Sanjini "njam njam" recepti :-)

Sanjini "njam njam" recepti :-)

offline
  • Pridružio: 12 Jun 2005
  • Poruke: 855
  • Gde živiš: Bg / Ns

Svi recepti su jednostavni.. Dodacu jos Wink imam ih zaista mnogo..


Krofne od jogurta

potrebno :
1 jogurt, 12 kasika brasna, 2 jaja, prasak za pecivo i malo soli.

priprema : umutite 1 jogurt sa 12 kasika brasna, praskom za pecivo i malo soli. Odmah przite. Krofne se mogu poseceriti ili biti slane.




Krmenadle u umaku


potrebno :
1 kg krmenadli (moze i manje-vise), malo belog luka, malo margarina i zacina

priprema : krmenadle posolite, utrljajte belim lukom, i ostavite da odstoje. Peci ih na margarinu (moze i na ulju), doliti malo vode, zatim ih poklopite i dinstajte. Krmenadle prelijte umakom.

umak : jedna pavlaka, 100g rendanog sira, kasika senfa i kasicica zacina. Umak prelijte preko krmenadli i zapecite u rerni.



Salata od sampinjona

potrebno :

1 pavlaka, 6 tvrdo kuvanih jaja (sitno iseckati), 250 g praske sunke, 100 g majoneza, 4-5 kiselih krastavaca, sitno iseckani sampinjoni (dinstani), malo bibera i soli, malo limunovog soka i persuna.

Sve to sjediniti i ostaviti da odstoji.


Slana torta

sastojci :
za koru : 1 pavlaka, 4 jaja, malo soli, 4 kasike brasna, 1 prasak za pecivo
fil 1 : 300 g sunke ili pecenice i 1 pavlaka
fil 2 : 3 tvrdo kuvana jaja i 1 pavlaka

priprema :
kora- izmutiti zumanca, 1 pavlaku, malo soli, 4 kasike brasna, prasak za pecivo i u to dodati sneg od 4 belanca. Peci u 3 kore.

Za fil 1 : sitno iseckati sunku i pomesati sa pavlakom
za fil 2 : izrendati jaja i pomesati sa pavlakom

Tortu filovati ovim redom :
kora-fil 1, kora -fil 2 , kora

Gornju koru premazati sa malo pavlake ili majoneza, a moze ostati i cista. Seci na manje kocke.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7911
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

"Krofne od jogurta" je starinski recept za jelo koje se zove 'Mafishi' (namerno sam napisao sh da ne ispadne da je slovo s...). Uzasno su zarazni (nisam ih prelezao Smile ) i mnoooogo dobro idu sa sirom (narocito kozjim), a super je fora sto ne upijaju masnocu dok se prze (posledica koriscenja jogurta u testu). Ja ih pravim samo malo tvrdje pa testo razvaljam oklagijom i secem na romboide, u kojima napravim mali zarez po dijagonali. Ako napravite redje testo kao sto je u Sanjinom receptu, sipajte ih na vrelo ulje uz pomoc kasike koju cete svaki put posle sipanja malo umociti u to ulje, da bi se testo lakse odlepilo od nje.



offline
  • Pridružio: 12 Jun 2005
  • Poruke: 855
  • Gde živiš: Bg / Ns

MoscowBeast ::. Ja ih pravim samo malo tvrdje pa testo razvaljam oklagijom i secem na romboide, u kojima napravim mali zarez po dijagonali. .

@moscow, bas sam veceras pravila ISTO kao sto si opisao, na romboide sa zarezom smešak a sad tek vidim sta si napisao, kao da si gledao u moju kuhinju Very Happy

btw, kanulo mi vrelo ulje na ruku, pa me pece Crying or Very sad i ostalo mi crvenilo na ruci Crying or Very sad izem ti krofnice Mr. Green shmrc Sad

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 562 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 0 sakrivenih i 549 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _commandos_, doom83, jovan.simovic97, Majstorr, MarKhan, Nebo_M, Oluj2.1, Raptor1, ruseskij, trutcina, vathra, YU-UKI, Živković