Strudla

Strudla

offline
  • Pridružio: 26 Okt 2005
  • Poruke: 671

Testo:
800 gr brasna
4 jajeta
limun
kvasac
1/2 l mleka

Kvasac potopiti u mleko sa malo secera i sacekati da odstoji.
U posudu s brasnom dodati ostali sastojke i zamesiti.
Ostaviti testo da odmara 1/2h, zatim ga razvuci [nikako rasklagijati] rucno.
Premazati dzemom od kajsija i preko njega orahe pomesane sa secerom.
Moze i sa makom [popariti mak sa mlekom i dodati, secer i vanilu].

Peci oko 1h na 200 stepeni. Kad je peceno iskljuciti rernu i ostaviti da se "tisti" jos pola sata.
Cekati 1-2h da se ohladi, i tek je onda seci.

Prijatno smešak



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Feb 2007
  • Poruke: 220
  • Gde živiš: Novi Sad

500 gr brasna
100gr margarina
kvasac
2dl mleka
1 jaje i 1 zumance

Ostaviti kvasac da nadodje u toplom mleku sa malo secera i zamuljati sa brasnom,margarinom i jajima. Ako treba jos mleka ili brasna dodati da ne bude lepljivo a ni pretvrdo. Ostaviti da nadodje pa razvuci oklagijom.
Fil: mak(popariti u mleku ), orasi(isto popareni), jabuke (sa seckanim orasima i grozdjem).
Uviti i premazati zumancetom a moze i onim preostalim belancetom.Ostaviti jos malo da naraste i peci na tisoj vatri oko 180-200 neam pojma kol'ko se pece svaki put to radim odokativno.KAd je peceno poprskati malo ladnom vodom i pokriti krpom da se ladne. Ostane dugo sveza i mekana. Njami njami



offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4073

Za štrudlu nemam recept, sve radim odokativno i po inspiraciji.

U vanglicu za mešenje prosejati brašno, dodati 2 kašičice soli, narendanu koricu limuna, 2-3 jajeta + jedno žumance, dodati kvasac koji je prethodno potopljen u toplom mleku sa 2 kašike šećera.
Rukom dobro uraditi testo uz dodavanje brašna. Testo treba da je meko ali da se ne lepi za prste.

Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti da odmara. Kada nareste premesiti ga jednom ili dva puta, zavisno koliko imate vremena i živaca.

Naraslo testo podeliti u 4 dela / od zamešene količine brašna koju ja koristim/. Svaki deo razviti u obliku kvadrata i premazivati filom. Premazano testo urolati i staviti na pleh prekrivren pek papirom. Premazati umućenim žumancetom i ostaviti da odstoji desetak minuta. Peći u zagreajnoj rerni na 200 stepeni C oko 45 minuta.

Fil:
Za naše potrebe pravim fil od 500 grama mlevenog maka, šećera po ukusu / da bude malo slađa/, mleka da se popari mak i šećer / da ne bude pregusto, ni retko/, dodam suvo grožđe, / sve malo prokuvam na umerenoj temparuri. Kada se prohladi dodam 3-4 kašike đžema i sok od limuna.

Prvo skuvam fil, tek kasnije mesim testo.
Prijatno.


offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Evo i moj recept
500gr brašna
2 dcl mleka
1 celo jaje 1 belance
2 kasikice šećera
Pola kasikice soli
1 kvasac
Umesiti testo i ostaviti da naraste ...
2 kasike masti umutiti dok ne postane kremasta,odstajalo testo podeliti na dva dela
Rasklagijati i premazati sa umucenom masti i posuti sa orasima ili makom
Odgore rolne premazati sa zumancetom...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 743 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 9 sakrivenih i 689 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, Atomski čoban, bigfoot, Bobrock1, bokisha253, bozo13, darkangel, Dimitrise93, Džordžino, FileFinder, FOX, Georgius, gorican, HrcAk47, ikan, ILGromovnik, janbo, JOntra, kikisp, Krvava Devetka, kybonacci, laurusri, ljuba, Mcdado, Metanoja, Mi lao shu, milutin134, moldway, mrav pesadinac, Nikolaa11, oldtimer, ozzy, Parker, slonic_tonic, stegonosa, suton, uruk, vladetije, voja64, W123, wizzardone, x9, zlaya011, |_MeD_|