dijeta i ostalo

19

dijeta i ostalo

Popiti čašu vode na prazan stomak, ne jesti ugljene hidrate, jesti meso nedelju dana, izbegavati banane i krompir, sve su to načela pojedinih dijeta koje se menjaju svake sezone baš kao i modni trendovi.
Otkrijte laži o gojenju koje dokazuju zašto dijete ne treba slepo pratiti kao ni modu.

BANANE GOJE
Uvreženo je mišljenje da banane goje zbog veće količine kalorija i ugljenih hidrata, što nije tačno. Banane sadrže tri prirodna šećera: saharozu, glukozu i fruktozu koji zajedno s vlaknima trenutno podižu energiju zbog čega su omiljeno voće sportista.

Da se ovog voća ne treba odreći potvrđuju i podatak kako dve banane daju dovoljno energije za 90-minutni trening, a jedna banana sadrži tek 60 kalorija, manje od jednog nemasnog jogurta.

VEČERU TREBA IZBEGAVATI
Većina dijeta savetuje kako ne bi trebalo jesti posle četiri ili šest sati poslepodne što nije efikasno u gubitku kilograma ako ste do tada preterali s unošenjem hrane i kalorija.

Sve se svodi na količinu kalorija koju ste tokom dana uneli u organizam i koja bi trebalo da bude srazmerna s potrošnjom. Ukoliko ste do večere konzumirali izuzetno malo hrane slobodno priuštite sebi bogatiji obrok, pritom pazeći da on bude nutritivno hranljiv.

KROMPIR – NEPRIJATELJ VITKE LINIJE
Krompir predstavlja dragoceni izvor ugljenih hidrata skroba i vode koja čini čak 75 posto sastava ove gomoljaste biljke. Osim toga krompir od 100 grama sadrži 10-15 mg vitamina C, vitamine B1, B2 i vitamin E koji je prisutan u kori.

Od minerala nalazimo u njemu 25 mg magnezijuma i sve to skupa daje nam 83 kalorije.
Zato tvrdnja kako ovo povrće treba izbegavati u nameri mršavljenja nije tačna, jer nezdravi faktor je način termičke pripreme. Pripremajte kuvani krompir s nekoliko kapi maslinovog ulja dok onaj prženi valja izbaciti iz menija.

VODA TOPI KILOGRAME
Reklame koje besramno vrebaju žene koje žele da budu u formi i vitke bez previše truda najčešće se odnose na konzumaciju vode u enormnim količinama. Ispijanje vode može da smanji „lažne signale gladi“, s obzirom da naš mozak u većini slučajeva šalje pogrešne uputstva jer 80 posto vremena nismo gladni nego žedni.

Ipak voda nikako nije efikasna u smanjenju kilaže, ako je konzumiramo nakon teškog i nezdravog obroka ona oslobađa telo od toksina, ali ne od kilograma.

PROIZVODI SA MALIM PROCENTOM MASTI SU DOBRI ZA MRŠAVLJENJE
Brojna istraživanja pokazala su kako ljudi u nastojanju da smršaju konzumiraju lajt proizvode uvereni kako je to zdravija verzija izvorne namirnice.

Međutim kada je kalorijska vrednost u pitanju kod većine tih proizvoda razlike su minimalne. Osim toga skloni smo tendenciji verovanja kako proizvode s manjim procentom masti možemo jesti u neograničenim količinama, što je potpuno pogrešno. Rešenje je pak u umerenosti i konzumiranju prirodnih proizvoda bez industrijskih obrada koje će našem organizmu dati potrebnu dozu zdravlja.


Izvor: S media
http://www.smedia.rs/ona/vest/15517/Dijete-Mrsavlj.....etama.html

8. vežba:

