Sta je to sa nama?

3

Sta je to sa nama?

offline
  • Blue  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 06 Avg 2003
  • Poruke: 2214

doduse ja sam na selu pa jos ima komsijiskih odnosa ali slabije,kod mene je drugi problem,sto nema vise ljudi u selu,da kazem varosici posto smo tu negde,secam se 99 za vreme bombardovanja u skolskom igralistu je isto bilo redova i za mali fudbal i za basket kao sto je gore neko pominjao,i komsije su pomagale vise jedno drugome i u poljoprivredi i u sumarstvu itd.,sve je bilo nekako vise srecnije iako se nemalo para,onda naglo 2002,2003,2004 negde oko 50% sela je otislo u inostranstvo jer su imali uslove,sve su to mladji bili. E sad jedna statistika koja se meni ne svidja ja sam 86 kod mene u razredu nas je bilo 35 iz mog mesta plus okolina sto je dolazila ,danas 2006 god. koje krece valjda u 1 razred samo 7 ucenika,a mesto ima oko 700 domova ,prelepo jezero,park borici,skola,igraliste za veliki fudbal jako lepo i veliko,mesta za trcanje,lov,ribolov,avanture obilazke,kao i kafice,diskoteke koje se gase normalno,a sve to pusto,stoji kao neki stari grad u texasu za vreme kauboja samo nocu fali da preleti ona slama iz pustinje,strah i jeza da te uhvati kad ides ulicama jer nema ljudi.... drzava cuti sve propada,cak je i bus redovnu liniju ukinula ,i sve je postalo hladno i mrko,ljudi se ne podnose,i komsiluk i sve se raspada polako , kuce stoje napravljene bezveze,dok svi ti u inostranstvu zive u jedva 40tak kvadrata,a kod kuce da kazem vile ali dzabe te vile kad nemas para ni struju da platis,i nakada niko se nece vratiti,samo su prazne price kako je tamo lose i ne valja,...imam jaku zelju da mnogo toga promenim u mom mestu,ali sve politika vrti,moras da budes clan stranke,zasto,zbog cega ? zar stranka vodi to mesto ili mi nas narod,ako mi nemozemo da se slozimo i budemo jako onda verovatno tako i zasluzujemo,i za 100 godina cemo biti tolika manjina da cemo biti mizerni svetu



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

Acid_Burn ::A ovaj komentar me asocirao na ovu temu.
Da li da se tešimo što je svuda tako i da nismo samo mi postali to što smo postali?



Nema da se tesimo, svuda je tako(ne samo u Srbiji) i nema tu sta.



Inace, taj komentar je objasnio.


I meni je pun qrac kad vidim na YT-u da pricaju tamo o nekim trecim stvarima i jos pri tom se svadjaju, pljuju, vredjaju, rasizam...


Gledajte spot, slusajte muziku i cutite!!


Uvek ta mrznja, bes...



offline
  • Acid_Burn  Male
  • Moderator foruma
  • Glavni moderator foruma Zabava
  • Hellraiser
  • Demon to some. Angel to others
  • Pridružio: 07 Jan 2005
  • Poruke: 25503
  • Gde živiš: Beneath the Black Sky

Blue ::nakada niko se nece vratiti,samo su prazne price kako je tamo lose i ne valja,..

Koga god znam da je otišao niko se nije vratio.

Pre mesec dana sretnem u maxiju poznanika koji je pre 5-6 godina otišao u Nemačku sa srednjom školom i sada tamo radi u obezbedjenju (tipa kao kod nas banke i sl) i pitam ga kako je tamo

-Jao užas moraš da radiš, niko te ništa ne pita samo ti daju da radiš.

Napriča on meni još što šta da sam ja stekao utisak kao da je u Nemačkoj i dalje Hitler na vlasti.

