Raviole

1

Raviole

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Raviole prosto obozavam evo jedan od mojih omiljenih recepata

testo sama pravim tako sto stavim tri jajeta,jednu malu kasikicu maslinovog ulja ,malo soli i brasna otprilike oko 250 /300 gr sve zavisi od velicine jajeta nekad su sitna nekad krupna i umesim testo (ni mekano ni tvrdo) i ostavim ga da stoji...

zatim uzmem sitnog sira otprilike 200gr i izmesam ga sa seckanom blitvom (200gr) koju sam prethodno obarila i dodam malo belog luka u prahu,moze i svez seckan

testo razvijem na pravougaonike i punim ih nadevom od blitve i sira
otprilike to izgleda ovako...(ove slike sam nasla na netu)

obarim ih i dodam u sos koji pravim ovako
malo ulja dodam seckane praske sunke ,otprilike 200/300gr malo vegete i jednu neutralnu pavlaku (500ml)..dodam raviole i to je to Smile






Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 17807
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Ima u Ruskom domu restoran ''Trojka''. U njemu možeš da probaš i uporediš kako izgleda ruska verzija raviola. Zove se Peljmenji (пелмени). U osnovnoj verziji je ista, ali jednostavnija - unutra je meso koje podseća, otprilike na ono za musaku, sarmu ili punjene papirke. Vrlo popularno jelo. Sve se to spremi lepo i zamrzne, a kad zatreba - zagrabi se iz kese, bućne u vrelu vodu i eto jela u kome je i tečnost, i meso i testo. Može se servirati sa pavlakom, ali za nju sam zaboravio kako je Rusi zovu. Izuzetno ukusno i hranljivo. Peljmeni su veličine oraha. Na tvojoj slici se ne vidi veličina, ali pretpostavljam da je slične veličine. Recept obavezno prepisujem.



offline
  • Pridružio: 19 Maj 2005
  • Poruke: 5224
  • Gde živiš: Oslo

A kad ih preklopis, onda se, pretpostavljam, moraju malo pritisnuti po ivicama. Je l' dovoljno prstima ili postoji neka naprava ili fazon za to?

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 17807
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Za italijanske ne znam, ali za ove ruske pričali su mi Rusi da je to kod njih kao kad mi spremamo zimnicu. Cela porodica sedi i bavi se time, umotavajući nadev u te ''maramice'' od testa, tako da pretpostavljam da to rade ručno. Dosadan posao, ali ne traži neku estetiku. Mislim da se i na ovoj slici vidi da je ivica dobijena nepravilnim stiskanjem, mada mi deluje vrlo logično da postoji mašinski način za brzu proizvodnju.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307



ja ih samo isecem koturom kao sto je na ovoj slici a sto se tice velicine ja ne volim kad su prevelike ...

offline
  • Pridružio: 19 Maj 2005
  • Poruke: 5224
  • Gde živiš: Oslo

Samo jos jedno pitanje.
Koliko dugo se kuvaju?

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

vrlo brzo budu gotove kad ih stavis u kljucalu vodu i kad se pogignu gore gotove su Smile

evo bas ih danas pravim i postavicu moje slike da vidis kako ja to radim ...

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 17807
  • Gde živiš: I ja se pitam...

life ::vrlo brzo budu gotove kad ih stavis u kljucalu vodu i kad se pogignu gore gotove su Smile

evo bas ih danas pravim i postavicu moje slike da vidis kako ja to radim ...


Pa zar si morala i to da nam prirediš... GUZ - Glavom U Zid Idem smesta da potražim, ali nisam skoro video po prodavnicama.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Sirius ::Ima u Ruskom domu restoran ''Trojka''. U njemu možeš da probaš i uporediš kako izgleda ruska verzija raviola. Zove se Peljmenji (пелмени). U osnovnoj verziji je ista, ali jednostavnija - unutra je meso koje podseća, otprilike na ono za musaku, sarmu ili punjene papirke. Vrlo popularno jelo. Sve se to spremi lepo i zamrzne, a kad zatreba - zagrabi se iz kese, bućne u vrelu vodu i eto jela u kome je i tečnost, i meso i testo. Može se servirati sa pavlakom, ali za nju sam zaboravio kako je Rusi zovu. Izuzetno ukusno i hranljivo. Peljmeni su veličine oraha. Na tvojoj slici se ne vidi veličina, ali pretpostavljam da je slične veličine. Recept obavezno prepisujem.

mmm...moracemo i ovo da probamo ... Wink

a evo slika kao sto sam i obecala




naravno ostalo mi je testa Confused ja sam ga iskoristila i napravila taske koje isto obozavam i naravno razbila sam se od klope....

offline
  • Pridružio: 08 Jul 2007
  • Poruke: 2024

'Oću kod life na ručaaak !! Very Happy

Ja obožavam sve te tjestenine (špagete, lazanje, kanelone, raviole...)
Ovaj recept je super, moram probati.. a moja djeca vole i kad u tijesto za raviole dodam sjeckani i dobro ocijeđeni spanać, pa budu zelene. U tom slučaju u nadjev stavljam samo sir pomiješan sa bjelancetom jajeta.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 588 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 3 sakrivenih i 579 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: hyla, kybonacci, Mixelotti, nenad81, saputnik plavetnila, vrlenija