis s, Buzdovan, Denaya, Dimitrise93, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Dukelander, FOX, Georgius, Istman, ivica976, Karla, kunktator, kybonacci, ladro, Milometer, Mixelotti, nemkea71, Pakito93, Petarvu, RJ, royst33, sasa76, Shinobi, Sirius, slonic_tonic, solic, Srle993, stegonosa, Tvrtko I, vathra, vukovi, wolverined4, zziko, |_MeD_|