Torte

3

Torte

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

INDIJANSKO SELO TORTA
300 gr. seckanih oraha staviti u dobro podmazan pleh i posut brašnom.Odozgo narendati malo putera.Umutiti 10 belanaca sa 10 kašika šećera,dodati 6 kašika brašna i 1 kašičicu praška za pecivo.Sipati preko oraha i ispeći koru.

Fil: Skuvati 6 pudinga od vanile u 1 l.mleka.Umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera u prahu.Umutiti 375 gr. putera( jedan ipo) sa 200 gr. šećera u prahu pa sastaviti sa umućenim žumancima.U to dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga uz stalno mešanje.Dobijeni krem podeliti na 2 dela.Jedan deo ostaje žut a u drugi dodati 150 gr. otopljene čokolade i 200 gr. eurokrema.Pećenu koru izvaditi iz pleha i staviti na tacnu sa orasima na gore.Uzeti 20 korneta za sladoled i svaki naizmenično puniti žutim i čokoladnim filom( kašičica žutog pa kašičica čokoladnog fila dok se korneti ne napune.Ostatak fila pomešati i premazati koru odozgo i sa strane.Kornete poređati po celoj torti( zabadati u koru ).3-4 kesice šlaga ili pola litre slatke pavlake umutiti i špricem ga ubacivati između korneta tako da vrhovi korneta vire iz šlaga. Vrhove korneta možete preliti sa čokoladom



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

E, life, ova je sledeća koju pravim. Nego, kornet napunim, okrenem naopačke i zabodem u tortu, tako da mi špic - vrh korneta bude gore (ako sam dobro shvatila)?



offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

@ ne znam bre
Da dobro si shvatila Wink

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Ma, pametna sam ja, samo nema ko da me poHvali!

Nego, ajmo dalje:

TORTA "TUZLA"

Potrebno je: 10 žumanaca, 10 kašika šećera, 10 kašika mlevenih oraha, 2 kašike oštrog brašna, 10 belanaca - peći u dve kore.
Fil: 8 celih jaja, 400 gr šećera, 6 štangli čokolade otopiti i kuvati na pari. Ohladiti. Dodati 500 gr putera.
Filovati kore i posuti orasima.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

@ne znam bre
Vratila si me u detinjstvo Tuzla tamo sam cesto bila kao dete Very Happy
ovu tortu moje dete obozava i mama naravno Zaljubljen
********************
Svilena Torta
********************
Umutiti 10 belanaca
sa 400gr secera u prahu
i peci jedan sat na 150 stepeni jedan sat

I fil

10 zumanaca
10 kasika secera
kuvati na pari dok se ne zgusne

II fil

1 l mleka
10 kasika secera
4 pudinga od vanile

III fil

2 margarina
100 gr secera u prahu
umutiti

Sastaviti sva tri zajedno i podeli na dva dela

I deo
dodati 300gr mlevene plazme

II deo
10 komada seckanih bananica

kora
fil sa plazmom
fil sa bananicama
i na kraju slag 4 kesice

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

life
Drago mi je zbog tebe! Zagrljaj

GRČKA TORTA

- 5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati 50 gr seckanih oraha, 50 gr mlevenih oraha, 30 gr rendane čokolade (ustvari 1/3 od 100 gr) i malo soka od limuna (1 kafena kašičica). Peći u četvrtastom plehu (najbolje na papiru za pečenje kolača - hoće da se zalepi bez njega). Tako ispeći 3 kore.
- 15 žumanaca umutiti sa 250 gr šećera i kuvati na pari. U ohladjen fil dodati umućen puter (250 gr).
Filovati tortu i odozgo ukrasiti šlagom.

PONOĆNA TORTA

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 200 gr oraha, 2 kašike prezli, 2 štangle čokolade, kašika brašna; za fil: 5 jaja, 250 gr šećera, 3 štangle čokoade, vanilin šećer, 250 gr putera.

Ulupati sneg od belanaca i šećera, pažljivo dodati žumanca, orahe, prezlu, brašno i istruganu čokoladu. Peći u podmazanom plehu, na 200 stepeni. Za fil: cela jaja kuvati na pari sa šećerom i kada masa postane gusta dodati komadiće čokolade. Skinuti sa vatre, dodati vanilin šećer i penasto umuućen puter. Ako vam je lakše, mutite mikserom. Tortu preseći na tri dela i filovati. Odozgo ukrasiti sitnim bombonama ili perlicama od kojih se slažu brojevi.

ANANAS TORTA

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna; za fil: 4 žumanca, 5 kašika šećera, 1/2 l mleka, 2 kašike brašna ili kašika gustina, 250 gr putera, 100 gr šećera u prahu, 2 konzerve ananasa, trešnje iz kompota.

Napravite patišpanj od belanaca umućenih sa šećerom, žumancima i brašnom. Ispecite i rasecite na tri dela. Svaki natopiti sokom od ananasa. Za fil: umutiti žumanca sa šećerom i brašnom, dodati mleko i kuvati na pari dok ne postane gusto. Prohladiti, umešati umućen puter sa prah šećerom. Svaki deo torte premazati kremom, a po njemu redjati kolutove ananasa. Odozgo, takodje, ukrasiti ananasom i trešnjama iz kompota.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2006
  • Poruke: 956
  • Gde živiš: SekiLand

Sto se ova "PONOCNA" zove tako Smile

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Zbog Nove godine! A sitne bombone i perlice se postave u vidu sata sa skazaljkama i napišeše kao 5 do 12, na primer!

Dopuna: 06 Okt 2006 13:32
Nešto sam se ulenjila, ali zato se sad "vadim"


TORTA OD KESTENA

Potrebno je: 6jaja, 140 gr šećera, štangla čokolade, po 80 gr badema i lešnika; fil: 250 gr pasiranog kestena, 100 gr putera, šećera u prahu po ukusu, džem od kajsija; za ukrašavanje: šlag i strugana čokolada.

Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati struganu čokoladu, mleven lešnik i badem, i na kraju blago umešati čvrst sneg od belanaca. Masu izručiti u podmazan i brašnom posut pleh i peći na umerenoj temperaturi. Pečeno testo raseći na dva dela. Za fil: kesten pomešati s penasto umućenim puterom i šećerom. Rasečeno testo premazati tankim slojem džema od kajsija, pa onda i filovati, i premazati i odozgo i sa strane. Ukrasiti šlagom, struganom čokoladom i posuti sa malo pasiranog kestena.

TORTA OD BADEMA

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 20 kašika mlevenih badema, 2 kašike brašne; fil: ceo limun, 4 jaja, 10 kašika šećera, 250 gr putera, 2 kašike šećera u prahu; fondan: 6 punih kašika šećera, 60 gr putera, kesica vanilin šećera.

U čvrst sne god belanaca postepeno dodavati šećer, jedno po jedno žumance, i na kraju blago umešati badem i brašno. Peći u podmazanom i brašnom posutom kalupu na umerenoj temperaturi. Pečeno testo raseći na tri dela. Za fil: istrugati natrenici ceo dobro opran limun (zajedno i koru i plod) pa sa celim jajima i šećerom kuvari na pari, dok se mase ne zgusne. U prohladjen krem umešati penasto umućen puter sa šećerom. Filovati tortu i preliti fondanom: šećer kuvati sa šoljicom vode dok se ne rastopi, dodati vanilin, pa skinuti s vatre i mutiti dok ne počne da dobija belu boju. Umešati puter i kad počne da se zgušnjava preliti tortu. Ukrasiti marcipanom.

KEKS TORTA

Dobro umutiti 250 gr putera sa 250 gr šećera u prahu, dodati jedan vanilin šećer i tri štangle čokolade.
Posebno skuvati krem od 4 ž umanca, 5 kašika šećera i 5 kašika brašna u1/2 l mleka. Kada se masa zgusne skinuti sa vatre i dodati umućenom maslacu.
Ovako pripremljenim filom premazuje se keks koji se prethodno potopo u mleko ili šerbet i oblikuje u tortu.
Po površini se ukrasi ostatkom fila i ušećerenim voćem.

VOĆNA TORTA
Potrebno je: 125 gr margarina ili putera, 125 gr šećera, vanilin šećer, 5 jaja, 125 gr brašna, 50 gr gustina, 2 kašičica praška za pecivo, 50 gr mlevenih badema, 100 gr strugane čokolade; za fil: 500 gr očišćenih višanja, kesica preliva za torte, 2 kašike šećera, 2 kesice šlaga od vanile, 2.6 dl mleka; za ukras: 1 kesica šlaga, 40 gr krupno strugane čokolade.

Masnoću penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, pa uz neprestano mešanje dodati jedno po jedno jaje. Pomešati brašno, gustin i prašak za pecivo, i sve umešati u umućen puter sa jajima. Na kraju umešati badem i čokoladu. Pripremljenu masu izručiti u podmazan okrugli kalup i peći na 175 stepeni. Pečeno test oizvaditi iz kalupa. Kada se ohladi, horizontalno iseći na dva dela. Preko prvog dela rasporediti višnje umešane u preliv za voćnu tortu, pripremljen prema uputstvu. Odozgo premazati polovinom pripremljenog krema, poklopiti drugom polovinom testa, pa odozgo i sa strane premazati preostalim kremom. Ukrasiti šlagom i struganom čokoladom.

BOEM TORTA

Potrebno je: 14 jaja, 19 kašika šećera, 200 gr šećera u prahu, 300 gr mlevenih oraha, 2 kašike brašna, ½ l mleka, puding od vanile, 300 gr čokolade za kuvanje, 550 gr putera.
Za kore je potrebno umutiti 14 belanaca sa 14 kašika šećera, 300 gr mlevenih oraha, 2 kašike brašna, podeliti na 4 dela i svaki peći u rerni na 180 stepeni – 20 minuta.
Žuti fil: u ½ l mleka kuva se na pari 5 žumanaca umešanih sa 5 kašika šećera i 1 pudingom od vanile.
Čokoladni fil: kuvati na pari 9 žumanaca sa 200 gr šećera u prahu i dodati 200 gr čokolade za kuvanje.
Umutiti 500 gr putera, pa 2/3 staviti u čokoladni krem kada se ohladi, a jednu trećinu u žuti fil.
Filovati svaku koru žutim, pa čokoladnim filom. Odozgo staviti 100 gr čokolade otopoljene sa 50 gr putera.

OLJINA TORTA


Za testo je potrebno 7 belanaca umućenih u čvrst sneg, 7 kašika šećera, 7 kašika mlevenog plazma keksa, 7 kašika mlevenih oraha. Umutiti ovim redom sve sastojke, ispeći testo na 150-180 stepeni (više sušiti nego peći) i kada je pečeno, ohladiti i preseći na dva dela. Nadevati donju koru, poklopiti drugom pa o dozgo i sa strane premazati filom čitavu tortu.
Za fil: kuvajući na pari, napraviti krem od 5 dl mleka i umućene smese od 7 žumanaca, 7 kašika šećera i 3-4 kašika brašna ili gustina. Kada je masa skuvana i malo prohladjena, dodati 125 gr putera ili margarina. Kada se krem potpuno ohladi dodati u njega 200 gr seckanih pečenih lešnika (ili oraha) i 200 gr sitno seckane mlevene čokolade (ne čokolada za mešanje).
Tortu ukrasiti šlagom.

OSNOVNI BELI NADEV ZA TORTE

U pola litra mleka skuvati 6 kašika gustina ili brašna (prethodno razmućenih u malo mleka – kao puding). Kada se ohladi staviti u nju penasto umućeno 200 gr putera sa 250 gr šećera.

SLADOLED TORTA

Potrebno je: 200 gr sladoleda u prahu od čokolade, 4 dl mleka ili vode, 300 gr keksa, šolja crne kafe.

Prah za sladoled sipati u dublju posudu sa mlekom ili vodom i mutiti mikserom najmanjom brzinom dok se ne dobije penasta čvrsta masa. U okrugli ili pravougaoni pleh staviti foliju i po njoj poredjati keks nakvašen u kafi (ili mleku), staviti polovinu mase za sladoled, pa opet red keksa, penu i završiti keksom. Zamrznuti sladoled u zamrzivaču, okrenuti na tacnu za služenje, skinuti foliju. Za ovu poslasticu može se koristiti pti ber ili svako drugo čajno pecivo.