Pitam ja njega:

-Pa dobro ako je tako loše što se ne vratite?
-Pa hoćemo mi razmišljamo se već 2-3 godine da li da se vratimo ili ne ali znaš kako deca,škola,društvo,kolege,moram da vratim kredit za kola bla bla bla.
-Čim si ti uzeo kredit za kola nije tamo toliko loše
-Kreće da ponavlja priču:
-Jao užas moraš da radiš, niko te ništa ne pita samo ti daju da radiš.

Znam još nekoliko sličnih slučajeva i iz drugih zemalja ali suština je da je napolju stvarno tako loše ne bi svi (uključujući tu i mene ) kopali rukama i nogama da pobegnu preko.

offline
  • Pridružio: 29 Maj 2011
  • Poruke: 1444
  • Gde živiš: U svom svetu

Citat:Znam još nekoliko sličnih slučajeva i iz drugih zemalja ali suština je da je napolju stvarno tako loše ne bi svi (uključujući tu i mene ) kopali rukama i nogama da pobegnu preko.

Prvo,jedna od bitnih stvari je,kako se ko snasao vani.Mnogi odlaze na nevidjeno,dosta njih ide preko nekoga,kod nekoga...itd.Opet je vazno,cime se bavis,koliko si spreman da zasuces rukave.
Dosta njih ode sa idejom,da je vani sve divno i šareno,pa se razocaraju kada shvate da rad,rad i samo rad...je svugde.
Činjenica je,da ako se odlucis ici preko,moras imati plan A i plan B.Ne idi sa idejom o divoti,vec sa odredjenim,jasnim ciljem i spreman na sve.Takvi ljudi opstanu i uspeju vani.

I jos nesto...to sto tvoj prijatelj kuka...ljudi vole da kukaju.To rade i kada su zadovoljni.Naprosto,potreba da dokazu,kako se oni muče.To je svugde tako.To me podseca na trgovce koji stalno kukaju kako je slaba prodaja a niko ne zatvara trgovinu.Opstaju.

offline
  • Acid_Burn  Male
  • Moderator foruma
  • Glavni moderator foruma Zabava
  • Hellraiser
  • Demon to some. Angel to others
  • Pridružio: 07 Jan 2005
  • Poruke: 25503
  • Gde živiš: Beneath the Black Sky

Einmana ::moras imati plan A i plan B.Ne idi sa idejom o divoti,vec sa

Ja imam plan A i backup plana A i imam plan B i backup plana B Mr. Green

Ako sve ispadne kako treba nadam se da ću sledeće godine mycity posećivati iz neke druge zemlje Smile

offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

Acid_Burn ::A ovaj komentar me asocirao na ovu temu.
Da li da se tešimo što je svuda tako i da nismo samo mi postali to što smo postali?




Evo slicno vidoh sad:






Znaci stvarno na svakom *e*enom spotu moraju da se pljuju i vredjaju.
Kod nas je to najcesci slucaj - Srbi i Hrvati...

Ali kao sto vidimo to ima svugde i neizbezno je...

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2010
  • Poruke: 91

Nekad se visilo ispred kuce ili na nekom zidicu a sad se visi na kompjuteru i na fejsu..U kaficima 2 tabora -1 muski i 1 zenski-da ih je neko kaznio da stoje tako razdvojeni pa ajde..Nego stvarno mi nije jasno u cemu je fora?Ono kao provodimo se bas nam je kul..ma daj..
Ja doduse imam super komsije sve do jednog to je sreca,stvarno super ljudi (eto jvno da ih pohvalim Smile) i to je stvarno dobra stvar mada se ne posjecujemo precesto to su ljudi koje volim i kojima vjerujem..Jedina car male sredine..
Da i moji su mi pricali kako su se nekad iskradali kroz prozor da bi mogli da ostanu duze napolju u tim njihovim posjelima..a danas imamo svu slobodu a ne znamo sta sa njom..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 570 korisnika na forumu :: 2 registrovanih, 1 sakriven i 567 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Boris90, LUDI