Riblja čorba

1

Riblja čorba

offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3342
  • Gde živiš: Somewhere in time

Verovatno ste već naišli na neki recept za ovo popularno(više po rock grupi nego po nečem drugom) jelo.Većina onih koji su probali da ga pripreme razočarala se u rezultat.A jelo može da bude ekstra ukusno.U nekoliko koraka to ide ovako:
1. U kotlic sipajte vodu i u nju ubacite seckano povrće(beli i crni luk,šargarepu,paradajz(bar 3-4 veća komada,on je taj tajni sastojak) i ostalo po želji i ukusu(ljute papričice se preporučuju ali ko ne voli ljuto može i bez).
2.U drugoj posudi obarite ribu,komade bele,a glave od soma i šarana su nepisani a glavni sastojci. Ne kuvati,već samo da omekšaju.
3.GLAVNO: Odvojite ribu od kostiju a naročito od KOŽE.Koža ima onaj miris na sirovu ribu koji ne može ubiti nijedan začin.
# dok se kuva stavljajte alevu papriku dok ne postignete željeni ukus,zapršku ne preporučujem,ubija onaj prijatni miris paprike.
4.I kad očistite meso ubacite u kotlić i kuvajte dok povrće ne omekša.Ne manje od 2 sata.
5.Pred kraj kuvanja ubacite bosiljak i lovorov list po želji.
Ne zaboravite da ohladite vino da ugasite vatru u grlu.Riblja čorba inače važi za vrlo ljuto i začinjeno jelo.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

Taman posla da oljustim kozzu! Nema onda niti ukus, niti masnocu pa deluje ko amper chorba.
Za siguran uspeh, samo staviti vise vrsta ribe, a pravi zacin za riblju corbu je Bandar.



offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7911
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Najbolje je kad sve to pravite u tuchanom kotlicu koji visi nad vatrom, a oko vas drustvo i pecaroski stapovi... Smile

offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3342
  • Gde živiš: Somewhere in time

Što više vrsta ribe to da,ali koža ostane samo ako stavljaš komade ribe.Pošto ja dvojim kosti,koža ispliva na površinu i čak pokvari vizuelni doživljaj.Mada ko voli slobodno neka ostavi.Stvar ukusa.

offline
  • Pridružio: 03 Jul 2005
  • Poruke: 357
  • Gde živiš: Nis

Koza daje pravi miris corbi. Ja je nikada nisam pravio ali moj deda jeste. Kaze da kosti mogu da se odvoje po zelji ali je opsta preporuka svih onih koju su pravili corbu jeste da kozu obavezno treba ostaviti...

offline
  • Pridružio: 12 Jun 2005
  • Poruke: 1847
  • Gde živiš: Apatin

Uf!Seckano povrce je zabranjeno,samo crni luk izmiksan na sitno,nista od paradajza(kako celog,iseckanog tako i kuvanog),uvek jedna vrsta ribe(preporucujem tovljenog sarana),nista ne odvajati od kostiju,kozu ostaviti a papriku po volji.UPOZORENJE:nikada ali nikada ribu ne kuvati vise od sat vremena.Zasto?!Zato sto se raspadne i onda unistis citav paprikas,da ne pominjem koliko ces vode morati dodavati u toku kuvanja.Za lovorov list se slazem jer on stvarno daje lepsu aromu.Sto se tice paprike mlevene staviti 3-4 slatke i jednu ili manje ljute(zavisno od jacine),celu papriku staviti pri kraju ali je ne lomiti tako da ga oni koji vole ljuce mogu zaljutiti.I jos nesto:praviti uvek u kotlicu jer je ukus,miris i samo kuvanje bolje,tj.bolje i brze se skuva riba.

offline
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Poruke: 2990
  • Gde živiš: Beograd

Riba se, BTW, stavlja zadnjih 10 min kuvanja Very Happy

offline
  • Pridružio: 12 Jun 2005
  • Poruke: 1847
  • Gde živiš: Apatin

10-20min jer ce se u protivnom kao sto sam vec rekao raspasti i prekuvati.

offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3342
  • Gde živiš: Somewhere in time

Bitno je da se riblja čorba otrgla od klišea i Bore.

@Deathangel
Sve po volji.Stavi ti samo jednu vrstu,ali nemoj riblju bez povrća a naročito ne bez paradajza.

offline
  • Pridružio: 11 Nov 2005
  • Poruke: 142
  • Gde živiš: Novi Sad

@Deathangel

Ovo je riblja corba a ne riblji paprikas
Moras da znas razliku izmedju corbe i paprikasa ipak si ti iz mesta gde je napravljen prvi paprikas. I gde se jos uvek pravi najbolji paprikas na svetu

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 625 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 4 sakrivenih i 576 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, bato3, bojank, cavatina, celeron, cikadeda, cvrle312, dane007, darkangel, dedalus, gorstak2, goxsys, Insan, ivica976, KUZMAR, Lazo Drnkovski, leptirleptir, Lieutenant, Marko Marković, Markoni29, mercedesamg, MilosKop, MORAVA1, novator, nuke92, ozzy, raketaš, Raptor1, repac2, rodoljub, S-lash, Sale.S, shaja1, Sibin2, Snorks, stalker2, stefanstankov11, theNedjeljko, tija78, Toni, vathra, voja64, vtihomir, W123