TORTA SA VOĆEM

Potrebno je: 500 gr keksa, 4 jajeta, 1 l mleka, 19 kašika šećera, 4 kašike brašne, malo putera, sok od 1 limmuna, 700 gr sezonskog voća.

Žumance penasto umutiti sa 8 kašika šećera, dodati brašno i umešati sa četvrt litra mleka. Ostatak mleka staviti da provri, smanjiti vatru i polako dodavati masu žumanaca mešajući dok se ne ukuva gust krem. Ostaviti da se prohladi pa dodati malo putera i izmešati. U kalup redjati keks, prskati sokom od limuna i prelivati kremom. Posebno ulupati sneg od belanaca, malo soka od limuna i jednu kašiku šećera. Mutiti na pari, postepeno dodavti još 10 kašika šećera i mutiti dok sneg ne postane čvrst. Ostaviti da se malo prohladi i preliti formiranu tortu. Preko šlaga poredjati sezonsko voće i ostaviti u frižider da se ohladi.

TORTA SA KEKSOM
Potrebno je: kutija pti ber keksa, mleko, kesica pudinga od vanile, džem od kajsija, 120 gr šećera u prahu, 4 belanceta, voće po želji (banane, breskve iz kompota...)

Keks vlažiti u mleku i redjati u kalup. Skuvati puding prema uputstvu pa polovinu sipati preko keksa još toplo. Kad se ohladi puding staviti u iseckano voće. Složiti još jedan red keksa, premazati ga džemom. Preko trećeg reda keksa staviti puding (po želji i voće), ulupati čvrst sneg od belanaca i šećera, pa rasporediti po vrhu. Staviti u rernu da se belanca samo uhvate.

SLATKI POLJUBAC

Potrebno je: kesica smese za sladoled od čokolade, kesica sladoleda od vanile, mleko (za sladoled), 200 gr krupno sečenih oraha, 100 gr suvog groždja, voće (po želji za ukrašavanje)

Umutiti m ikserom, uz dodatak mleka, prah smesu za sladoled od čokolade, dodati oprano i ocedjeno suvo groždje i orahe, izmešati i sipati u kalup. Izmešati na isti način i smesu za sladoled od vanile, pa i zručiti preko sladoleda od čokolade, ukrasiti kriščicama svežev voća i staviti da se zamrzne.

Dopuna: 10 Okt 2006 9:47

KESTEN TORTA

Potrebno je: 1 kg kesten pirea, 5 jaja, šećer, 5 kašika brašna, 3 kašike kakaoa, 200 gr čokolade, 5 dl slatke pavlake.

Za čokoladni patišpanj umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 3 kašike kakaa i ispeći ga u okruglom plehu.
Za fil izmešati kesten pire, 100 gr šećera i malo ruma. Zamesiti sa malo vode, masu podeliti u dva dela i u jedan dodati 100 gr rendane i 100 gr otopljene čokolade. Izlupati slatku pavlaku i 120 gr šećera.
Čokoladni patišpanj preseći na dva dela. Jedan deo staviti u kalup i premazati tankim slojem slatke pavlake, pa staviti svetli deo kestena. Preko staviti tanki sloj slatke pavlake pa preostali deo čokoladnog kestena i napuniti kalup preostalom slatkom pavlakom. Poklopiti drugim delom čokoladnog patišpanja, ostaviti da se stegne, izvaditi iz kalupa i premazati šlagom po želji.

GRČKA TORTA II

Kore: Umutiti 7 belanaca sa 14 kašika šećera, dodati 7 kašika mlevenih oraha i 7 kašika mlevene plazme. Ovu masu staviti u podmazan pleh i ispeći koru. Na ovaj način ispeći dve kore.

I fil: Kuvati na pari 14 žumanaca sa 200 gr prah šećera. Kad je gotovo ostaviti da se ohladi.

II fil: U pola litre mleka sipati 150 gr šećera i staviti da vri. Posebno razmutiti u 100 gr hladnog mleka dve kašike gustina, jedan puding od vanile i jednu kašiku brašna. Zakuvati u vrućem mleku i ostaviti da se ohladi. Umutiti dva margarina sa 150 gr prah šećera, pa kad se prethodne dve mase ohlade, spojiti sa žumancima i kremom. Sve dobro izmešati i u tu masu dodati 200 gr mlevene plazme, 200 gr seckanih pečenih oraha i 100 gr lomljene čokolade. Fil dobro izmešati i filovati izmedju kora. Istim filom premazati tortu odozgo i sa sstrane. Na kraju tortu preliti glazurom od čokolade.

POSNA TORTA SA KEKSOM

Potrebno je: 500 gr "pti-ber " keksa, 5 dl vode, 80 gr griza, 200 gr šećera, 3 kašike džema od kajsija, 200 gr oraha, 2 kesice vanilin šećera.

Skuvati griz sa vodom i šećerom, skloniti sa vatre, pa umešati mlevene orahe, džem i vanilin šećer.
Na tacnu za tortu redjati red keksa, prethodno namočenog u vrelu crnu kafu, red pripremljenog fila i tako naizmenično dok se ne potroši pripremljena količina. Preko torte staviti fil, a iznad njega ukrasiti mlevenim orasima ili struganom posnom čokoladom.

TORTA SA BRESKVAMA

Potrebno je: 3 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika ulja, 12 kašika mleka, 12 kašika brašna, prašak za pecivo, kašika kakaoa, 5 dl mleka, 100 gr šećera u prahu, 3-4 kašike ruma, 1 kg breskvi, dve kesice šlaga.

Umutiti jaja, šećer, ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dobijeno testo preći u većem okruglom plehu. Kada se kolač ohladi, preliti ga mešavinom mleka, šećera u prahu i ruma, odozgo poredjati breskve isečene na sitnije komade, premazati sa dva umućena šlaga i dobro rashladiti.

