Evo onda jos jedan recept sa lignjama... sorry sto je na ijekavici, ali tako sam dobila od drugarice...
LIGNJE S KROMPIRIMA
Sastojci: 80 dag liganja, 60 dag krumpira, 2 dl bijelog vina, 1 žlica vinskog octa, prstohvat ružarina, maslinovo ulje, sol, papar
Krumpir u ljusci skuhajte napola, zatim ga ogulite i narežite na kolutove. U međuvremenu lignje očistite, operite pa vrećasti dio narežite na prstenove, a krakove na komadiće.
Zatim na dno nauljene posude složote narezane lignje zajedno s krakovima, posolite ih, popaprite i pospite smrvljenim ružmarinom. Odozgo poredajte narezani krumpir. Sve zalijte mješavinom od 2 dl ulja, vina, vinskog octa, posolite i popaprite.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite dok krumpir ne bude hrustav. Uz ovo jelo možete poslužiti zelenu salatu prelivenu jogurtom.
|