Sve je to priroda

3

Sve je to priroda










danka, ona prva je za cistu meditaciju. stanes ispod krosnji, rasiris ruke, pogled prema nebu i samo upijas. bozanstvena je. kapljice su super. a zivuljke su odlicne, ako mozes, stavi ih u normalnoj velicini, nisu velike, taman su.

norveski fjord


i jos jedan


ponocno sunce u norveskoj


aurora borealis - nocna svetla

SEDAM PRIRODNIH FENOMENA

1. Munje Katatumba (Catatumbo – reka u Venecueli) – vecita oluja

Munja ide od oblaka do oblaka i stvara se naponski luk na visini od 5 km 140-160 noci godisnje, 10 sati u toku noci, sa oko 280 munja na sat. Smatra se najvecim generatorom ozona na planeti.



2. Riblja kisa u Hondurasu

U oblasti Joro, izmedju maja i jula dolazi do prirodnog fenomena kad sa neba padaju ribe, kako tvrdi lokalno stanovnistvo. Posle jake oluje pracene grmljavinom i vetrom, sa neba pocinju da padaju ribe. Kisa traje 2-3 sata. Postoji i Festival riblje kise.



3. Koze planinari u Maroku

U potrazi za plodom koji vole, a lici na maslinu, koze se penju na drvo argan. Plod sadrzi kosticu koju koze izbacuju, ljudi iz tih krajeva ih prikupljaju i koriste u prehrambenoj industriji za proizvodnju ulja i u kozmetici.



4. Crvena kisa u Indiji (drzava Kerala)

Od 25. jula do 23. septembra 2001. g. u ovoj juznoj drzavi je padala crvena kisa koja je licila na krv, a pominju se i zuta, zelena i crna kisa. Posto je istrazivanje utvrdilo da nije u pitanju rasprsnuti meteor pretpostavlja se da su je izazvale spore algi prenete vazduhom. Crvena kisa je ponovo pala pocetkom 2006. g. i univerzitetski profesori su tvrdili da dolazi iz kosmosa, jer je sadrzala izotope azota i ugljenika.



5. Najduzi talas na planeti se desava u Brazilu

Dva puta godisnje, izmedju februara i marta, Atlantik uzburka Amazon. Fenomen je nazvan Pororoca (velika razaracka buka). Talasi dostizu visinu od 3.5 m, a plima potraje i preko pola sata. Talas se cuje citavih pola sata pre dolaska, moze da unisti sve sto mu se nadje na putu. Od 1999. g. postoji takmicenje u surfovanju. Rekord je 37 minuta na talasu uz predjenih 12.5 km.



6. Crno sunce u Danskoj

U mocvarama zapadne Danske, svakog proleca se sjati preko milion evropskih cvoraka i taj se fenomen naziva crno sunce.



7. Vatrena duga u Ajdahu

Ovaj fenomen se desava kad je sunce visoko na horizontu (preko 58 stepeni) i salje svoje zrake na cirusne oblake sastavljene od sestougaonih kristala.

danka, ne da je lepo, nego je PRELEPO. nemam reci

Silija ::danka, ne da je lepo, nego je PRELEPO. nemam reci
Silija Zagrljaj smešak

Dopuna: 06 Dec 2008 18:03

Nature Sounds

super je, danka. ja sam vec postavila jedan takav i spremila sam jos neke. ali ako tvoji budu lepsi, smislicu vec nesto drugo. Zagrljaj

ja sam ocekivala da ce neko nesto i komentarisati, ali izgleda da ni onih 7 cuda ne isprovocirase ljude.

Silija ::super je, danka. ja sam vec postavila jedan takav i spremila sam jos neke. ali ako tvoji budu lepsi, smislicu vec nesto drugo. Zagrljaj

ja sam ocekivala da ce neko nesto i komentarisati, ali izgleda da ni onih 7 cuda ne isprovocirase ljude.


Silija..bice i komentara...ali moram ti jos nesto... Zagrljaj
Virtual Thunderstorm - Sound Illusion

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1378 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 11 sakrivenih i 1311 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Aleksandar Tomić, amstel, Atomski čoban, Ben Roj, bladesu, bojcistv, bokisha253, Boris90, brundo65, ccoogg123, cenejac111, comi_pfc, Doca, Dorcolac, dozorni, dule10savic, Faki-Valjevo, GandorCC, gomago, hatman, hologram, ikan, JimmyNapoli, Joco Skljoco, Karla, kokodakalo, Krusarac, Kubovac, kunktator, kybonacci, Litostroton, Luka Blažević, mercedesamg, mile23, MILICAT, nemkea71, oldtimer, panzerwaffe, raptorsi, rasok, rovac, ruma, ruso, ser.hill, solic, SR-3m, Srle993, Stoilkovic, t84dar, vathra, virked, vlad4, Vladko, Wrangler, Zimbabwe