"Hleb" od mekinja

"Hleb" od mekinja

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

1 šolja pšeničnih mekinja
1 šolja brašna
1 šolja mleka
1/3 šolje ulja
1/2 praška za pecivo
soli (po ukusu)

Sve sastojke izmešati, razliti u pleh i peći 50 minuta na 180 stepeni!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Dec 2012
  • Poruke: 1

interesatan recept probacu ga pa javljam kako je ispalo.



offline
  • Pridružio: 06 Maj 2013
  • Poruke: 644

Pravi crni hleb je tvrd, zbijen i blago vlažan. Ima miris mekinja i manju zapreminu. Ne može da bude vazdušast i elastičan.
Stalno kupujem integralno brašno dobijeno mlevenjem žita izmedju dva mlinska kamena. Uz dodatak raženog i heljdinog brašna, sa puno raznoraznih semenki dobijem fantastičan hleb koji ne bih menjala za ništa.
Inače, kažu da u ukupnoj proizvodnji hleba crno brašno učestvuje samo 5%, a inače pekarima je jednostavnije da obično belo brašno mešaju sa različitim dodatcima Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1157 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 10 sakrivenih i 1110 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, babaroga, Battlehammer, darkojbn, deLacy, Denaya, doktor123, dulleo, FileFinder, ikan, Istman, ivica976, Karla, Krvava Devetka, ksyyaj, kunktator, Luka Blažević, mercedesamg, Mercury, milimoj, mnn2, nenad81, procesor, raptorsi, Ripanjac, robert1979, royst33, sasa76, solic, Srle993, Tvrtko I, VladaKG1980, W123, yrraf, zeo, zziko