Zlobna sam znam, ali moram ovo da kazem....

6

Zlobna sam znam, ali moram ovo da kazem....

Nesto konkretnije u tom smislu , malo manje pausalno ?

Izraz Srbijanci koriste oni koji nisu Srbi (najcesce) Hrvati ubedjujuci nas tako da mi ne treba da tezimo ujedinjavanju sa ostalim Srbima koji zive na prostorima van granica Srbije. Sta tu nije jasno? Zasto si ti za koriscenje reci Srbijanac jer bi smo onda to mogli da predlozimo Francuzima, pardon Francuzijancima recimo? Ako nista drugo bar bi to shvatili kao odlican vic

Ko ti kaze da sam ja za izraz Srbijanac ? Shocked ( bar si me ti napadao zbog po tvom misljenju ultra desnicarskog stava ) . Odgovori mi u kom znacenju Hrvati koriste termin ?

1. Da oznace sve Srbe .

2. Samo neku regionalnu grupu ( kao sto smo to mi poceli da cinimo hronoloski mnogo pre njih ) . Koliko sam video svi kod nas ovaj termin koriste iskljucivo u ovom znacenju.

3. Sve stanovnike Srbije , bili oni Srbi ili ne ( kao wikipedija )

Ako je odgovor pod dva ne vidim sta je sporno .

Ako je pod jedan to je njihova lingvisticka stvar .

Ako je pod tri ti si u pravu jer hoce da nas denacifikuju i smisle novu naciju .


U svakom slucaju misli da ta nacionalan pitanja zavise od sirove moci , a ne tamo neki terminoloskih zavrzlama koje su mlacenje prazne slame... eventualnom protivniku treba mazati oci prihvatanjem svih njegovih ocekivanja , a prvom prilikom Twisted Evil

Rekao si da oznace sve Srbe. Zasto bi neko smisljao rec Srbijanac ako si vec recju Srbi obuhvatio sve ili postoje Srbi a koji se ne zovu tim imenom? (ne znam da li razumes)
Zaokruzio bih nedvosmisleno opciju pod 3 ali ne zato sto sam u pravu ili ne vec zato sto zele da srpsku naciju ogranice na granice sadasnje Srbije. U prethodnoj recenici ti je i odgovor kako Hrvati,ali i drugi (ne treba biti iskljuciv) koriste taj termin.

@Systems
koristi se za ljude koji zive van Srbije a izjasnjavaju se kao Srbi. Kazes zasto ne postoji takav izraz za Irce,Amere i ne znam ti ja jos koga.. verovatno zato sto oni ne govore nasim jezikom i verovatno zato sto ne postoji izraz koji bi bio ekvivalentan nasem, ali zato postoji sleng, kojim oni nazivaju svoje sunarodnike u inostrasnstvu.
Odmah da se razjasnimo, ovaj blog je bio otvoren onda kada je bio otvoren blog za Cg u kome su se svi prepirali zbog pomenutog izraza, kada sam cula da je moja profesorka izgovorila isti, odmah sam je pitala na koga se odnosi taj izraz.... njen je odgovor bio da oznacava Srbe koji ne zive na teritoriji Srbije. Nemojte da se prepirate toliko... blog je daaaavno izumro samo se vas dvojica raspravljate ovde!

Niko se ne prepire. Veruj mi Amerikanac je svuda Amerikanac ma gde bio i nema nikakav drugi naziv. Nemci isto... Jedno je kad nekog u slengu nazivas nekako kao na primer mi gastarbeitere a drugo je kad formiras taj naziv da bi formirao drugu naciju. Na zalost pojam Srbijanci postoji vise od 30 godina i sporadicno se upotrebljavao tako da ponovno pokretanje ove teme nije ni malo bezazleno

Fine, whatever, do what u want.I don't care!Mr. Green

Jesi li rodjena u engleskom govornom podrucju ili toliko pametnije zvuci kad kazes ili nesto napises na engleskom?

Da, rodjena sam i vaspitavana na engleskom govornom podrucju do svoje 6 godine... i ne, ne pisem neke stvari da bih svoj post ucinila "pemtnijim", nego zato sto mi je ta misao prosla kroz glavu u datom trenutku, isto onako kao sto je sledeca pala iz vedra neba:
A tebi je izgleda zadovoljstvo da se pokazes intelektualno superiornijim nad osobom koja ima znatno manje godina i iskustva od tebe... jeli? Ili si pak stekao utisak da sam ja jedna od onih koje vole da se prave pametne, a zapravo to nisu?

Mozda si i starija od mene. Ne kazem da si glupa ali cinicna jesi bez potrebe. Pozd

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 722 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 2 sakrivenih i 691 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bobomicek, bozo13, Bubimir, djboj, Djokislav, draganl, drimer, esx66, galerija, HogarStrashni, ikan, laurusri, Lazarus, mrav pesadinac, nikoladim, Parker, powSrb, rajkoplje, RJ, sasakrajina, shaja1, SR-3m, stagezin, W123, 125, 79693