Kuvano vino

1

Kuvano vino

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Volite li kuvano vino?Belo ili Crno?Kako ga vi Pravite?

Ja vise volim crno vino i pravim ga ovako

1,5 dc vina
0,5 vode
malo secera i skuvam ga...
karanfilic

neko dodaje biber?!?!Kazu da je super..



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Jao, gde me nadje Smile sad sam skoro probala kuvano vino u jednom kaficu i mogu vam reci da sam se odusevila (blago receno) inace deluje mi da je crno vino lepse kuvano nego belo (valjda zato sto ja vise volim crno vino Mr. Green)
ali ne znam kako su ga spremali. Meni kad su doneli nisam dodavala secer, ovako sam samo pila.



offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Biber se dodaje u kuvano vino kod prehlade!

A belo vino nisam ni čula da neko pravi, a naravno ni probala! Mada ... možda i nije loše ... ću probam ... sa cimetom ... nekako bi mi išao uz belo vino...

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

hajde sad malo recepti

Kuvano vino sa medom

Sastojci

4 kasike meda
8 dl belog vina
4 klinčića
mala korica cimeta i
1 kore srednje velikog limuna

Priprema

Vino i začin staviti u odgovarajuću posudu a zatim na vatru. Kad provri, skinuti sa vatre, odstraniti začine i dodati med. Nakon što se med mešanjem otopio, vino sipati u šoljice.


***

1.5 l crvenog vina
1.5 dl bredija
2 klementine(mandarine) bez koštica
1 jabuka
6 klinčića
2 štapića cimeta
2 jaja
2 kasike šećera
3 dl vode

Priprema

Jabuku ogulite i narežite na kocke. Klementine raspolovite i nabodite klinčićima. Sve sastojke stavite u posudu i zagrevajte oko 15 minuta. Pazite, ne sme prokljucati Poslužite toplo!

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2006
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Bgd

Lepi su vam ti recepti..hvala!Ja bas volim vino!Mmm..U originalu kazu da ide sledece:
2l crnog vina
0.5 l vode
3 kasika secera
malo cimeta(po ukusu i dodaje se na kraju kada prokipi)
malo belog bibera(po ukusu)

Mada ja uvek glasam za cisto vino bez ikakvih dodataka!Ziveli!

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2004
  • Poruke: 463
  • Gde živiš: Beograd

hm, u originalu kuvano vino je .DE regiona
gluhwein, mulled wine, vin brule, kuvano vino...
kuvano vino se sastoji od
1 flasa vina (0.7 ili 1l) - vecinom crno vino
pola case vode ako je vino jako ili vec ima dosta zacina (kuvano vino se uglavnom pravi od jeftinog vina - dodavanje raznih dzidzabidza krsi ukus dobrog crnog)
4,5 kasika secera - ili po ukusu u zavisnosti od tipa vina
1 cimet (po mogucstvu ne mleveni)
10 karanfilcica
kora od pola limuna ili 2 kruzica

sve skuvati u vodici sem vina, treba da bude na niskoj temperaturi kada se ubacuje vino i da tako pici 20ak minuta da izbije alkohol (ili ne ;-) )

med, biber, vanila, orascicic, narandza, mandarina, jabukovo vino, ili bilo koje bobicasto voce vino su sve pitanje ukusa.
Med se dodaje da duze traje i da se nepokvari...sto u nasem slucaju nije problem, mada mu daje smek....Takodje za decu se pravi sa sokom od grozdja-crvenog, i njima super ide med....preventivno i zimski :-)
Uglavnom, ja umesto cimeta dodajem vanilu posto je mnooooogo volim, takodje nije lose od kupinovog vina....gde moze onda malo konjaka ili porta da se doda...
i tako...

p.s. od trenutka ubacivanja vina, treba smanjiti temperaturu posto ne treba da prokuva
p.s.s. ma za ljubitelje kuvanog vina treba imati samo malo maste i super zez...ili posvetiti vece istom i praviti razne kombinacije u drustvu....pa glasati :-)

webtender.com
idrink.com
...za ljubitelje ica, koktela i pica :-)

offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

hm, ja ne volim te kombinacije sa dodavanjem raznoraznih zacina i tih gluposti.
jel moze neko da napise bez ikakvih tih dodataka i bilo cega (tipa vanila, voce,med, i sl) kako se pravi kuvano vino. Znaci bas bas bez icega, sta je potrebno i koji je postupak.

offline
  • Fej  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Mar 2004
  • Poruke: 1293

haha, ja ga samo skuvam i pijem Very Happy
nish' ne dodajem!

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2006
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Bgd

Fej ::haha, ja ga samo skuvam i pijem Very Happy
nish' ne dodajem!


hahaha..Bravo!U jednostavnosti je srz!

offline
  • Pridružio: 11 Sep 2006
  • Poruke: 60
  • Gde živiš: Beograd

Nikad ga nisam kuvao ali sam cuo da sto je vino losije to je bolje kad se skuva.
Trac ili istina?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 931 korisnika na forumu :: 61 registrovanih, 11 sakrivenih i 859 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Apok, babaroga, Bobrock1, Brana01, comi_pfc, darcaud, darkangel, deLacy, Denaya, Dimitrise93, djboj, DragoslavS, Georgius, havoc995, ikan, ivan1973, Karla, kokodakalo, krkalon, kunktator, kybonacci, Levi, Lubica, marsovac 2, MB120mm, Mercury, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, Milometer, Mixelotti, mnn2, moldway, mrav pesadinac, nebkv, nemkea71, nikoladim, novator, opt1, ostoja, Panter, Petarvu, raptorsi, Romibrat, ruma, Singidunumac, Sirius, Srle993, stalja, stegonosa, tubular, uruk, vathra, vlajkox, vlvl, voja64, wizzardone, Zi0mek, |_MeD_|