Pite

2

Pite

offline
  • Fej  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Mar 2004
  • Poruke: 1293

molim lepo sestro slatka Smile

ja cu sutra da raspletem jednu Very Happy
A bas sam mislila od sutra na dijetu....

hm.

aj onda od prekosutra.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Dijeta se uvek počinje od ponedeljka!



offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

a danas je nedelja znaci mozemo da krkamo Laughing
Ima dana kad volim da kuvam i izmisljam neka nova jela,a danas na primer mrsko mi je Crying or Very sad a kolaci nedeljom da ne budu Svasta! Kod mojih to ne vazi Wink Evo neke moje brze pite

Pita sa jabukama

4 vece jabuke izrendam na trenici malo ih prodinstam na ulju -dodam secer
Gotove kore slazem u djuvec svaku poprskam sa uljem i vodom a na svaku drugu stavljam fil i sve tako dok ima kora.Staviti u rernu i peci dok ne porumeni

Pita bundevara

Isto kao i sa jabukama samo sto jos posipam fil sa cimetom

Pita sa visnjama

Znaci svaku koru poprskam sa vodom i uljem a na svaku drugu stavljam fil u ovom slucaju idu visnje koje posipam sa secerom

SLANE PITE

Pita sa sirom

500 gr sira posoliti
3 jaja
umutiti i mazati svaku drugu koru

Pita krompirusa

Krompir izrendati i prodinstati na ulju ,posoliti i pobiberiti .Filovati kore i peci u rerni

offline
  • eca  Female
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 24 Feb 2007
  • Poruke: 631

LENJA PITA

(jednostavna, bez oklagije, a prste da polizes)



1/2 kg brasna
1 prasak za pecivo
250 g secera
1 jaje i 1 zumance
1 margarin
2 soljice ulja
3 soljice mleka

Sve umutiti mikserom, ugrejati rernu na 200, sipati testo-fil-testo i odozgo premazati razmucenim belancetom i posuti malo vanil-secerom.

Fil: Po izboru - mo`e neka od ovih varijanti:
-rendane jabuke sa secerom
-visnje jedna do druge (odmrznute da ne propadnu dole)
-dinstana bundeva sa secerom, vanilom i cimetom (ako je retko, dodati prezle)
-sitan sir sa prah secerom, vanilom i suvim grozdjem
ili nesto sto ti padne na pamet, a imas u kuci

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

E, a jeste li probali ovu slanu pitu (ne znam BRE kako se zove):

- 5-6 pečenih paprika, oljuštiti, iseckati na štapiće (žilijen jelte) i izdinstati;
- 1 veći praziluk sitno iseckati i izdinstati. Dodati 5-6 rendanih šargarepa i zajedno sa prazilukom izdinstati da šargarepa omekša;
- 1 veći praziluk izdinstati i dodati 500 gr sitno seckanih šampinjona.

Ja sam probala sa heljdinim korama i super je, ali verovatno da je dobra i sa običnim korama. Elem, kore podeliti 4 dela, pa na prvi deo staviti fil od paprika, pa drugi deo kora, pa fil od šargarepe, pa treći deo kora, pa fil od pečuraka i opet (četvrti) deo kora. Može i da se stavlja kora po kora, izmedju fil naravno, pa da se uvija kao pita! Kako ko voli!

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4042

Napisano: 23 Jan 2015 11:58

Ima dosta postavljenih recepata, ja ću postaviti samo slike.


Pita sa krompirom i razvijnim korama, pravim ih prvi put .





I pita sa višnjama.

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4042



sada pravim pite ovako.
Ovde su utrošene samo 3 kore za pitu od heljde, svaka podeljena na 4 dela.

Nekoliko parčića sam umotala prodinstane šampinjone sa prazlikom posoljeno i pobibereno. (Kore i šampinjoni su mi preostali od pre neki dan.

Ostatak (8 pitica) prefilovala umućenim sirom sa pavlakom, jajima i posoljeno.
Ako se setim slikaću kada se ispeče.

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4042



offline
  • Lead Developer ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Go 5 Creative
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12242

Da li su te kore inače strašno krhke?

Kupio sam jedne greškom pre koji dan i koliko sam ih pipnuo toliko su se polomile po sredini.

P.S. Izgleda fenomenalno Smile

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4042

Ove kore što koristim nisu krhke, vlažne su i savitljive, samo podebele.
Tanke, redovne kore umotavam po tri lista, ovde po jedan.
Inače, ove kore nisu samo od heljde. Pšenično brašno - heljdino brašno 1:1.
Ovako pečena pita liči na mafine, jednostavno za serviranje.

Sada ne mesim i ne pečem kao što sam ranije. Hranim se zdravo i treniram : P

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1023 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 5 sakrivenih i 973 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2413 - dana 03 Okt 2019 05:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aljosa7, amaterSRB, Atomski čoban, blake, celik, cvrle312, darkstar101, Dicus, drimer, Drug pukovnik, Ehinacea, ekser222, gile58, goran.vvv, goxin, indja, ivance95, joca83, Knežević, kripo, Kruger, Krusarac, Kubovac, kuntalo, Marko Marković, Mercury2, Mihajlo2, Milos1977, Mlav, NenadG, panticstefan53, S-lash, SAA fan, sasa.zoric, Sirius, skvara, stalker2, stringer bell, Toni, Vlada78, voja64, Wisdomseeker, YU-UKI, 187