Talandara

2

Talandara

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2007
  • Poruke: 35

Ljudi, mi to na reci koristimo svaki dan.Svaki zaljubljenik u specijalitete od ribe ce vam reci da nema nista bolje za pecenje ribe od talandare.Na nju mozes da bacis i krompir,papriku ,bilo koje meso,ali za ribu je nezamenjiva,nista se ne lepi.Ja licno najvise volim smudja na talandari:Upecas smudja ,ocistis,u zavisnosti od velicine iseces na komade ,posolis uvaljas u posoljenu palentu i bacis na vrelo ulje.Za preliv koristis limun,persun,bosiljak,ruzmarin i maslinovo ulje,moze i bez hleba...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 03 Sep 2007
  • Poruke: 13

Pre nekoliko dana i ribu sa probala s talandare,Odlicna je!!!



offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

suncokreta ::Pre nekoliko dana i ribu sa probala s talandare,Odlicna je!!!

Ja sam skoro sve isprobala na talandari i super je Wink

offline
  • Pridružio: 07 Dec 2007
  • Poruke: 1

Talandara je najvece otkrice covecanstva odmah posle tocka i nezamenjiva je za pripremanje ribe i ostalih specijaliteta.Ja imam tri talandare dve su od tanjirace a jedna prohronska koja se najlakse i odrzava.Evo saveta kako da odrzavate celicnu talandaru:posle pecenja nekog jela prospite masnocu a zatim jakim mlazom vode dok je jos topla saperite ostatke mrvica sa nje okacite da se ocedi i to je sve.Tako ce ostati zamascena i nece rdjaviti kao kad bih oprali deterdzentom.Naravno da pre sledece upotrebe treba da je operete ponovo mlakom vodom i deterdzentom.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307



Moje omiljeno jelo na talandari - povrce sa mesom....

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2015
  • Poruke: 1

kako mogu doci do adrese u yrenjaninu gde se proiyvode od prohroma talandare

offline
  • Dusan  Male
  • SuperModerator
  • Supermoderator opštih foruma
  • Pridružio: 26 Jul 2006
  • Poruke: 11118

rajko.vasic3 ::kako mogu doci do adrese u yrenjaninu gde se proiyvode od prohroma talandare
Prošetaj kroz grad, svrati do pijace... nadji gde ima da se kupi, a ko je prozvodjač - zna naš drug Wink

offline
  • goxili 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 09 Mar 2015
  • Poruke: 5

Talandara je vrhunska stvar, bukvalno za sve. A kao sto neko vec rece ekstra je za pecenje paprike za zimnicu. Umnogome ubrzava proces pripreme.

offline
  • Brano  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 26 Dec 2008
  • Poruke: 1428
  • Gde živiš: Bijeljina

rajko.vasic3 ::kako mogu doci do adrese u yrenjaninu gde se proiyvode od prohroma talandare

Onda to nije to.

A obicna tanjiraca (tako se kod nas zove) uvek posle upotrebe se ostavi masna da ne rdja.

Ciscenje pre upotreve je najbolje sa amurom (Kukuruzna krupica) samo se pospe po tanjiraci i nalozi vatra ispod. posle papirom obrise. Bude cista bas Very Happy

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1137 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 9 sakrivenih i 1082 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, ajo baba, Andrija357, Asparagus, babaroga, Boris90, BraneS, BSD, bufanje, cifra, Darko8, dmdr, draganca, FOX, GenZee, gorican, Ivica1102, Joja2, kjkszpj, Krusarac, Krvava Devetka, Kubovac, LUDI, Lukaaa, mercedesamg, mikki jons, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, milimoj, milos.cbr, moldway, nemkea71, oldtimer, opt1, ostoja, Panter, panzerwaffe, Parker, pein, repac, stalja, vathra, Velizar, YugoSlav, Zi0mek