Punjene lignje

1

Punjene lignje

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

1 kg lignji

Sitno narezati krakove i jednu do dve lignje. Dodati:
2 velike kasike mrvica
3 cesnja belog luka (sitno narezanog)
2 kasicice persina
malo bibera
malo soli
2 kasike vegete

Lignje puniti i zatvoriti sa cackalicom. Peci na tavi 10 min. na jednoj i 10 min. na drugoj strani. Posluzi sa tartar sosom



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Od tog belog luka u lignjama se mom cimeru stomak okrenuo... nije mogao da sedi za stolom dok sam jeo... Laughing



offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

Pa ovo je bas malo luka... ne znam sta je on to jeo

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

nije jeo, samo mu je smetalo šta sam ja jeo Razz

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2004
  • Poruke: 4179
  • Gde živiš: Bulevar Kraljeva

Obozavam lignje na bilo koji nacin.Moram ovo probati sto pre

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

Evo onda jos jedan recept sa lignjama... sorry sto je na ijekavici, ali tako sam dobila od drugarice...

LIGNJE S KROMPIRIMA

Sastojci: 80 dag liganja, 60 dag krumpira, 2 dl bijelog vina, 1 žlica vinskog octa, prstohvat ružarina, maslinovo ulje, sol, papar

Krumpir u ljusci skuhajte napola, zatim ga ogulite i narežite na kolutove. U međuvremenu lignje očistite, operite pa vrećasti dio narežite na prstenove, a krakove na komadiće.

Zatim na dno nauljene posude složote narezane lignje zajedno s krakovima, posolite ih, popaprite i pospite smrvljenim ružmarinom. Odozgo poredajte narezani krumpir. Sve zalijte mješavinom od 2 dl ulja, vina, vinskog octa, posolite i popaprite.

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite dok krumpir ne bude hrustav. Uz ovo jelo možete poslužiti zelenu salatu prelivenu jogurtom.

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Ma i przene su zakon... samo ocistis od one "koske", iseckas na kolutice, pipke malo usitnis, sve uvaljas u mesavinu psenicnog i kukuruznog brasna i isprzis u mnogo maslinovog ulja... Vadis na salvetu, pa kad se ocede - u ciniju. Kao kokice... Smile

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

MoscowBeast ::pa kad se ocede - u ciniju.
ma ja to pravo u stomak... cinija mi se negde zagubi Wink

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

@gamzzy

Ma ja to onako rekao, da podseca na grickalice za uz fudbal ili film Smile

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

Ma dobro je ako i ciniju ne pojedemo... Very Happy

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 863 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 1 sakriven i 851 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alkatraz080, babaroga, Istman, ladro, marsovac 2, Mi lao shu, nebkv, Oscar2, repac, stegonosa