Raviole

1

Raviole

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Raviole prosto obozavam evo jedan od mojih omiljenih recepata

testo sama pravim tako sto stavim tri jajeta,jednu malu kasikicu maslinovog ulja ,malo soli i brasna otprilike oko 250 /300 gr sve zavisi od velicine jajeta nekad su sitna nekad krupna i umesim testo (ni mekano ni tvrdo) i ostavim ga da stoji...

zatim uzmem sitnog sira otprilike 200gr i izmesam ga sa seckanom blitvom (200gr) koju sam prethodno obarila i dodam malo belog luka u prahu,moze i svez seckan

testo razvijem na pravougaonike i punim ih nadevom od blitve i sira
otprilike to izgleda ovako...(ove slike sam nasla na netu)

obarim ih i dodam u sos koji pravim ovako
malo ulja dodam seckane praske sunke ,otprilike 200/300gr malo vegete i jednu neutralnu pavlaku (500ml)..dodam raviole i to je to Smile






Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 18458
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Ima u Ruskom domu restoran ''Trojka''. U njemu možeš da probaš i uporediš kako izgleda ruska verzija raviola. Zove se Peljmenji (пелмени). U osnovnoj verziji je ista, ali jednostavnija - unutra je meso koje podseća, otprilike na ono za musaku, sarmu ili punjene papirke. Vrlo popularno jelo. Sve se to spremi lepo i zamrzne, a kad zatreba - zagrabi se iz kese, bućne u vrelu vodu i eto jela u kome je i tečnost, i meso i testo. Može se servirati sa pavlakom, ali za nju sam zaboravio kako je Rusi zovu. Izuzetno ukusno i hranljivo. Peljmeni su veličine oraha. Na tvojoj slici se ne vidi veličina, ali pretpostavljam da je slične veličine. Recept obavezno prepisujem.



offline
  • Pridružio: 19 Maj 2005
  • Poruke: 5224
  • Gde živiš: Oslo

A kad ih preklopis, onda se, pretpostavljam, moraju malo pritisnuti po ivicama. Je l' dovoljno prstima ili postoji neka naprava ili fazon za to?

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 18458
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Za italijanske ne znam, ali za ove ruske pričali su mi Rusi da je to kod njih kao kad mi spremamo zimnicu. Cela porodica sedi i bavi se time, umotavajući nadev u te ''maramice'' od testa, tako da pretpostavljam da to rade ručno. Dosadan posao, ali ne traži neku estetiku. Mislim da se i na ovoj slici vidi da je ivica dobijena nepravilnim stiskanjem, mada mi deluje vrlo logično da postoji mašinski način za brzu proizvodnju.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307



ja ih samo isecem koturom kao sto je na ovoj slici a sto se tice velicine ja ne volim kad su prevelike ...

offline
  • Pridružio: 19 Maj 2005
  • Poruke: 5224
  • Gde živiš: Oslo

Samo jos jedno pitanje.
Koliko dugo se kuvaju?

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

vrlo brzo budu gotove kad ih stavis u kljucalu vodu i kad se pogignu gore gotove su Smile

evo bas ih danas pravim i postavicu moje slike da vidis kako ja to radim ...

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 18458
  • Gde živiš: I ja se pitam...

life ::vrlo brzo budu gotove kad ih stavis u kljucalu vodu i kad se pogignu gore gotove su Smile

evo bas ih danas pravim i postavicu moje slike da vidis kako ja to radim ...


Pa zar si morala i to da nam prirediš... GUZ - Glavom U Zid Idem smesta da potražim, ali nisam skoro video po prodavnicama.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Sirius ::Ima u Ruskom domu restoran ''Trojka''. U njemu možeš da probaš i uporediš kako izgleda ruska verzija raviola. Zove se Peljmenji (пелмени). U osnovnoj verziji je ista, ali jednostavnija - unutra je meso koje podseća, otprilike na ono za musaku, sarmu ili punjene papirke. Vrlo popularno jelo. Sve se to spremi lepo i zamrzne, a kad zatreba - zagrabi se iz kese, bućne u vrelu vodu i eto jela u kome je i tečnost, i meso i testo. Može se servirati sa pavlakom, ali za nju sam zaboravio kako je Rusi zovu. Izuzetno ukusno i hranljivo. Peljmeni su veličine oraha. Na tvojoj slici se ne vidi veličina, ali pretpostavljam da je slične veličine. Recept obavezno prepisujem.

mmm...moracemo i ovo da probamo ... Wink

a evo slika kao sto sam i obecala




naravno ostalo mi je testa Confused ja sam ga iskoristila i napravila taske koje isto obozavam i naravno razbila sam se od klope....

offline
  • Pridružio: 08 Jul 2007
  • Poruke: 2024

'Oću kod life na ručaaak !! Very Happy

Ja obožavam sve te tjestenine (špagete, lazanje, kanelone, raviole...)
Ovaj recept je super, moram probati.. a moja djeca vole i kad u tijesto za raviole dodam sjeckani i dobro ocijeđeni spanać, pa budu zelene. U tom slučaju u nadjev stavljam samo sir pomiješan sa bjelancetom jajeta.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 811 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 7 sakrivenih i 756 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bobomicek, Bobrock1, Boris BM, ccoogg123, darkangel, doktor123, doktor1964, dzoni19, GandorCC, Georgius, hologram, hyla, JOntra, Kandrbandrdzilo, Karla, Kubovac, ladro, Leonov, madza, MB120mm, mercedesamg, mile23, Milos ZA, milutin134, MiroslavD, Misirac, MrNo, muaddib, nemkea71, nuke92, opt1, pein, Recce, robert1979, robertino, Smiljke, Srky Boy, Srle993, stegonosa, styg, vathra, Vlada1389, vladulns, ZetaMan, |_MeD_|, šumar bk2, 1107