kako zaspati bez hemije

4

kako zaspati bez hemije

možda si u međuvremenu zaspao, ali meni pomaže sledeće:
nikakva fizička aktivnost nakon 5 sati po podne, to remeti bioritam,
Poslednji obrok, ne prekasno, mora biti lagan.
San najlakše dolazi na oči, ako legneš u pozu fetusa, na desnu stranu, sa opuštenom donjom vilicom....Laku noć Smile

Naj verovatnije sam zaspao pa me je puklo na poeziju.Sigurno sam mesecario i tako lutajuci matrixom stigao do MyCyti/ja i napisao ono cudo,nije svetsko ali je cudo.

Napisano: 12 Nov 2010 7:38

Mislim da je ovo zaista jedan od vecih problema, koji takodje i ja imam. Nije mi uspevalo ni brojanje ovcica, kao sto vi kazete a ni nista slicno.. kao da me neki nemir uhvati...i to bas kada legnem...da li je to aneksioznost ili sta vec, ni sama ne znam..ali bez tablete nikako ne bih mogla da zaspim... da li ima neko dobro resenje? Znam da caj od lavande je jako dobar, ali treba ga piti bar cetiri puta dnevno, mada je on vise za smirenje, isto tako i kamilica. Kazu da je takodje pozeljno piti 4 solje dnevno, ne vise, da ne bi doslo do pospanosti.. Pila sam mnogo vise od 4 solje ali na mene ne reaguje,ali ko zna, mozda nekome od vas pomogne.. Takodje rad preko dana, dosta umora kazu da pomaze ali ni to meni nije pomoglo.. Ako imate nesto novo, recite. Rado cu sve probati samo da ne pijem vise tablete za spavanje..

Dopuna: 12 Nov 2010 7:39

Inace jako dobar sajt... ali hajde da se uozbiljimo i napravimo ga zaista korisnim...

Dopuna: 12 Nov 2010 7:44

O kom sajtu mislis? Ovaj sajt je vec ozbiljan i odavno vec koristan za razliku od drugih sajtova.

Sussy.bg.88 , na forumu zdravlje mnogo se pisalo o problemu nesanice. Potraži tamo, neki ljudi su mnogo pisali upravo o tom problemu.

Pogledala sam vec neke poruke, delovale su jako neozbiljno... A iskreno i ne snalazim se bas najbolje jos uvek ovde, treba mi vremena. Hvala na odgovoru. Bas cu sada pogledati sta se seve nalazi, ali detaljno.... Smile

Javi da li si se snašla, ukoliko nisi pošalji mi privatnu poruku, pa ću ti odgovoriti kako sam se ja snašla povodom tog nimalo naivnog problema (da se ne bih ponavljala)!

E ovako ljudi.Mene nesanica muči još od jula ove godine,ja sam mislila da je neki trenutni poremećaj sna,ali nije.Uveče legnem negde oko 12-pola 1 i počne da me hvata "nervoza",kao da mi nešto struji kroz noge i strašno me nervira,pa me tera da mrdam nogama i na kraju odustanem od spavanja.Nisam bila depresivna,jer sam neispavana,sve je bilo normalno,jedino što me je plašila pomisao da opet uveče neću moći da spavam.Tako me mučilo do septembra,pa sam počela da pijem persen i već prve večeri sam spavala kao beba,pila sam 3 tablete 2 sata pre spavanja.Kad sam potrošila celu kutiju nije me više mučio taj osećaj u nogama i sve je bilo savršeno do početka novembra kada je počelo ponovo da me muči nespavanje.I ja sam rešila pre neki dan da odem kod dečjeg psihologa (imam 15 godina) i sve sam isto tako toj ženi ispričala i sada se kajem što sam uopšte išla.Žena me bukvalno ispljuvala.Prva njena pretpostavka jeste da ja na tu nesanicu mnogo histerično reagujem i da sam histerična osoba,ali nakon celog razgovora zaključila je da nisam.Rekla mi je da moram da pokušam da se smirim i da ne mislim na taj osećaj u nogama,jer tako povećavam čulo dodira,kada se fokusiram na noge.Ali Bože,ja uopšte ne ležem u krevet tresući se,već mirna i onda me to hvata zbog smirenosti.Ma svašta mi je tu još rekla,pa ne bih da davim,ali sve u svemu nije bila ni od kakve pomoći. Tako da ljudi,ili je to neki poremećaj sna,pa morate uhvatiti neki ritual spavanja-ustajanja da bi se sve to sredilo ili nam nema pomoći.Ja kupujem persen ponovo.Mislim da je on spas !

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1127 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 3 sakrivenih i 1086 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, bigfoot, dankisha, DonRumataEstorski, draganca, dulleo, dushan, esx66, Fog of War, HrcAk47, Joja, Kubovac, Leonov, mercedesamg, Milos82, nemkea71, nenad81, nesa1962, nuke92, ozzy, panonski mornar, procesor, raptorsi, ruger357, S2M, Srle993, StefanopuloZ, t84dar, Trpe Grozni, vathra, Vlad000, Vlada1389, vlajkox, vukovi, Wrangler, zeo, 125