Call of Duty - Svi delovi

Call of Duty - Svi delovi

offline
 • Miloš
 • Pridružio: 26 Jan 2011
 • Poruke: 1390
 • Gde živiš: Beograd, Zvezdara

Call Of Duty


Игра се састоји из три кампање: америчке , енглеске и руске. Свака од кaмпања састоји се из мноштво мисија, где играчи извршавају задатке према наређењу. Играч максимално може имати две пушке или једну пушку и пиштољ а такође се може поседовати и само једно од наведених оружја. Поред тога играч има и неколико бомби. Игру започињете америчком кампањом, где тренирате у САД-у као маринац Џоу Мартин. Даље мисије обављате у Европи, где ослобађате градове након инвазије савезничких јединица на Нормандију. Ваши главни предводници су Капетан Фоли и Водник Моди. Током једне мисије возите се у колима како би ослободили један град који је био држан под Немачком окупацијом, да би ваше трупе могле наставити напредовање. Америчка кампања се прекида када ослободите Британског Мајора Инграма. Кроз британску кампању, борите се као водник Џек Еванс. Британску армију предводи Kапетан Прајс. Она се прекида смрћу Прајса на једном немачком броду( у мисији где и ви учествујете као лажни немачки војник). У последњој руској кампањи, као Десетар Алексеј Иванович Вороњин ослобађате територије СССР-а, а на крају и друге територије истока Европе . У току ове кампање, борите се по први пут са тенком, ког предводите. На крају игре постоји неколико посебних мисија које укључују све три кампање. Задња мисија припада руској кампањи где Црвена Армија улази у Берлин и следи пораз Нацистичке Немачке.

Call of Duty 2


Call of Duty 2 је рачунарска симулација историјијских догађаја у Другом свјетском рату. InfinityWard је направила игрицу, а компанија Activision је пустила у продају. 25. октобра 2005. Call of Duty 2 је пуштен у продају за оперативни систем Мајкрософт виндоуз, а 15. новембра 2005. за играчку конзолу Xbox 360 на европском и америчком тржишту. Временом су се јављале верзије направљене за разне мобилне телефоне и друге уређаје.
Call of Duty 2 је пуцачина из првог лица (енгл. First person shooter - FPS). Играч може носити две пушке, димне бомбе и бомбе. Може да хода, трчи, чучне, легне и да прескаче неке ниже препреке, као што су ровови и рушевине. У оријентацији помаже мали компас који се налази у доњем левом углу. На компасу се посебним симболима означавају циљеви мисије (жута звезда), саборци (живи-зелене стрелице, мртви-беле стрелице) и непријатељи који су скоро пуцали (црвене тачке). Играч, такође, има и двоглед који му може доста помоћи, посебно у неким мисијама у Африци. На неким местима играч може користити тенкове и џипове.
Када је играч повређен екран поцрвени, па мора наћи неки заклон гдје ће сачекати да се опорави или ће у противном умрети. Call of Duty 2 се разликује од свог претходника, јер не постоје кутије прве помоћи које могу да обнове енергију. Ако бомба падне у близини играча, помаже бела стрелица која показује гдје се налази бомба.
Call of Duty 3


Call of Duty 3 је пуцачина из првог лица и треће издање познатог серијала Call of Duty серијал, са тематиком Другог светског рата. Једино је издање из серијала које није објављено за Мајкрософт Виндоуз. Игра је изашла у продају 7. новембра 2006. Игру је развио Тријарч, а објавио Активижн.
Мисије током игре се извршавају у време након инвазије савезничких јединица на Нормандију, где играч ослобађа територије окупиране Француске. За разлику од предходних делова, уместо одвојене три, сада се игра састоји само од једне комбиноване кампање, где учествују америчка, британска, пољска, канадска и француска армија.
NAPOMENA:
Ovaj deo je jedini deo od svih delova koji nije izasao za PC.Call of Duty Modern Warfare[A.K.A. COD 4]Call of Duty Modern Warfare је рачунарска игра из серије игара Call of Duty (превод: Позив службе) коју су осмислиле програмерске куће Инфинити Вард, (Infinity Ward) и Аспир Медија (Aspyr Media), а издао Активижн (Activision). Ово је прва игра из серије у којој није тема Други светски рат.
Прича игре се одвија око измишљеног сукоба у блиској будућности у ком учествују Сједињене Државе, Уједињено Краљевство и Русија, који се боре против руских ултранационалиста у Русији растрзаној грађанским ратом и против побуњеника који су извели државни удар у малој блискоисточној држави. Игра се прелази из перспективе америчког маринца и британског САС специјалца, а радња се одвија на Блиском истоку, Азербејџану, Русији и Припјату (Украјина).Call of Duty World at War[A.K.A. COD 5]


