Keshke

Keshke

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2007
  • Poruke: 220
  • Gde živiš: Novi Sad

Ne znam da li ga volite ili znate sta je to ali to moja bakuta pravi za slavu,Bozic ...
E pa evo
Uzme se kesa psenice(u Bosni to zovu gerslo)mislim da ima kila u njoj prebere i potopi malo u ladnu vodu.
U veeeeeeliki lonac se stavi malo masti na dno pa se ubace 2 cela pileta ili jedna velika koka ili pevac nalije uljem malo proprzi pa se ubaci ona psenica i nalije sa dosta vode.Kuva se dugoooo na tihoj vatri u bakutinom slucaju da smederevcu skroz na kraju sporeta od ujutro maltene do uvece.Ne mesa se samo se povremeno doliva voda kad uvri.Kad je kuvano tek onda se mesa uvek na istu stranu(pri mesanju paziti da ne dobijete zuljeve k'o ja pre neki dan Sad tesko bre).Svo meso otpadne sa kostiju a koske mogu da se izvade usput.Al' sam ga objasnila Smile
No dobro kad dodju gosti onda se vadi i podgreva na zagrejanom ulju ili masti i tek onda se posoli. Ovog sa setila jer sam jela sad za Djurdjevdan i obozavam ga Very Happy



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 516 korisnika na forumu :: 21 registrovanih, 5 sakrivenih i 490 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, gasha, havoc995, indja, Insan, Jester, ladro, Mercury, MikeHammer, Mikulino, nobutado, Oscar2, S-lash, Trpe Grozni, Vlad000, vlvl, zoranis, 79693