Poslao: 05 Feb 2014 21:43
|
offline
- Aco
- Moderator foruma
- Pridružio: 12 Maj 2006
- Poruke: 16823
- Gde živiš: /home/aco
|
Napisano: 02 Jan 2014 23:19
Neprimetna ::
Aco, virnuću u temu da pročitam utiske.
Javim naravno, probaću kombinacije sa pršutom i domaćom kobasicom. Samo što nisam baš ljubitelj Trapista, više sam za kombinaciju sa nekim sirom za picu recimo Mozzarella ili Gouda.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 05 Feb 2014 21:44
|
offline
- Aco
- Moderator foruma
- Pridružio: 12 Maj 2006
- Poruke: 16823
- Gde živiš: /home/aco
|
Neprimetna ::Krompir zapečen u rerni
Krupnije krompire oljuštiti, posoliti, iseći na kolutove, ali ne do kraja, kolutići treba da ostanu da ostanu spojeni.
Između kolutća krompira poređati sir, slaninicu, ili šta već imate u kući.
Posuti mlevenim biberom, iseckanim peršunovim listom, listićima putera ili margarina.
Kada su pečeni, narendandati malo trapista.
Ovde su krompiri sa trapistom i kolutićima domaće kobasice.
Krompir spreman na ovaj način je lep i bez dodataka, samo začini, peršunov i celerov list.
Probao sam ovo danas, zaboravio sam na ovo nego tražeći danas šta ću za ručak zaviri ovde. Ubacivao sam pršutu i sir i kobasicu i sir. Nije loše samo sam se ja zeznuo uzeo sam puno velike krompire( poguzija sam ) pa dok su se oni ispržili kako valja pršuta a i kobasica su mi se dobro isušili. Trebao sam kombinovati sa Pancetom (šarenom slaninom) ali ok znam za ubuduće.
|
|
|
|
|
Poslao: 06 Feb 2014 07:19
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4073
|
Aco ::
Probao sam ovo danas, zaboravio sam na ovo nego tražeći danas šta ću za ručak zaviri ovde. Ubacivao sam pršutu i sir i kobasicu i sir. Nije loše samo sam se ja zeznuo uzeo sam puno velike krompire( poguzija sam ) pa dok su se oni ispržili kako valja pršuta a i kobasica su mi se dobro isušili. Trebao sam kombinovati sa Pancetom (šarenom slaninom) ali ok znam za ubuduće.
I moji krompiri su bili najveći primerci, i sa domaćom dimljenom kobasicom, ali nisu bili suvi.
Nisi napisao da li si na svaki krompir stavio po parčence margarina?
Probaj ovako: Krompire posoli, iseckaj na sitnije kolutiće, zadeni samo kobasicu i sir, pobiberi i na svaki kromprir stavi šnitu ili dve margarina. Ne možeš da omaneš. Prijatno : )
Ljilja Hnovi ::
I ja sam postavila sliku ,da i ja tebi otvorim apetit, ali za putovanje.
Ljiljo, meni je putovanje u planu odavno već, ali uvek izmiče iz nekih razloga.
E, biće ovih dana, pa makar jedan vikend
|
|
|
|
Poslao: 06 Feb 2014 13:34
|
offline
- Aco
- Moderator foruma
- Pridružio: 12 Maj 2006
- Poruke: 16823
- Gde živiš: /home/aco
|
Neprimetna ::
Nisi napisao da li si na svaki krompir stavio po parčence margarina?
Probaj ovako: Krompire posoli, iseckaj na sitnije kolutiće, zadeni samo kobasicu i sir, pobiberi i na svaki kromprir stavi šnitu ili dve margarina. Ne možeš da omaneš. Prijatno : )
E vidiš nisam margarin stavljao , ni na kraj pameti mi nije bilo, biće drugi put tako.
|
|
|
|
|
Poslao: 06 Feb 2014 16:53
|
offline
- Aco
- Moderator foruma
- Pridružio: 12 Maj 2006
- Poruke: 16823
- Gde živiš: /home/aco
|
Ebiga ne znam kako sam preskočio ga. Popraviću se
|
|
|
|
Poslao: 12 Feb 2014 08:28
|
offline
- Jana05
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 29 Jan 2014
- Poruke: 9
|
Na mojoj naj, naj, naj nom nom listi: pizza, čokolada, Mc'Donalds, peciva - i slatka i slana, knedle sa šljivama... pravila nedavno kao comfort food domizivot.com/hrana-i-pice/70-knedle-sa.....od-visnje, a onda još i njoki u umaku od tikvica i vrhnja s parmezanom, tjestenina s umakom od rajčice i juha od gljiva...
|
|
|
|
Poslao: 14 Apr 2014 10:01
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4073
|
Napisano: 11 Apr 2014 12:04
Švapska pogača
U vanglicu sipati brašno, kašičicu soli, 1 kašiku šećera,1 kašiku margarina, ulupati 2 jajeta, dodati toplo mleko u kojem je 'nadošao' 1 sveži kvasac.
Zamesiti glatko mekano testo. Ostaviti testo da odmara.
Tepsiju namazati margarinom, posuti brašnom i razviti testo.
Po povšini testa poređati šljive / može i iz zamrzivača, kao ove na slici/, posuti kristal šećerom i cimetom.
Tepsiju staviti u rernu da se peče na 200 stepeni Celzijusa.
Kada testo porumeni, pogača je pečena. Iseći na kocke.
Prijatno.
Dopuna: 14 Apr 2014 10:01
Rolovane paprike
Pečene paprike oljuštiti, svaku raseći uzdužno, očistiti od semena, malo posoliti.
Na papriku staviti kašiku kajmaka, urolati, uvaljati u izmućena jaja, brašno, ponovo u jaja, na kraju u prezlu .
Peći na vrelom ulju.
|
|
|
|
|