Dopuna: 17 Okt 2006 10:14

NOVOGODIŠNJA TORTA

Potrebno je: 8 jaja, 8 kašika šećera, 8 kašika brašna, 1 kesica vanil šećera, 1 kesica praška za pecivo, 100 gr mlevenih oraha ili badema, 2 štangle strugane čokolade; za fil: 4 jajeta, ½ l mleka, 200 gr putera, 3 banane, ½ kg mandarina, 300 gr višanja iz kompota ili zamrzivača, 300 gr ananasa; za ukrašavanje: isto voće i 2 kesice šlaga.

Penasto umutiti jaja i šećer, pa dodati brašno, čokoladu, orahe ili badem, vanilin šećer i prašak za pecivo. Testo sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj pećnici oko 25 minuta. Dok se testo hladi napraviti nadev. Žumanca odvojiti od belanaca, pa penasto umutiti puter sa žumancima. Tome pažljivo dodavati mleko i kuvati na pari uz stalno mešanje 5 minuta. Kad se nadev ohladi dodati sneg od belanaca, isečeno voće i promešati. Tortu podeliti na tri dela i svaki deo premazati pripremljenim nadevom. Celu tortu ukrasiti umućenim šlagom i voćem.

SLADOLED TORTA

Potrebno je: 2 kesice šlaga, ¼ l mleka, 4 jaja, 7 kašika šećera, štangla čokolade ili 50 gr eurokrema, 4-5 kašika mlevenih oraha.

Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati čvrsto ulupan sneg od belanaca. Ulupan šlag podeliti na tri dela; dva i zmešati sa kremom, a treći ostaviti za srednji sloj u torti. Krem podeliti na dva dela, u jedan staviti orahe, a u drugi čokoladu. U kalup za tortu staviti sloj sa orasima, pa šlag, a odozgo krem s čokoladom. Staviti u zamrzivač i poslužiti kada se zamrzne.

BAKENBERGER

Potrebno je: 150 gr putera, 130 gr šećera, 6 jaja, 3 rebra čokolade, 3 kašike mlevenog badema, 3 kašike brašna; za fil: 160 gr šećera, 160 gr putera, 5 rebara čokolade, 2 žumanca i 1 dl šlaga.

150 gr putera, 130 gr šećera i 6 žumanaca umutiti u penastu masu, pa dodati 3 rebra istopljene čokolade, 3 kašike mlevenog badema, 3 kašike brašna i na kraju čvrstu penu od belanaca. Masu ispeći u dve kore. Fil: 160 gr putera umutiti sa 160 gr šećera i 2 žumanca, pa dodati otopljenu čokoladu i 1 dl šlaga i filovati tortu.

BELA TORTA SA JAGODAMA

Potrebno je: 3 belanca, 180 gr šećera u prahu, malo soli, 500 gr jagoda, 1 limun, ¼ l slatke pavlake, 60 gr šećera u prahu, 1 vanilin šećer, ¼ l sladoleda od vanile.

Ulupajte čvrst sneg od belanaca sa malo soli, polako umešajte kašiku limunovog soka i šećer. Rasporedite penu u tri pleha i ispecite – osušite u rerni. Očišćene jagode natopite limunovim sokom. Izlupajte slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Neposredno pre služenja rasporedite na kore sladoled, jagode i slatku pavlaku.

TORTA OD PALAČINKI

Potrebno je¨12 palačinki, 2 kašike šećera u prahu, 50 gr rastopeljene čokolade, 50 gr seckanih lešnika, 2 kašike ruma, 250 gr slatke pavlake.

Ulupajte pavlaku sa šećerom u prahu i rumom i podelite na dva dela. U prvi umešajte rastopljenu čokoladu, a u drugi sitno iseckane lešnike. Palačinke stavljati jednu na drugu, naizmenično premazujući filom od č okolade i sa lešnicima. Služiti odmah.

TORTA OD PIŠKOTA

Potrebno je: 250 gr putera, 250 gr šećera u prahu, 200 gr čokolade za kuvanje, 6 jaja, 1 pakovanje piškota, 2 kesice šlaga.

Umutiti šećer i puter, dodati jedno po jedno žumanc4e i na kraju rastopljenu čokoladu.
Poredjati piškote (umočene u mleko) u kalup – sa strane i dole.
Umutiti belanca sa malo šećera i dodati masi. Pomešati i sipati u kalup.
Odozgo staviti ulupana 2 šlaga.

ROZEN TORTA

Potrebno je: 1 jaje, 130 gr šećera, šoljica mleka, 300 gr brašna, 50 gr margarina; za fil: 250 gr oraha, 200 ml mleka, 200 gr šećera, vanilin šećer i 250 gr putera; za glazuru: 150 gr šećera u prahu, malo vode, komadić putera i kašika-dve soka od višanja.

Umutiti jaje, margarin, mleko, šećer i brašno, pa dobijeno testo podeliti na 8 delova i svaki posebno razvući u tanku koru i peći na prevrnutoj podmazanoj tepsiji ili plehu.
Gotove kore premazati nadevom i stavljati jednu na dugu.
Za fil vrelom mlekom popariti mlevene orahe i šećer, a kadase ohladi dodati vanilin šećer i umućen puter. Za glazuru umutiti šećer u prahu sa puterom i sasvim malo vode, dodati i sok od višanja. Kada se masa lepo izjednači i malo pobeli, ovom glazurom premazati tortu i ostaviti da se stegne.



NEPEČENA KESTEN TORTA

Potrebno je: 300 gr kesten pirea, 100 gr kratko obarenog, oljuštenog i samlevenog badema, 5 štangli čokolade, 200 gr šećera, 2 kesice vanilin šećera, 150 gr putera, malo mrvica.

Od šećera i decilitra vode skuvati gust sirup, dodati 2 štangle čokolade, kesten pire, badem, vanilin šećer, sve dobro izmešati a kada se masa ohladi umešati umućen puter. Preručiti u modlu za tortu, čije je dno obloženo folijom (da se torta lakše izvadi) i posuto mrvicama. Tortu staviti u frižider do stradan, a onda lagano nožem obrezati okolo, izvaditi iz kalupa, staviti na tanjir i preliti glazurom od čokolade. Za glazuru skuvati ostatak čokolade sa 4-5 kašika vode, izmešati kašičicu putera i kašičicu ulja, preliti tortu i ostaviti da se stegne. Po želji možete ukrasiti i šlagom.