Call of Duty World at War је пуцачина из првог лица, пета из серијала Call of Duty, и четврта са тематиком Другог светског рата. Развијена је од стране Тријарч, а објавила ју је компанија Активижн. Игра је изашла у продају 11. новембра 2008. године. Постоји и специјално издање за Плејстејшн 2 конзолу, под називом Call of Duty: World at War-Final Fronts.

Call of Duty Modern Warfare 2[A.K.A. COD 6]


Call of Duty Modern Warfare 2 (или само Modern Warfare 2) је пуцачина из првог лица, шеста из серије Call of Duty и представља директни наставак приче из Call of Duty 4: Modern Warfare о измишљеним војним сукобом у блиској будућности између САД-а и Велике Британије са једне стране, и руских ултранационалиста са друге стране. Игра је изашла у продају 10. новембра 2009. Игру је развио Инфинити Вард, а објавио Активижн.
Игра се не састоји од тачно одређених целина (кампања), што је случај у претходним деловима игре, већ су мисије подељене у три акта, као и у Call of Duty 4: Modern Warfare. И сам играч игра под под карактерима више војника, чије се мисије често надовезују једна на другу, тако да је доста тешко поделити игру на целине. Мисије које се извршавају у игри су у Афганистану, САД, Рију де Жанеиру и Казахстану. Прича игре се надовезује на четврти део, где након смрти Имрана Закаева (вође руских ултранационалиста), на чело долази нови вођа Владимир Макаров, који је један од главних непријатеља у игри. Први карактер у игри, ког играч контролише је амерички војник Џозеф Ален, који је припадник америчких ренџера и оперативне групе 141, које предводи генерал Шеперд. Он бива кратко у игри, након што је убијен од стране главног противника у игри Макарова, где је Ален, послат од генерала Шеперда под лажним идентитетом Руса Алексеја Бородина, заједно са Макарововом групом убија људе на аеродрому у Москви, али на крају бива отривен. Следи затим карактер америчког војника Џејмса Рамиреза, такође припадника америчких ренџера, који предвођен водником Фолијем и десетаром Даном, који учествује у одбрани САД од руског напада. Већим делом игре, играч контролише карактером водника Џерија „Роуча“ Сендерсона, ког предводи капетан Џон „Соуп“ Мектевиш (главни карактер ког играч контролише у четвртом делу, који је и у овом делу омогућен у задњим мисијама), после и капетан Џон Прајс, а на крају и мистериозни карактер Гоуст. И он бива убијен на самом крају игре, заједно са Гоустом, након издаје генерала Шеперда. Играч на самом крају контролише капетана Џона Мектевиша, који заједно са капетаном Прајсом убија генерала Шеперда.

Call of Duty Black Ops[A.K.A. COD 7]


Колико дуго је могуће успешно пласирати једну франшизу док се на крају не распадне и подвргне исмевању? Од Treyarcha овај пут нећемо сазнати одговор јер је са најсвежијим издањем у Call of Duty серијалу несумњиво потврдио свој квалитет, а неки ће се сложити и да је коначно бољи од Infinity Warda. Зар је могуће да су успели поклопити Modern Warfare 2?
Call of Duty Black Ops је прва игра у серијалу смештена у време Хладног рата. Неке од локација у којима се одиграва су Куба, Вијетнам, Уралске планине, Пентагон и друге. Ликови као Јохн Ф. Кеннедy, Роберт МцНамара и Фидел Кастро такође имају улогу и појављују се у игри. Општа атмосфера је напета и мрачнија, Каква и треба да буде, јер је главни лик на саслушању кроз које се проживљавају мисије и долази до интересантног заплета нетипичног за Call of Duty. Кампања се састоји од 15 мисија које се у просеку могу завршити за пола сата па је тако коначна дужина око 8 сати, али и више у случају одабира веће тежине противника. Главни лик је Алеџ Масон, маринац, ЦИА агент и СОГ оперативац, човек који је на саслушању због некаквих бројева који се емитују са непознате локације, а он може да их дешифрује. Добро склопљена и сажета прича не оставља простора за разочарање као што је био случај са Modern Warfareom.
Call of Duty Modern Warfare 3[A.K.A. COD 8]


