Zlobna sam znam, ali moram ovo da kazem....

7

Zlobna sam znam, ali moram ovo da kazem....

Znam da nisam starija od tebe... vidim po postovima, nisam cinicna malo sam ironicna i drska, ali to sam samo ja!

Hegel ::Ko ti kaze da sam ja za izraz Srbijanac ? Shocked ( bar si me ti napadao zbog po tvom misljenju ultra desnicarskog stava ) . Odgovori mi u kom znacenju Hrvati koriste termin ?

1. Da oznace sve Srbe .

2. Samo neku regionalnu grupu ( kao sto smo to mi poceli da cinimo hronoloski mnogo pre njih ) . Koliko sam video svi kod nas ovaj termin koriste iskljucivo u ovom znacenju.

3. Sve stanovnike Srbije , bili oni Srbi ili ne ( kao wikipedija )

Ako je odgovor pod dva ne vidim sta je sporno .

Ako je pod jedan to je njihova lingvisticka stvar .

Ako je pod tri ti si u pravu jer hoce da nas denacifikuju i smisle novu naciju .



Ja ovo nisam postavio da bi dokazao koje u pravu vec samo kao neku vrstu recepta za utvrdjivanje cinjenicnog stanja koje bi moglo da pokaze ko je u pravu . Za odgovor je kompetentan poznavalac jezika i prilika u Hrvatskoj , neko ko je odande ili ko je tamo bio .

Odgovor pod dva se empirijski ne dovodi u pitanje u smislu kako termin koriste Srbi , ali to inije pitanje koje sam postavio . Pitanje je kako ga koriste Hrvati i drugi narodi .

Pa dobro ja sam bio tamo ali se nisam susreo tamo konkretno sa tim vec kod nas ili u Cg. Inace moj otac je radio u Cro nekoliko godina i on se susretao tamo sa tim mnogo pre nego sto se prenelo ovde. Simptomaticno mozda?

Pa mislim da sam odgovorio na to pitanje najmanje 16 puta.

Ti si odgovorio , ali kako sam mogao znati da li si kompetentan (nisam znao da si imao kontakta sa njima) ili da li si uverljiv posto si "strana u sporu" ?

U pocetku mi nije bilo jasno kad sam bio mali zasto kazu da smo Srbijanci ali sve ima svoje. To je u Cg jako cesto mada oni ne znaju da izgovaraju ni ime evropske valute bez greske pa im se moze oprostiti
@ ****jana****
Pa i ja sam trebao da vidim naziv bloga "Zlobna sam al...." :-) Bolje je biti drzak nego ravnodusan i smoren

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 918 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 8 sakrivenih i 881 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Apok, aramis s, bojank, bokisha253, cinoeye, crnitrn, dankisha, Denaya, Dimitrije Paunovic, Fog of War, Georgius, HrcAk47, ivica976, Još malo pa deda, krkalon, Kubovac, mikrimaus, pedja.st, raptorsi, RJ, robertino, ruma, Shinobi, shone34, SlaKoj, Srle993, VP6919, šumar bk2