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Limit
Evo malo posla za tebe


MINJON TORTA

I kora: 4-5 belanaca umutiti sa 150 gr šećera u prahu i u to dodati 150 gr mlevenih oraha i na vrh kašike brašna. Ispeći

II kora: sve isto, ali umesto oraha – 150 gr badema.

III kora: sve isto kao i u prvoj, osim oraha – 150 gr lešnika.

Fil: 12-15 žumanaca umutiti sa 300 gr šećera u prahu i kuvati na pari. U prohladjeno dodati jedan umućen margarin. Filovati tortu.


SRPSKA TORTA

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 200 gr oraha i 200 gr džema od kajsija.

Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati brašno i jedno po jedno žumance. Pažljivo izmešati i sipati u podmazan i brašnom posut pleh. Peći na tihoj vatri dok testo ne porumeni. Izvaditi iz rerne i ohladiti. Testo iseći na pola. Izmešati dobro džem i mlevene orahe. Premazati polovinu testa džemom i orasima, poklopiti drugom polovinom, a preostalim delom džema i oraha obložiti tortu odozgo i sa strane. Posuti mlevenim orasima.

ŠARLOTA SA BRESKVAMA

Potrebno je: kutija piškota, 1 puding od vnile, konzerva kompota od bresaka, 2 dl slatke pavlake, kašika šećera u prahu, malo ruma.

Povadite breskve iz soka i dodajte soku rum.U kalup za tortu stavite aluminijumsku foliju, pa slažite red piškota umočenih u sok. Prelijte pudingom, poslažite breskve, opet piškote i tako redom. Na vrhu treba da budu piškote. Ohladite. Umutite slatku pavlaku i ukrasite sa strane šarlotu. Takodje, ako su vam ostale breskve, možete i njima ukrasiti sa strane i odozgo.

ČOKOLAD TORTA

Potrebno je: polovina oblande, pekmez od kajsija, 400 gr četvrtastog mlečnog keksa, 4 jaja, 250 gr šećera, 3 kašike skuvane kafe, 4 rebra čokolade, 250 gr putera, 250 gr šećera u prahu.

Dobro umutiti 4 jajeta, 250 gr šećera i skuvati na pari. Dodati 3 kašike kafe i još kuvati. Zgusnutom kremu dodati rastopljenu čokoladu i mešati da se masa sjedini. Hladnom kremu dodati penasto umućen puter sa šećerom. Keks za tortu umakati u crnu kafu i redjati prvi red na oblandu premazanu džemom od kajsija ili šipka, prema ukusu. Svaki red premazati kremom i posuti struganom čokolado.


NEVESTA TORTA

Potrebno je: 10 belanaca, 250 gr šećera, 250 gr mlevenog badema i 3 kašike brašna; za I fil: 10 žumanaca, 12 kašika šećera, 2 kašike mleka; za II fil: 200 gr šećera, 1 šipka vanile, 200 gr putera, 180 gr mlevenog badema.

Ulupati čvrstu penu od belanaca i 250 gr šećera, kao za puslice, pa dodati mleveni badem i 3 kašike brašna. Masu pažljivo promešati i ispeći u dve kore.

I fil: 10 žumanaca, 12 kašika šećera, 2 kašike mleka staviti u činiju, pa na pari skuvati gust krem. Ohladiti.
II fil: ušpinovati 200 gr šećera sa vanilom, kao za slatko, ohladiti, pa dodati u umućen puter. Na kraju umešati samlevene bademe.
Oba fila pomešati, pa filovati tortu.

TORTA OD ORAHA

Potrebno je: za testo: 5 jaja, 100 gr šećera u prahu, vanilin šećer, 250 gr mlevenih oraha, 2 kašike mrvica; za fil: ½ l mleka, 1 puding od vanile, 3 kašike šećera, 250 gr putera, 100 gr šećera u prahu, 2 žumanca, 100 gr krupno seckanih oraha; puter i brašno za podmazivanje.

Pećnicu zagrejati na 180 stepeni. Kalup namazati maslacem i posuti brašnom. Žumanca penasto umutiti sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umešati sneg od belanaca. Dodavati kašiku po kašiku mrvica i oraha. Ispeći testo.
Od mleka, praška i šećera napraviti puding i ohladimo. Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu i dodati jedno po jedno žumance. Kašiku po kašiku umešati puding u krem od putera.
Tortu iseći na tri dela i svaki deo n amazati kremom. Tortu i spolja namazati takodje kremom i ukrasiti mlevenim orasima.

TORTA TEODORA

I deo: Ulupati 8 jaja sa 8 kašika šećera, dodati 16 kašika oraha, 2 kašike brašna. Ispeći koru i ohladjenu preseći na pola.

II deo: Dobro umutiti 6 belanaca sa 8 kašika šećera, dodati 170 gr seckanih oraha, 2 kašike brašna i šaku suvog groždja. Ispeći. Ova kora se stavlja izmedju prvopečene kore.

Fil: kuvati na pari 6 žumanaca sa 9 kašika šećera. Kada je gotovo dodati 4 štangle čokolade i umućenih 250 gr putera.

Po želji odozgo ukrasiti orasima.


BEČKA TORTA

Potrebno je: pakovanje lisnatog testa, ¼ l slatke pavlake, 300 gr jagoda, čašica voćnog likera, kašika sirupa od jagoda, 100 gr šećera u prahu.

Ostaviti testo da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Zatim ga podeliti na dva dela i razvući u dve okrugle kore prečnika oko 20 cm. Pleh za pečenje obložiti aluminijumskom folijom, staviti testo i ispeći.
Ohladiti.
Ulupati pavlaku, dodati 50 gr šećera u prahu, zatim sirup, liker i izmiksane jagode. Nekoliko sačuvati za ukrašavanje. Jednu koru staviti na tanjir za serviranje, premazati dobro orashladjenom kremom, prekriti drugom korom, posuti šećerom u prahu i ukrasiti polovinama jagoda i šlagom. Dodati u frižideru nekoliko sati pre služenja. U sezoni kada nema svežih jagoda, za ukrašavanje upotrebiti neko drugo voće (mandarine, kolutove banana) ili voće iz kompota koje je zadržalo svoj oblik.

