Cvarci

2

Cvarci

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2004
  • Poruke: 907
  • Gde živiš: Subotica

Imam i ja sa pecenja rakije Wink Imam ja jos slika sa zmarama, al se ne vide bas najbolje zbog pare.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

e pa sad Sad
meni po malo nedostaje selo gde sam viđao sve to

ja Vam mogu poslati gomilu slika ulične gužve i sl.



offline
  • Pridružio: 07 Nov 2009
  • Poruke: 1

Duvan čvarci su specijalitet Valjevskog kraja, svake godine u Valjevu se održava festival duvan čvaraka, na ovom festivalu se može videti tehnologija proizvodnje duvan čvaraka.
Inače ako neko želi prave duvan čvarke iz Valjeva od proverenih majstora, preporučujem mesaru Stajčić

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 366

ZASEKA jelo od čvaraka, neko ga koristi kao predjelo, a neko kao užinu, uglavnom je to namaz.
Suva mesnata slanina (oko 2 kg), čvarci (2 kg), 2 veće glavice belog luka, mleveni crni biber, aleva paprika (slatka i ljuta); sve se to samelje nekoliko puta u mašini za mlevenje mesa, na kraju se začini, masa ujednači i može da se čuva u tegle i koristi po potrebi. Odlično je za domaću rakiju i vino.

Jedne najprostije POGAČICE sa čvarcima.

Sastojci: 1 kg brašna, 2 žumanceta, 5 dl mleka, kvasac, mleveni biber, šećer, so i 1 kg čvaraka.
Kvasac staviti da ukisne na uobičajeni način - malo toplog mleka, so i šećer. Čvarke samleti, dodati brašno, mleko, žumanca, biber i zamesiti testo. Izraditi testo i ostaviti da odleži oko 20 minuta. Testo se razvija oklagijom debljine do pola santimetara. Pogačice se vade čašom i peku oko 20 minuta na temperaturi od 250 stepeni.

offline
  • Pridružio: 15 Feb 2013
  • Poruke: 168

Sitni cvarci su najbolji Smile Obožavam da "umečem" hlem u njih, mmmm. Probajte i pogačice sa čvarcima, super su...

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 366

Uštipci sa čvarcima

- 500 g brašna
- 3 jaja
- 200 g čvaraka
- 10 g kvasca
- 2 dl mleka
- 5 dl ulja
- so

Brašno posoliti i dodati kvasac rastopljen u mlakoj vodi. U posebnu posudu sipati mleko i vodu, a zatim dodati brašno i lagano izmešati. Kada se masa sjedini, dodati umućena jaja i čvarke. Testo prekriti salvetom i ostaviti da stoji dva sata na toplom mestu. Potom kašikom vaditi uštipke i pržiti u vrelom dubokom ulju.

offline
  • Pridružio: 06 Maj 2013
  • Poruke: 644

Meni su najlepši čvarci od mangulice, sitni, krckavi, ukusni, mogu se jesti bukvalno bez hleba ali naravno ne treba preterivati :cry:doduše sve što je od mangulice je zdravo tako da nije problem pa čak i preterivanje.

offline
  • Spy
  • Pridružio: 21 Jul 2007
  • Poruke: 9424
  • Gde živiš: Kako kad

@Aronija

Svi cvarci mogu da budu sitni, krckavi, hrskavi, ukusni, samo je pitanje umeca onoga ko ih sprema Wink ...

Treba da se odredi dobro kada je mast przena, da ne zagori, budu gorki posle, da budu seckani sitno, ali opet i ne presitno da se ne smrve tokom przenja i pretvore u prah, da se dobro iscede, sto vise to bolje, da se dobro i na vreme posole i slicno ...

Dzaba ti mangulica kada je majstor los, a kada je majstor dobar moze i obicna svinja, ne treba mangulica smešak ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 714 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 1 sakriven i 674 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2967 - dana 31 Okt 2019 06:37

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _ivKe, _Petar, _Sale, A.R.Chafee.Jr., aramis s, Bane san, darcaud, darkstar101, drdoca, Dusan Medojevic, filiplukac1337, Gama, kalens021, Koca Popovic, Kubovac, Marko Marković, Metanoja, Mihajlo, milimoj, MiljanXD, nemkea71, nikoladi, ostoja, Panonsky, piston79, Recce, renoje2, Revolucion, rovac, sasakrajina, ssekir75, StepskiVuk2, Trpe Grozni, vasa.93, vathra, vladetije, vlvl, voja64, wolf431