Pite

2

Pite

offline
  • Fej  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Mar 2004
  • Poruke: 1293

molim lepo sestro slatka Smile

ja cu sutra da raspletem jednu Very Happy
A bas sam mislila od sutra na dijetu....

hm.

aj onda od prekosutra.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Dijeta se uvek počinje od ponedeljka!



offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

a danas je nedelja znaci mozemo da krkamo Laughing
Ima dana kad volim da kuvam i izmisljam neka nova jela,a danas na primer mrsko mi je Crying or Very sad a kolaci nedeljom da ne budu Svasta! Kod mojih to ne vazi Wink Evo neke moje brze pite

Pita sa jabukama

4 vece jabuke izrendam na trenici malo ih prodinstam na ulju -dodam secer
Gotove kore slazem u djuvec svaku poprskam sa uljem i vodom a na svaku drugu stavljam fil i sve tako dok ima kora.Staviti u rernu i peci dok ne porumeni

Pita bundevara

Isto kao i sa jabukama samo sto jos posipam fil sa cimetom

Pita sa visnjama

Znaci svaku koru poprskam sa vodom i uljem a na svaku drugu stavljam fil u ovom slucaju idu visnje koje posipam sa secerom

SLANE PITE

Pita sa sirom

500 gr sira posoliti
3 jaja
umutiti i mazati svaku drugu koru

Pita krompirusa

Krompir izrendati i prodinstati na ulju ,posoliti i pobiberiti .Filovati kore i peci u rerni

offline
  • eca  Female
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 24 Feb 2007
  • Poruke: 631

LENJA PITA

(jednostavna, bez oklagije, a prste da polizes)



1/2 kg brasna
1 prasak za pecivo
250 g secera
1 jaje i 1 zumance
1 margarin
2 soljice ulja
3 soljice mleka

Sve umutiti mikserom, ugrejati rernu na 200, sipati testo-fil-testo i odozgo premazati razmucenim belancetom i posuti malo vanil-secerom.

Fil: Po izboru - mo`e neka od ovih varijanti:
-rendane jabuke sa secerom
-visnje jedna do druge (odmrznute da ne propadnu dole)
-dinstana bundeva sa secerom, vanilom i cimetom (ako je retko, dodati prezle)
-sitan sir sa prah secerom, vanilom i suvim grozdjem
ili nesto sto ti padne na pamet, a imas u kuci

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

E, a jeste li probali ovu slanu pitu (ne znam BRE kako se zove):

- 5-6 pečenih paprika, oljuštiti, iseckati na štapiće (žilijen jelte) i izdinstati;
- 1 veći praziluk sitno iseckati i izdinstati. Dodati 5-6 rendanih šargarepa i zajedno sa prazilukom izdinstati da šargarepa omekša;
- 1 veći praziluk izdinstati i dodati 500 gr sitno seckanih šampinjona.

Ja sam probala sa heljdinim korama i super je, ali verovatno da je dobra i sa običnim korama. Elem, kore podeliti 4 dela, pa na prvi deo staviti fil od paprika, pa drugi deo kora, pa fil od šargarepe, pa treći deo kora, pa fil od pečuraka i opet (četvrti) deo kora. Može i da se stavlja kora po kora, izmedju fil naravno, pa da se uvija kao pita! Kako ko voli!

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022

Napisano: 23 Jan 2015 11:58

Ima dosta postavljenih recepata, ja ću postaviti samo slike.


Pita sa krompirom i razvijnim korama, pravim ih prvi put .





I pita sa višnjama.

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022



sada pravim pite ovako.
Ovde su utrošene samo 3 kore za pitu od heljde, svaka podeljena na 4 dela.

Nekoliko parčića sam umotala prodinstane šampinjone sa prazlikom posoljeno i pobibereno. (Kore i šampinjoni su mi preostali od pre neki dan.

Ostatak (8 pitica) prefilovala umućenim sirom sa pavlakom, jajima i posoljeno.
Ako se setim slikaću kada se ispeče.

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022



offline
  • Lead Developer ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Go 5 Creative
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12227

Da li su te kore inače strašno krhke?

Kupio sam jedne greškom pre koji dan i koliko sam ih pipnuo toliko su se polomile po sredini.

P.S. Izgleda fenomenalno Smile

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022

Ove kore što koristim nisu krhke, vlažne su i savitljive, samo podebele.
Tanke, redovne kore umotavam po tri lista, ovde po jedan.
Inače, ove kore nisu samo od heljde. Pšenično brašno - heljdino brašno 1:1.
Ovako pečena pita liči na mafine, jednostavno za serviranje.

Sada ne mesim i ne pečem kao što sam ranije. Hranim se zdravo i treniram : P

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 433 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 0 sakrivenih i 425 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: akulasss, havoc995, miodrag2, nenad81, rovac, Skywhaler, uruk, Wisdomseeker