TORTA OD BANANA

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, malo strugane limunove kore; za fil: malo pekmeza od kajsija, ½ l mleka, 4 žumanca, 4 kašike oštrog brašna, kesica vanile, 150 gr šećera, 250 gr putera, ½ kg banana, čaša ulupanog šlaga.

Umutiti dva puta po 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna sa malo strugane limunove kore, pa prvu količinu ispeći u okruglom kalupu za tortu, a drugu u četvrtastom plehu. Kolač u četvrtastom plehu odmah premazati džemom od kajsija i uviti u rolat, a kada se ohladi iseći na komade debljine prsta.
Za fil kuvvati na laganoj vatri ili pari, mleko sa razmuženim žu mancima, brašnom i šećerom, pa kada se krem zgusne dodati vanilin i ohladiti. U hladan krem umešati umućen puter. Okruglu koru za tortu namazati filom, odozgo poredjati komade rolata, premazati opet filom, poredjati kolutove od banana i sve prekriti ostatkom krema. Ukrasiti šlagom.

ISTOČNJAČKA TORTA

Potrebno je: 200 gr putera, 3 jajeta, 150 gr šećera, kesica vanilin šećera, 280 gr brašna; za fil: ½ l slatke pavlake, 2 kašika šećera u prahu, kesica vanilin šećera, 2 kesice «krem-fiksa», 150 gr pečenih lešnika.

Penasto umutiti 3 žumanca sa šećerom i vanilom, dodati razmekšali puter, 280 gr brašna i na kraju ulupan sneg od belanaca. Sve lagano promešati i sipati u podmazan i pergament-papirom obložen kalup za tortu. Peći na 175 stepeni oko 25-30 minuta. Ohladiti i iseći tortu na pola.
Za fil: ulupati slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom i «krem-fiksom» da očvrsne. Četvrtinu količine staviti u špric za ukrašavanje torte, a u ostatak umešati pržene mlevene lešnike, odvojivši malo za ukrašavanje. Rasečenu tortu filovati nadevom, sa strane posuti preostalim lešnicima. Ukrasiti odozgo šlagom i celom lešnicima.

NUGAT KREM TORTA

Od 5 belanaca ulupati čvrstu penu. U to dodati 5 kašika prah šećera, 1/8 kg prženog i samlevenog badema i 1/8 kg lešnika. Tortu peći u dva dela.
Pečene delove ohladiti i filovati sledećim kremom: 200 gr putera penasto umutiti, dodati 200 gr rastopljene čokolade i 200 gr šećera, pa sve zajedno lagano i dobro izmešati. Za to vreme obariti badem, oljuštiti i iseći uzduž, pa malo prepeći u pećnici, a zatim i badem umešati u krem.
Jedan deo pečene torte filovati manjim delom krema, staviti drugi deo torte, preko njega staviti veći deo fila koji treba premazati i sa strane torte. Tortu ukrasiti linijama od gusto ušpinovanog šećera i šlagom.

TORTA OD URMI

Umutiti čvrst sneg od 10 belanaca. U sneg polako umešati 250 gr šećera u prahu, 120 gr prepečenog i samlevenog lešnika i 150 gr uzduž isečenih urmi. Masu polako izmešati i podeliti na tri dela. U kalup za tortu staviti na dno pergament papir i namazati uljem. Sipati trećinu mase i peći na tihoj vatri. Pečeno testo, dok je još toplo izvaditi iz kalupa, skinuti hartiju i ohladiti. Isti postupak je i za ostala dva dela.
Fil: deset žumanaca i 210 gr šećera umutiti penasto, a zatim kuvati na pari, mešajući, dok se ne napravi gust krem. U skoro gotov krem dodati 3 štangle istopljene čokolade. Zatim skinuti sa šporeta, ostaviti ga da se ohladi, a zasebno umutiti 200 gr putera.. U umućen puter dodati jednu po jednu kakšiku krema i polako mešati da bi se puter sjedinio. Ovim kremom filovati tortu. Ukrasiti je sitno i na dugačko iseckanim bademom, kao i urmama isečenim na pola.

ŠARLOTA SA KESTENOM

Potrebno je: 400 gr kesten pirea, 160 gr šećera, 200 gr piškota, 3 žumanca, 6 dl mleka, 3 kašičice ruma, malo brašna, slatka pavlaka, 2 vanilin šećera.

U kesten pire umešati 3 dl mleka i polovinu količine šećera. Kuvati na laganoj temperaturi da dobijete povezanu i ne pregustu kremu, u koju ćete umešati 1,5 kašičicu ruma. Ohladiti. U medjuvremenu umutiti žumanca sa preostalim šećerom, umešati malo brašna i 5 dl mleka i kuvati na pari da dobijete gustu kremu. Dodati vanilin šećer. Ohladiti.
U kalup poredjati po dnu i po ivicama piškote umočene u smesu ruma i mleka. Rasporedite sloj kestena, pokrijte navlaženim piškotama, pokrijte slojem kuvane kreme, pa opet piškote i tako do vrha. Držati u frižideru 2-3 sata. Izvadite šarlotu iz kalupa u krasite ulupanom slatkom pavlakom i kestenjem.

ŠARLOTA SA ŽELEOM

Potrebno je: 2 kkutije piškota, puding od vanile, kesica šlag krema, 200 gr žele bombona,, šećer u prahu, mleko.

Piškote umakati u mleko i redjati u kalup za rolat. Puding i šlag napraviti prema uputstvu, pa izmešati. Dodati naseckane žele bombone i tim kremom premazati prvi sloj piškota. Zatim staviti drugi red piškota i premazati kremom. Kada se svi sastojci utroše (na vrhu treba da budu piškote), posuti prah šećerom i držati u frižideru najmanje 3 sata pre služenja.