Zabrinutost zbog kondicije, rekreacije i dijete

Ako ste dogurali do tridesete, pa čak i preko toga, sigurno ste se zapitali kako bi se mogao što više odložiti momenat kada ćete načisto izlapeti i oronuti. Ako ste se zapitali, sigurno ste promenili svoj jelovnik i upisali ste se na tečaj aerobika.
Čestitamo! Odlučili ste se za pametnu i zdravu stvar. Samo da se ne setite Adele Dejvis (jednog od najvećih stručnjaka za dijete) koja je tvrdila da se odgovarajućim jelovnikom može preduprediti svaka bolest: sirotica, umrla je od raka kostiju 31. maja 1974. godine. Ne zadržavajte se ni na slučaju Džina Fix-a, najboljeg svetskog trkača koji je tvrdio da trčanjem možemo ojačati srce i izbeći bolesti koronarnih krvnih sudova, koji je i po kiši i po snegu otrčao svojih 17km dnevno - dakle, ne bavite se njegovim slučajem jer je on u 52-oj godini, 20. jula 1984. - naravno, u toku trčanja - dobio smrtni srčani infarkt.
Rekreacija je izuzetno važna, izuzev ako (a) ne preforsirate ciljeve, (b) ne zaboravite da posle svake iscrpljujuće vežbe treba da se rashladite, u protivnom krv se skuplja u donjem delu vašeg tela i dolazi do problema priticanja krvi u srce i mozak.
Strahovito je važno kako se hranite. Očigledno ćete se morati odreći hamburgera, hot-dogova, govedine, roštilja, ovčetine, pohovanih telećih grudi, slanine, kobasica, jaja, lešnik krema, brašnastih stvari, jela od riže, putera, slanih stvari, slatkiša od belog šećera kao što su kolači, sladoled, čokolada.
Neki Don Vajt, na primer, pojeo je jednu bombonu posle dvonedeljne dijete i od toga se toliko raspomamio da je ubio Moskonia, stanovnika San Franciska kao i kolegu sa posla, Harvija Milkija. Na žalost, ne možemo isključiti mogućnost da u nekoj javnoj ustanovi ne naletite na nekoga ko je baš uzeo opasnu bombonu i toliko se razgoropadio da i vas može zgrabiti za gušu.
Pazite na Alzhajmerovu bolest. Počinje zaboravnošću i manjim smetnjama mišljenja, kasnije se sve teže možete izboriti sa svakodnevnim obavezama, npr. sa oblačenjem, svlačenjem, održavanjem sobe, sve teže prepoznajete vaše ljubavnice ili svoje rođeno lice u ogledalu. Bolesnik od Alzhajmerove bolesti može živeti od dve do dvadeset godina, ali najčešće samo pet do osam, dakle bolest je neizlečiva. Ako vam jedna reč ili ime ne pada na pamet, računajte sa tim da su to prvi znaci... znate već, kako se ono zvaše...
Zamislite se dobro - kakav je to osećaj istariti u društvu koje forsira samo mladost. Uporedite se sa mlađima od vas sa kojima se nalazite, sa onima koje viđate na filmu, na TV-u ili na reklamama i razmotrite ima li još nekoga ko vaše telo smatra privlačnim.
Dobro pazite na znake koji pokazuju da klizite sve niže: sede vlasi u kosi, mesta gde vam je kosa već opala, bore ispod očiju, podvaljak, pojas za spasavanje oko struka, mlitave grudi, opuštenu zadnjicu, staračke mrlje po koži. Možda se, sudeći po spoljašnosti, osećate starim, ali u odnosu na to kakvi ćete biti - ipak ste sada najmlađi. Jednog dana ćete žaliti što ne možete da izgledate tako kao sada.
Pratite čitulje u novinama. Obratite pažnju sa koliko godina umire većina. Izračunajte koliko Novih godina ste ostavili iza sebe, koliko rođendana, letovanja. Počnite da cmizdrite između dva rođendana. Zamišljajte kako se rođendanska torta ruši pod teretom brojnih sveća.
Tugujte shvatajući kako život brzo prolazi, i koliko isplaniranih stvari nikada nećete ostvariti. Tugujte prisećajući se na koliko mesta nikad nećete stići, i kako će vam biti mala penzija, koliko ste se zadužili, i kako bi bilo užasno ako biste se teško razboleli. Iz bolnice bi vas izbacili, zajedno sa krevetom, na ulicu, jer ne biste imali da platite...
Cmizdrite misleći koliko moždanih ćelija vam je već odumrlo, i kako ćete na kraju biti nesposobni da se brinete o sebi - bićete samo teret porodici, smešna vreća jada. Bićete senilni, gomila mesa koju će prikopčati na neku komplikovanu mašinu, i niko neće imati hrabrosti da je isključi.


Dan Greenburg, Marcia Jacobs, "Kako upropastiti sopstveni život"

^
Vedrog li teksta... 13:37 Mr. Green

Ma u kontekstu cele knjige je poprilično smešan. Very Happy Knjiga je neka vrsta "motivacionog" priručnika (zapravo parodija istih) kako da razvijate svoje zabrinutosti do prvoklasne anksioznosti, koju potom treba uzdići do stepena trodimenzionalne zabrinutosti, koja vodi ka totalnoj ličnoj mizeriji. Što ja, moram priznati, u određenim segmentima, veoma uspešno činim i bez te knjige. Cool Razz

K'o da je Sorelag pisala ::Knjiga je neka vrsta "motivacionog" priručnika (zapravo parodija istih) kako da razvijate svoje zabrinutosti do prvoklasne anksioznosti, koju potom treba uzdići do stepena trodimenzionalne zabrinutosti, koja vodi ka totalnoj ličnoj mizeriji. Što ja, moram priznati, u određenim segmentima, veoma uspešno činim i bez te knjige.

Počinjala ja poruku tri puta i brisala. Rekoh sebi, bolje da otćutim. Zaboravljanje, staračke fleke, ako dočekam crkavicu od pemzije, brine me i ulazak u EU, kako ću se ja tamo snaći, možda ću morati da završavam fakultet pod stare dane ili da doktoriram... Mr. Green uh



Kako je ovo dobro! Zagrljaj

Plus, ne piše broj kalorija na ambalaži, pa ne možete da se štrecate, jedete u neznanju. Mr. Green

jelkica7 ::... Plus, ne piše broj kalorija na ambalaži, pa ne možete da se štrecate, jedete u neznanju. Mr. Green

LOL LOL Napiši flomasterom brzo... Mr. Green

Stigoh i ja na kolače, sa viljuškom, podrazumijeva se. Wink Mr. Green



Mr. Green

Pa šta, ko još gladuje u ovo doba godine? Em je hladno, em je depresivno, em i onaj sneg bio napadao. Silni stresovi su se nakupili, problemi dostižu vrhunac, treba preživeti kraj ove godine, i početak nove. I utešiti sebe nekako zbog činjenice da je lista novogodišnjih odluka identična kao i prethodne godine, ništa nije ostvareno, samo preneto dalje. Uključujući i prvu stavku na listi - u novoj godini ću da smršam. -.-

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 820 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 6 sakrivenih i 773 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Alexandar-1973, Areal84, babaroga, Battlehammer, Ben Roj, debeli, Dimitrise93, djboj, DPera, esx66, GandorCC, GenZee, Goran 0000, goxin, Griffon vulture, ksyyaj, Kubovac, mackenzie, Marko Marković, Mcdado, mercedesamg, Mi lao shu, milutin134, mrav pesadinac, nemkea71, NoOneEver Dreams, ostoja, Rakenica, raptorsi, Ripanjac, royst33, Srle993, TheBeastOfMG, tubular, vaso1, VJ, wizzardone, zeo, šumar bk2, 1107