PostNet ili nešto slično njemu?

PostNet ili nešto slično njemu?

offline
  • Pridružio: 21 Feb 2011
  • Poruke: 385

Slabije sam upućen u ovo pa me interesuje pošto sam telefon okačio na sajtu kupujemprodajem i javio mi se jedan čovek iz drugog grada, da hoće da kupi moj telefon ali da mu ja prvo pošaljem isti preko postneta(ostavio mi je podatke) a da on posle naknadno meni pošalje pare. Odmah sam skontao da on te pare meni može a i ne mora da dostavi, da li postoji neka situacija koja bi odgovarala i meni i njemu?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 204
  • Gde živiš: Beograd

U pitanju je kurirska služba Postexpress, ti ili taj tvoj potencijalni kupac ste se pogrešno izrazili.
Postnet je usluga transfera novca koja se obavlja preko Pošte.
-Ti ćeš mu telefon poslati tako što ćeš ga lepo upakovati i predati na šalteru Pošte, naglasiti da je za slanje Postexpress-om, izdiktirati svoje i njegove podatke (ime, prezime, adresa i mesto, broj mobilnog), navesti šta je u paketu i reći cenu otkupa, odnosno cenu telefona koju će dotični gospodin platiti kuriru po prijemu pošiljke.
-Kažeš da primalac plaća troškove slanja (to je nepisano pravilo koje svi upražnjavaju), i da dostava bude do "19h" (ako ti je kupac naglasio možeš staviti i opciju do 12h, a ako nije ostavi tu do 19h)
-Takodje na šalteru kažeš da ti se novac isporuči preko "poštanske uputnice", to jest da ti kurir te iste pare donese na vrata, tako je najlakše, ili preko "postnet-a", tu ćete novac čekati u Pošti i podižeš ga uz ličnu kartu.
Uglavnom ti na šalteru ništa ne plaćaš.

Sve ovo uzimaš u obzir samo ako se nisi drugačije dogovorio sa kupcem.
Da naglasim da je ovo klasična procedura za slanje kada ti je kupac samo rekao da pošalješ.

Postoji opcija i da ti pozoveš postexpress službu da ti kurir dodje na vrata i da preuzme tu pošiljku, a tu je poželjno da pored svih podataka i opcija znaš i težinu paketa, ako ne znaš, kažeš da je telefon u pitanju.
Toliko.



offline
  • Pridružio: 21 Feb 2011
  • Poruke: 385

Znači kupac će morati da plati kuriru novac odmah na licu mestu prilikom preuzimanja telefona?

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 204
  • Gde živiš: Beograd

Da, paket dobija u ruke kada preda novac kuriru. To je plaćanje pouzećem.

offline
  • Pridružio: 21 Feb 2011
  • Poruke: 385

E hvala puno ortak sad sam skontao o čemu se radi tu. Smile

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 204
  • Gde živiš: Beograd

Nema na čemu, tu smo da pomognemo, pročitaj još jednom proceduru za slanje.

Jedan savet je, pre nego što pošalješ, da se najmanje 2 puta uveriš da kupac zaista želi da kupi taj telefon, da je siguran 100 posto u svoju odluku. Može da se desi da gospodin jednostavno ne preuzme paket (ili ga u njegovoj pošti čeka nekoliko dana pa ga ne podigne) i da se onda ta ista pošiljka tebi vrati i tada moraš platiti duplu poštarinu. Naravno samo poštarinu, ne otkup. Ako hoćeš nazad telefon.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 759 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 8 sakrivenih i 712 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, cavatina, ccoogg123, celik, cenejac111, CikaKURE, comi_pfc, crnitrn, debeli, deLacy, Dimitrise93, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, Karla, Krusarac, Krvava Devetka, Kubovac, kybonacci, ljuba, madza, Marko Marković, Mi lao shu, mikrimaus, mnn2, mrav pesadinac, raptorsi, ruger357, saputnik plavetnila, StepskiVuk, TheBeastOfMG, uruk, vathra, VJ, vlajkox, wolf431, YugoSlav, Zoca