Meso!

1

Meso!

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2004
  • Poruke: 1
  • Gde živiš: u stanu

Aj da cujem savete kako spremiti meso (npr. svinjsko).
Obecao sam devojci lazanje, ali ne mogu da se cimam, pa hocu na brzinu da stavim u lonac neko meso sa npr. pecurkama, povrcem i ostalim zacinima...
Valjda me razumete na sta mislim...
Znaci: koji zacini, koje povrce itd.???

I jos nesto, koje vino ide uz koje meso?


pozdrav!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • DaChaS 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 14 Dec 2004
  • Poruke: 14
  • Gde živiš: Pa

Uz Svinjsko meso posto je malo teze ide Crno Vino od zacina pa mozes da napravish nesto ovako


Iseci dva luka na sitne komadice i staviti da se proprzi na ulju koje ce pokriti dno posude u koju spremas kada luk porumeni mozes da dodash jednu shargarepu ili dve narendane na trake, svinjsko meso koje planirash da ubacis mozes da protrljash sa malo karija npr pola kashichice poshto ga ne vole svi i timijana ili ako nemas timijan posluzice i origano ubacis meso i ostavish da se krchka najbolja procena je bockanje mesa i povremeno probanje pred nego sto je meso gotovo ubacish naseckane shampinjone i chashu crvenog vina mozesh i nekog jeftinijeg da ne bi troshio dobro vino na ovo kada se sve dobro ukrchka posluzish i odushevish dragu ako ti treba recept za lazanje ti reci veruj mi draga ce se odusheviti Pozdrav



offline
  • Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Poruke: 9977
  • Gde živiš: Singidunum

Ljudi moji ja volim meso, al Tatar biftek što volim to ne može niko kao ja. Smile Mogu komotno pola kile mesa da spičim kad se tako spremi. Smile

offline
  • DaChaS 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 14 Dec 2004
  • Poruke: 14
  • Gde živiš: Pa

chekaj jel volish da ga spremash ili da ga klopash u restoranu

offline
  • Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Poruke: 9977
  • Gde živiš: Singidunum

I kući i u restoranu, moja supruga to zna dobro da spremi.

offline
  • Pridružio: 06 Dec 2003
  • Poruke: 119
  • Gde živiš: Zaječar

Imam recept,ali nikad nisam probao.Brat je probao i kaze da od tolikih zacina ne osetis ukus zivog mesa.

offline
  • Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Poruke: 9977
  • Gde živiš: Singidunum

Naravno, ko još voli baš živo meso da oseti.
Ima preko 12 začina.

offline
  • DaChaS 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 14 Dec 2004
  • Poruke: 14
  • Gde živiš: Pa

imam i ja isto recept ali bih voleo prvo da gledam nekog kako sprema pa onda bih ja poshto sam video nesto na Tv-u da ima i posebna metoda kako se secka meso i sve shto ide uz to

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2004
  • Poruke: 463
  • Gde živiš: Beograd

kao za vecinu recepata, tako je i sa tartar biftekom....prvenstveno treba znati kako da se meso kupi,...a ostalo su sitnice
stoo se tice originalnog pitanja...
jednostavna fora je bela mesa belo vino, crna mesa crno vino, zivina sva je uz belo....eh sada, ako tu dolaze sosovi onda treba razmisliti, ...
ako je u pitanju jak ili vocni sos, - vino sto suvlje da istakne ukus...
za suva mesa (teletina cista, belo curece)
treba obratiti paznju na propratno posluzenje....
slatka vina nisu za recepte jace klope, ali ako samo takvih ima onda neka bude hladno, a ako je slatko belo, neka bude spricer....
divljac - zavisi od nacina spremanja, u sosovima dosta se stavlja belo - nastaviti s istim....
obicno sladja vina sa cvecem, mirisima, zacinima ide uz dezert...to sve ide uz rok sluzbe i naravno individualnog ukusa.....
treba eksperimentisati i drzati se NE mesanja...dakle ako se kupuje vino za vecerinku ili rucak, kupi dve boce istog, a ne 2 razlicitog...to nije in....(osim ako nije vece testiranja vina) ali onda nikako nije ideja da se drustvo naklopa nego je drugaciji meni u opticaju.....

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

I ja gledam kakav je to Tatar biftek SmileSmileSmile Al` reko necu da se mesam Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 586 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 0 sakrivenih i 573 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bulovic, goxin, ibssa, jaeger, mihajlot2013, Oluj2.1, saputnik plavetnila, shaja1, srecko81, suton2, USSVoyager, W123, Zori2