Infinity Ward открива да ће MF3 садржати нови ''Survival mode''. У ''Survival mode''-у могу да учествују један до два играча, борећи се са бескрајним таласима непријатеља, где је сваки талас тежи од претходног. Мод ће бити доступан на свим мултyплаyер мапама у игри, а у моду играчи такође могу да ''зараде новац'' за ствари попут оружја, побољшања и муниције.
Infinity Ward jје скоро објавио да је обновљен цео ''Killstreak систем награђивања''. Они су казали да, кад је Treyarch доста унапредио овај систем, ипак није било довољно, да би систем био савршен. Брзо нишањење је такође враћено, јер је било одсутно у делу Call of Duty: Black Ops.
Call of Duty Official Website ArrowRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 04 Jan 2012
 • Poruke: 2104

U kom programu su pravljeni ovi delovi poznate igrice.offline
 • Pridružio: 14 Feb 2008
 • Poruke: 12316

http://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty

Tu piše, ukratko :
CoD 2 IW
CoD 3 Treyarch NGL
CoD WaW IW
Black Ops IW
MW IW
MW 2 IW
MW 3 MW3 Engine (IW)

Sam IW je modifikovani Quake 3 Endžin koji je pisan u C, i asembleru a potom nadograđivan za CoD potrebe (C++) , mada je mnogo, mnogo izmenjen a poslednji naziv je MW3 Engine koji je zapravo nadogradnja IW4 tako da je neoficijalno IW 5.

http://en.wikipedia.org/wiki/IW_engine
http://en.wikipedia.org/wiki/Quake_engine

offline
 • Pridružio: 04 Jan 2012
 • Poruke: 2104

Jer može ceo naziv.
Unapred hvala.

offline
 • mcrule  Male
 • Legendarni građanin
 • Michael
 • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
 • Pridružio: 21 Feb 2010
 • Poruke: 16934
 • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

Nevenka Lukovic ::U kom programu su pravljeni ovi delovi poznate igrice.


Posto sam primetio da te interesuje pravljenje igara, video sam da si to pitanje postavila na vise mesta, i naisao sam slucajno na jednu temu koja mislim da bi ti bas pomogla, odgovara ti:

http://www.mycity.rs/Igre/Kreiranje-Igre_2.html


P.S.
Izvinjavam se za mali off, ali nema nijedne konkretne teme(oficijalne) gde si postavila to pitanje, pa moram negde da odgovorim. Smile

offline
 • Pridružio: 14 Feb 2008
 • Poruke: 12316

Napisano: 12 Apr 2014 16:38

Pred kraj Wolrd at War-a, tj. na poslednjoj misiji. Ono što pročitate u dnevniku zapravo zavisi od vašeg ponašanja tokom igre. Fin detalj Very Happy

Dopuna: 13 Apr 2014 15:08

Priča u Black Opsu mi se više svidela u odnosu na BO 2, međutim moram da priznam da je ovaj rasplet u BO 2 zaista premoćan!

Imam još tri misije do kraja BO 2 i onda se bacam na CoD Ghosts.

Inače odradio sam konstantnu seriju krenuvši od MW3 > World @ War > Black Ops > Black Ops 2 kroz dva-tri dana.

Po gejmpleju mi se svideo MW3, konstantna akcija, uvek nešto novo iza ćoška i sl.

Black Ops je imao sjajnu priču i odličan osećaj takođe, odlično upakovane misije (okruženja sjajna takođe) itd. Čak je bio napet u određenim trenucima. Svejedno, cela zamisao pričanja priče, misterija ... ma odlično je !

World at War sam jedva čekao da završim jer su mi one borbe na US strani bile dosadne. Što je jako interesantno jer sam verovao do tog trenutka da bih voleo da igram CoD koji pokriva "staro vreme", no eto, pogrešio sam.

Black Ops 2 je krenuo loše po mom mišljenju, nije mi se svideo početak ali priča je uspela da ga izvuče... Takođe mi se sviđaju novi gedžeti u 2025. godini, osećaj je uopšteno ok ali mislim da nije lepo upakovan kao Black Ops.

Dopuna: 13 Apr 2014 17:11

Nije fer ! Video sam sada sve moguće krajeve i ja sam dobio jedan od najgorih !

Sada se "bacam" na Ghosts Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 644 korisnika na forumu :: 2 registrovanih, 3 sakrivenih i 639 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: sakota79, xgx