ŠARLOTA SA JAGODAMA

Potrebno je: kutija piškota,, 250 gr šlaga, 250 gr jagoda, 150 gr šećera, sok od pola limuna, čaša hladnog mleka.

Jagode iseći na četvrtine (nekoliko ostaviti za ukras), poprskati sokom od limuna i posuti šećerom. Piškotama odrezati krajeve, umočiti ih u mleko i obložiti modlu. Šlag, jagode i komadiće piškota izmešati. Sipati u modlu. Ostaviti u frižideru do sutradan. Ukrasiti jagodama i šlagom.

ŠPANSKI VETAR

Potrebno je: 10 jaja, 800 gr šećera, ½ l mleka, 4 kašike brašna, 2 vanilin šećera, 200 gr putera, 250 gr mlevenih oraha, 4 šlaga.

Umutiti 10 belanaca sa 500 gr šećera u prahu i peći na izvrnutom plehu 2 sata na 100 stepeni. Umutiti 10 žumanaca sa 300 gr šećera, 4 kašike brašna i 2 vanilin šećera i dodati u pola llitre kuvanog mleka. Posebno umutiti 200 gr p utera i dodati filu, koji se zatim podeli na dva dela. U jedan deo staviti 250 gr mleveni poparenih oraha, a u drugi 2 umućena šlaga. Prvo staviti koru, pa žuti fil, pa fil sa orasima i odozgo šlag.

SLADOLED TORTA

5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 10 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, staviti u pleh i peći na 220 stepeni.
Penasto umutiti margarin sa 250 gr šećera u prahu, dodati 7 žumanaca i čvrst sneg od 7 belanaca. Testo politi sokom od ananasa, poredjati voće i krem. Tortu ukrasiti šlagom.

PLAZMA TORTA

- 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika mlevenih oraha, 1 kašika brašna, vanilin šećer; fil: 150 gr mlevenih oraha, 150 gr plazma keksa, 1 sok od narandže – izmešati.
Posebno umutiti 250 gr putera, 250 gr prah šećera, 2 cela jajeta. Sve izjednačiti i podeliti u dva dela. U jedan deo dodati 3 štangle istopljene čokolade. Slagati, pečenu koru, svetliji, pa tamniji krem i na kraju šlag.

ZAHER TORTA

Potrebno je: 100 gr šećera, 100 gr putera, 100 gr mlevenih badema, 50 gr brašna, 130 gr čokolade, 2 jajeta, 4 belanca, 2 žumanca, džem od kajsija.

Puter penasto umutiti sa 70 gr šećera i dodati prethodno umućena jaja i žumanca. Posebnou lupati sneg od belanaca, dodati preostali šećer, rastopljenu čokoladu, brašno i badem. Peći u okruglom plehu. Ohladjenu tortu premazati džemom od kajsija i preliti glazurom od čokolade.


REFORM TORTA

Potrebno je: 10 jaja, 500 gr šećera, 150 gr oraha, 150 gr brašna, 150 gr čokolade, 250 gr putera, 500 gr marcipana.

Odvojiti belanca od žumanaca i ulupati ih sa 150 gr šećera, dodati mlevene orahe, brašno i 50 gr strugane čokolade. Masu podeliti na četiri jedna dela i ispeći četiri tanke kore u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Zatim ih isfilovati sledećim filom: žumanca umutiti sa 350 gr šećera, dodati 100 gr istopljene čokolade, puter. Sve spojiti. Tortu ukrasiti marcipanom.

ŠARLOTA SA KESTENOM II

Potrebno je: 3 kutije piškota, 500 gr kesten pirea, 300 gr ulupanog šlaga, 100 gr šećera u prahu, 2 kesice vanilin šećera, kašika ruma, 100 gr suvog groždja.

Dno staklene činije obložiti piškotama, a zatim i stranice. Pire od kestena umutiti sa šećerom u prahu, suvim groždjem, rumom i ulupanim šlagom. Preko piškota staviti trećinu ove mase, zatim red piškota, pa opet masu i piškote i na kraju ostatak mase od kestena. Ostaviti jedan dan u frižideru da se kolač dobro stegne. Po želji možete ukrasiti šlagom.

ŠARLOTA SA KAJSIJAMA

Potrebno je: 300 gr kajsija, dvadesetak piškota, kesica šlaga, 15 gr želatina, 200 gr sirupa od kajsije.

Želatin rastopiti u malo mlake vode. Kajsije oprati i prepoloviti. Sirup staviti da uvri, skloniti sa vatre i dodati želatin. Kajsije iseckati (polovine ostaviti za ukrašavanje) i spustiti u sirup. Promešati i ostaviti da se ohladi. Spojiti sa umućenim šlagom. U kalup za tortu po dnu i sa strane naredjati piškote, sipati krem, vodeći računa da ne ostanu šupljine i ukrasiti kajsijama. Ostaviti u frižideru nekoliko časova i tek onda izvaditi iz kalupa.

KREM TORTA SA JAGODAMA

Potrebno je: 750 gr jagoda, 1 l mleka, 4 kašike brašna, 125 gr putera, rum, šećer, kutija piškota, 10 komada keksa «pti-ber».

Umutiti brašno sa malo hladnog mleka, a preostalo mleko stavite da se kuva. Kada provi lagano dodajte razmućeno brašno i nastavite sa kuvanjem dok se ne zgusne. Prohladite i umešajte puter umućen sa šećerom. Na pravougaoni tanjir stavite keks, poprskajte ga rumom razredjenim sa vodom, premažite kremom, odozgo stavite jagode, a zatim red izmrvljenih piškota, pa opet red krema i tako naizmenično, dok ne utrošite namirnice. Ukrasite jagodama i šlagom.

TORTA OD KROMPIRA

1 kg krompira očistiti, skuvati i propasirati, i u tako vruć krompir dodati ½ kg šećer, 1 vanilin šećer, 1 margarin, 300 gr mlevenih oraha. Promešati i oblikovati tortu na tacni. Kada se ohladi, odozgo staviti šlag ili istopljenu čokokladu.

