Italijanska kuhinja

Italijanska kuhinja

offline
  • Pridružio: 09 Maj 2004
  • Poruke: 181
  • Gde živiš: Banjaluka

ŠPAGETI SA UMAKOM OD MESA
Za 5 osoba

- mleveno meso (250 g)
- beli luk - sitno seckan (1 cešanj)
- crni luk - sitno seckan (1 glavica)
- pecurke - sveže sitno seckane (100 g)
- peršun - sitno seckan (2 kaf. kaš.)
- paradajz - oljušten (750 g)
- špageti (500 g)
- parmezan - rendan (50 g)

Nacin pripreme:

Pržiti mleveno meso na ulju 10 do 15 min. Dodati beli i crni luk, pecurke i peršun, i pržiti još desetak minuta mešajuci povremeno. posoliti, pobiberiti, dodati iseckan paradajz i ostaviti sos na tihoj vatri da krcka oko jedan sat, ili dok ne uvri do željene gustine. Za to vreme kuvati špagete u vecoj kolicini kipuce posoljene vode oko 10 min. Ocediti ih i sipati u zagrejanu ciniju i posuti struganim parmezanom. Napomena: sa ovim umakom može se služiti svaka vrsta testa.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Jan 2004
  • Poruke: 797

Woah!!! Komplikovano! Mada, zvuci i izgleda egzoticno!
Ali niko ne pravi bolje pice od mene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



offline
  • Pridružio: 31 Mar 2004
  • Poruke: 121

MladjaVR ::Woah!!! Komplikovano! Mada, zvuci i izgleda egzoticno!
Ali niko ne pravi bolje pice od mene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


pa hajde, otkrij nam neki tajjni recept! Wink

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2004
  • Poruke: 797

Samo gledajte Dzejmi Olivera n B92! Sve sam fore pokupio od njega!

P.S. Kad bih ga otkrio, ne bi vise bio tajni! Salim se, mogu napisati ako zelite, mada je malo poduze, ma i nije bas.....

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2004
  • Poruke: 159

Neka hvala, ja ne jedem meso, pa ako neko zna recept za neku dobru salatu. Laughing
Mozda bi umesto onog mlevenog mesa mogli staviti soje?

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

To su kao spagete Boloneze?Ja ih volim, super je recept, nikada nisam pravila sama, uvek u piceriji ili narucim, sad cu i kuci da spremam, ... mada mi se ne jede meso u zadnje vreme, i hocu sto duze da ga ne jedem.
Hvala na receptu, valjda cu odoleti sto duze da ne spremim to Sad

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2004
  • Poruke: 797

Pazi ti ovo, njoj topic sluzi da se bori protiv sopstvenog nagona!

There's something a bit curious about this post...

offline
  • Pridružio: 11 Maj 2003
  • Poruke: 136

samo,kad kuvate spagete ili neku drugu pastu(testeninu)ubacite par kapljica zejtina(ulja) da se ne bi lepila testenina.....inace,ako imate gotov ragu,ubacite par kaplica tabasko sosa.....a ako nemate ragu,mozete da stavite tunjevinu....ukus je haos..da,nije lose,u taj tiganj gde spremate sos,kada je gotov, sipajte spremljene spagete,promesajte i to je to....

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2004
  • Poruke: 126
  • Gde živiš: Toronto

Spagete sa slaninom i pavlakom

Potrebno je:
- 400 g spageta, 100 g dimnjene slanine
- 100 g sunke, 1 glavica luka, 1 cen belog luka
- kasika zacina, 4 jaja, 1 pavlaka
- malo maslinovog ulja, so, biber
- presunov list i parmezana po zelji

Na maslinovom ulju proprziti iseckan luk, dodati iseckanu slaninu i sunku i beli luk, pa sve malo prodinstati na tihoj vatri. Spagete skuvati i kada su gotovi ocediti ih i dodati przenoj slanini i sunki i sve zajedno malo proprziti. Umutiti pavlaku sa jajima, dodati so, biber i zacine po potrebi i malo ribanog sira. Tom smesom preliti spagete, lagano promesati i sipati u odgovarajucu posudu. Po zelji posuti parmezanom, persunovim listom i sluziti dok je toplo.


Testenina s pecurkama

Potrebno je:
- 500 g zelenih rezanaca, 1 pavlaka
- 1 glavica luka, 300 g kuvane sunke
- 300 g sampinjona, persunov list, so, biber
- besamel sos (20 g maslaca, 20 g brasna, 1 dl supe, 1,5 dl mleka, so, muskatni orascic)

Obariti rezanca i ostaviti po strani. Rastopiti maslac i u njega dodati brasno, zatim supu, mleko, so i malo muskatnog orascica. Gotov besamel sos ostaviti da se malo hladi. U posebnoj posudi prodinstati sitno isecene pecurke, luk, dodati pavlaku, sunku isecenu na rezanca i u to dodati besamel sos. Posoliti, pobiberiti, dodati seckan persun i dinstati jos oko 5 minuta na laganoj temperaturi dok se ne zgusne. Rezanca preliti umakom i lagano izmesati. Sluziti dok je jelo toplo.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 503 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 1 sakriven i 486 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Abdee, amstel2, Atomski čoban, brundo65, Dežurni pod palubom, dragoljub11987, GreenMan, GveX, IDJ, Japidson, kaptain2, Koca Popovic, marewfc, miljannis, sakota79, YU-UKI