sojini recepti

sojini recepti

offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

zaista prijatno iznenadjena kad sam videla ove recepte !
spominje se i tofu.

http://www.tofu.rs/softwer/index.php

Citat:


O proizvodu >>> DIMLJENI TOFU
koristiti kao gotov proizvod ili dodatak jelima

sastav: sojino mleko, nigari
suva materija 38%, biljna masnoća 14%, proteini 12%, ugljeni hidrati 2.8%

sadrži: Ca,Mg, Fe, P, K, folnu kiselinu, A, D, E i vitamine B kompleksa

en.vrednost: 80 - 140 ccal/100g
čuvati na temperaturi do +5C
rok trajanja 30 dana, neto: 250g

Preporuka za upotrebu:
- koristiti kao hladni narezak ili proteinski dodatak kuvanim jelima
- pogodno za sendviče i hladna predjela
- odlična zamena za dimljene proizvode životinjskog porekla




tekstovi
http://www.tofu.rs/zdravzivot.htm

Neutral proverite i cene i gde se sve moze kupiti! sjajno zaista.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Jun 2004
  • Poruke: 3996

Ja koristim sojine ljuspice sa ukusom shunke da pravim sos za spagete. Ima ih u svakoj prodavnici zdrave hrane i kostaju oko 15 dinara 100 grama. To je meni dovoljno za jedno pakovanje spageta.
Proprzim ljuspice na sasvim malo ulja (mada ako je dobar teflonski tiganj moze i bez ulja) i samo dodam sok od paradajza, kuvam dok ne provri i time pospem shpagete. Svi koji su probali su odusevljeni a krajnje je jednostavno (i jeftino i brzo)



offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

ja sam bre odusevljena raznovrsnim proizdvodima, zatim da se moze svugde kupiti i za ovakve cene. Bebee Dol

sta cini taj ukus? Iz cega se sastoji? paprika puder u prahu sa nekim drugim zacinom? ili je ipak neki 'aditiv'?

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2004
  • Poruke: 3996

Ne pise na njima sastav jer se kupuje na merenje. Jedino sto sam na netu nasla o tome je ovo:

Sojina šunka (sojine ljuspice s aromom šunke)
Sojina šunka je proizvedena napredom tehnologijom od odmašćenog sojinog brašna bogatog bjelančevinam.
Proizvod sadrži prirodno identičanu boju i začine najpoznatijih svjetskih snabdjevača.
Sastojci se dodaju proizvodu tijekom proizvodnje što osigurava njihovo ravnomijerno rasprostiranje.
Materijal se podvrgava kontroliranoj termičkoj obradi kojom se deaktiviraju posebni antinutritivni enzimi, dajući proizvodu visoko prehrambenu i biološku vrijednost.
Sojini komadići su izvrstan izvor bjelančevina i esencijalnih aminokiselina, vitalnih minerala (kalcij, fosfor, magnezij i željezo) te B i E vitamina.
Proizvod je bogat biljnim vlaknima. Sojine ljuspice imaju mesnu strukturu koja je sačuvana tokom hidracije, kuhinjske obrade, sterilizacije i drugih sličnih procedura.
Također imaju visoku upijajuću moć ( vode, masnoća i začina).

sa http://www.advent.hr
I naleteh na ovaj recept:

NADJEV ZA PIZZU OD SOJA LJUSKICA

* 50g soja ljuskica
* 100g mljevenog suncokreta
* umak od rajčice
* list peršina
* 2 češnjaka
* 1 glavica luka
* origano
* masline
* sol

Luk nasjeckajte, propasirajte, dodajte namočene ljuskice i sve ostale sastojke. Tijesto prelijte dobivenim umakom, posipajte origanom, ukrasite maslinama i pecite 30 min. na 200oC.

offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

uf. sto se tice cena ovde, u supermarketu bar..

mleveno sojino ' meso' (takav je prevod, a ja mislim da su to tvoje ljuskice),180 gr, 1,99e, brend kampinin Vales
komadici soje za przenje, isto 180 gr., Vales, cena 1,99e
tofu, 375 gr, Vales, 1,59e

sojine kobasice, 200 gr, Tival, 2,29e
hamburger od soje, 150 gr, Vales, 1,79e,
virsle od soje, nekih 5, Vales, 2,95e

Quorn je najskuplji i ide do 2,79e

offline
  • Pridružio: 22 Jun 2007
  • Poruke: 58
  • Gde živiš: Osijek

Gulaš od sojinih komadića

sojine komadiće(50 g.) potopiti u sok od višanja,malo ugrijati i pusti da nabubre.Ocijediti ih laganim pritiskom "dlan o dlan".

Isjeckati srednje veliki luk,zažutit ga na ulju,dodati jednu crvenu svježu papriku isječenu na trake,malo prodinstati,dodati jedan oguljeni paradajz sitno osjeckan,sojine komadiće, podliti s malo povrtnog temeljca(ja u pravilu otopim jednu povrtnu kocku u šalici vrele vode).

Dovoljno je da samo prekrije sastojke.Dinstati 20-ak min,dok ispari višak tekućine,i ostane gusti,kremasti "saft".Na kraju dodati začine po želji(peršinov list,kopar,bosiljak,kim-ovisno o ukusu)

Poslužiti sa širokim rezancima kuhanim "al dente"

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1027 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 4 sakrivenih i 995 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: djboj, draganca, dushan, esx66, Georgius, janbo, laki_bb, Litostroton, MB120mm, Millennium, Milometer, milutin134, mrav pesadinac, operniki, Panter, Pikac-47, prashinar, raketaš, rasok, stegonosa, Sumadija34, Tas011, Trpe Grozni, Vlada1389, vladulns, zlaya011, šumar bk2, žeks62