JEFTINA TORTA

2 jaja, 12 kašika brašna, 12 kašika mleka, 13 kašika šećera, 1 kašika kakaoa, na vrh noža praška za pecivo, Peći u šerpi od 5 litara. Ponoviti istu količinu za drugu koru. Svaku koru, kada je pečena, podeliti na dva dela.
Fil: 1 l mleka, 4 kašike šećera, 1 margarin, 100 gr čokolade, 300 gr oraha. Sve staviti u mleko i pustiti da vri na laganoj vatri. U šerpu od 5 litara staviti foliju, redjati kore i fil, tako da gore ostane kora. Ostaviti u frižideru da prenoći. Istresti tortu i premazati šlagom.

KEKS TORTA

Potrebno je: 500 gr «pti ber « keksa, 500 gr slatke pavlake, 500 gr čokolade; sirup: 125 gr šećera, pola čaše vode, čašica ruma; preliv: 300 gr šećera, 40 gr kakaoa, voda, čokoladne mrvice.

Pavlaku prokuvati i spustiti izlomljenu čokoladu. Na tihoj vatri kuvati 10 minuta, preručiti u hladnu posudu i ostaviti da se sasvim ohladi. Prokuvati šećer i vodu, dodati rum i poprskati svaki biskvit. Krem izmutiti mikserom, redjati keks i premazivati. Ostaviti u frižideru bar jedan sat. Od šećer i čaše vode napraviti sirup, umešati kakao i preliti tortu. Pripremiti je bar 24 sata ranije.

INDIJSKI VETAR

Umutiti 8 celih jaja, 8 kašika šećera, 100 gr kokosovog brašna i običnog brašna do 8 kašika, prašak za pecivo i peći 40 minuta na 150 stepeni.
Fil: ½ l mleka staviti da vri /od toga uzeti 7 kašika mleka i umutiti sa 4 kašike brašna/, sjediniti sa mlekom koje vri. Ovaj fil ostaviti da se ohladi.
Umutiti 250 gr putera ili margarina sa 200 gr šećera u prahu i sjediniti sa gornjim filom. U fil dodati 100 gr suvog groždja, prethodno potopljenog u rumu (u fil se može staviti i rum).
Filovati tortu.

TORTA OD ANANASA

Potrebno je: 1 kutija ananasa, 3 kutije piškota, 250 gr šećera, 200 gr mlevenih oraha, 100 gr suvog groždja, 200 gr žele bombona, 4 jaja, malo ruma, 1 margarin, 3 šlaga.

Umutiti šećer i margarin, pa dodati 4 žumanca. Posebno umutiti belanca, pa dodati u ovu masu. Iseckati sitno žele bombone, suvo groždje i ananas. U smesu od margarina dodati mlevene orahe i izmešati sa ostalom masom i dodati malo ruma. U kalup redjati piškote, umočene u sok od ananasa, pa fil i tako redom. Odozgo premazati šlagom.

LEDENA TORTA

1 pakovanje margarina penasto umutiti i dodati 250 gr prah šećera. Svemu tome dodati 250 gr rastopljene č okolade i 4 žumanca. Sve to lepo izmešati. Na drugoj strani pripremiti 250 gr seckanih oraha, 250 gr žele bombona, 250 gr suvog groždja, pa sve to dodati umućeoj masi.
U nekom sudu izdrobiti ½ kg keksa i preliti ga mlekom, koliko da omekša. Masu sipati u keks i sve izmešati, a zatim na tanjiru za tortu oblikovati. Od preostalih belanaca umutiti sneg, a možete tortu ukrasiti i istopljenom pokoladom.

KARAMEL ŠARLOTA SA JABUKAMA

Potrebno je: 1,5 kg jabuka, 200 gr šećera, 80 gr suvog groždja, 30-tak piškota, 2,5 dl mleka, 30 kocki šećera, 1 jabuka za ukras, 80 gr putera ili margarina.

Namočite suvog groždje u malo tople vode. Očišćene i iseckane jabuke stavite na zagrejani puter, dodajte šećer, suvog groždje i malo vode, pa dinstajte oko 15 minuta da se jabuke malo karamelizuju. Dok se hlade, otopite 20 kocki šećera, a kad dobiju smedju boju, zalijte ih sa 1 dl vode i mešajte dok se ne istopi šećer. Dodajte mleko, pa time natopite piškote. Njima obložite kalup, pa slažite red keksa, red jabuka. Neka stoji 12 sati u frižideru, a onda kolač ukrasite narezanom jabukom i karamelom od 10 kocki šećera.


ENGLESKA TORTA

Potrebno je: 750 gr mešanog suvog voća, 130 gr badema, 130 gr mešanog ušećerenog voća, 130 gr ušećerenih višanja,, 300 gr brašna, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica naribanog muskatnog oraha, 2 vanilin šećera, 250 gr putera, 250 gr šećera, 1 kašičica meda, 4 jaja, prašak za pecivo, kašika mleka, vinja, ½ l umućene slatke pavlake, 1 limun .

Naseckajte suvo i ušećereno voće, bademe, naribajte limunovu koru i sve dobro promešajte sa brašnom. Puter dobro umutite sa šećerom i medom, umešajte mleko i prašak, pomešajte sa prvom masom i dodajte toliko vinjaka da dobijete testo koje ćete peći na 140 stepeni – 3 sata. Pečeno prekrijte umućenom slatkom pavlakom.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Fanta torta
*************

150 gr plazme
300 gr mlevene plazme
250 gr margarina
5-6 kasika secera u prahu
1 puding od vanile
Fanta 1 1/2 L
pavlaka kisela 1/4
1 kg breskvi
2 slaga


Potopiti komade plazme u fantu(za ovo treba 2 dc)Formirati koru na tacni.Umutiti margarin sa prah secerom.Dodati mlevenu plazmu prethodno potopljeno u fanti(paziti da ne bude retko ) i premazati
preko kore od plazme.Na to premazati pavlaku,preko toga premazati sa pavlakom i poredjati secene breskve.
Za to vreme skuvati puding u 4 dc Fante i to vruce preliti preko torte
Odgore ukrasiti sa slagom koji je pravljen sa Fantom umesto mleka

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 846 korisnika na forumu :: 2 registrovanih, 1 sakriven i 843 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ALBION101, Boris90