Ovo se samo meni moglo desiti

6

Ovo se samo meni moglo desiti

offline
 • Pridružio: 14 Okt 2008
 • Poruke: 607

PonocniBumbar, nemoj sad i da izmišljaš. Nisi me pitao ništa o tome, do duše, otišla sam sa net-a negde oko 21.30 sinoć.
Odgovoriću na tvoje pitanje: Krenulo je isto tako, hajde da porazgovaramo, a cilj je bio ubediću te da ostanemo u vezi. Pošto se dotičnom nije dopalo ono što je čuo, razgovor je prerastao u nešto mučno i odvratno. Čak i na ulici je znao da pravi pozorište pred ljudima: "Loše mi je, hoćeš da padnem, evo, sad ću da padnem". I onda čovek kaže nešto u smislu , pa nemoj da padneš, i to je onda ucena . Ako pak, kaže, "Pa padni, dosta više!", onda hoće i da se tuče...Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 20 Nov 2010
 • Poruke: 42

Ali, zamisli situaciju Ketika, molim te... Prihvati sve pretpostavke. Ja sam zaljubljen u tebe i ti to znaš. Nezainteresovana si za mene. Tražim ti broj, ti iako otprilike znaš da ću da ti tražim ono što ti ne želiš da daš, broj ipak daješ. I to nije vrhunac. Vrhunac je to što si mi dala broj, a nećeš da razgovaraš sa mnom kada ti se na taj broj javim i sl... Eto, to su neki kurioziteti, koje ja nisam mogao da shvatim. A to što pominješ posesivnost, to je samo rezultat toga što ja marim za nju, istinski mi je stalo, znači ne mogu da budem ravnodušan, shvataš? Ona može, ali dobro, nema veze. To meni ne daje za pravo da i ja budem bezdušan. A da nisam pokazao da mi je i posle tog prekida komunikacije stalo do nje, verovatno bi kao jedna bivša mog kolege kad ga je ostavila, pričala okolo:

"Zamisli koja je to džukela. Govorio je da me voli, a kad sam ga ostavila, nije nimalo patio zbog mene".

Eto, takve ste vi žene. Pored muškarca koji vas voli ćete biti samo donde dok ne budete sigurne da ćete mu ako ga ostavite naneti veliki bol... Kako se to zove, devojčice moje drage?

A što se tvog primera tiče Ketika, ako si ti znala da je taj čovek sa kojim mene upoređuješ takav, nisi nikakvu obavezu imala da razgovaraš sa njim. Ikad već hoćeš da upoređuješ - isto kao što ona nije imala obavezu da mi da broj ako nije htela ništa sa mnom da ima. Kad kažem ništa mislim na vezu. A što se tiče prijateljstva, toga između mene i nje niikad nije bilo, niti je moguće da bude između muškarca i žene. Ta misao nije iz moje glave, nego mi je to rekla devojka koju sam voleo prije nje i ja sam to zanavek prihvatio kao golu istinu.

Vi ste u svojim komentarima svi vešto zaobilazili činjenice da je i ona pogrešno postupala, nego ste samo mene kritikovali. A ja da nisam bez greške znam i sam. Jedna zamerka koja mi je upućena bila je apsolutno na mestu. To je zamerka one devojke koja me je pitala kako sam mogao toliko dugo sebe da držim u zabludi. To se i ja sve vreme pitam. I to je u redu. Ali ove optužbe da sam ja sujetan, da sam ja posesivan i ko zna šta sve još su totalno proizvoljne.

Ne kažem da ste vi krivi, ne znate šta je sve bilo, ali ja sam se iz petnih žila trudio da budem što jasniji da me bolje shvatite, ali niko, niko, niko nije mario kako je meni, nego je samo ona ispala moja žrtva.

Čujte, ja sam samo hteo da tu devojku ako već ne mogu da budem sa njom pamtim po lepim, slavnim trenucima našeg poznanstva i to ću svim silama nastojati da zapamtim, a da zaboravim ono što nisu bili baš najsrećniji postupci s njene strane što pre zaboravim. Po nekim mojim moralnim kanonima to je najbolje što mogu da uradim. Nemam takav sklop ličnosti da se na Facebooku učlanim u grupu "je*e mi se za bivše ljubavi" i da me boli uvo za sve. Treba da posjetite tu stranicu, da vidite kako je brojna, pa onda da dođete mene da kritikujete što mi je još stalo do nje. Da sam ja zauzeo takav stav, sigurno, ali sigurno bi me više cenila i bio bih joj bolji. A i vi biste mislili da sam normalniji nego sada.offline
 • Pridružio: 14 Okt 2008
 • Poruke: 607

Ma sve je to deo odrastanja. Nešto ćeš i iz toga da naučiš. U buduće budi obazriviji, znaj da je svako osećanje koje je preterano bilo u pozitivnom ili u negativnom smeru loše. Treba biti uravnotežen sa sobom. Nabavi psa i jedino ti on nikad neće učiniti nešto loše ili nažao.
Prestani neko vreme da razmišljaš o tome, ostavi vremenu. Nakon nekog vremena smeškaćeš se i pričati o tome kako si nekada voleo ili mislio da voliš.

offline
 • Pridružio: 20 Nov 2010
 • Poruke: 42

Napisano: 22 Nov 2010 21:35

Ma nemoj to da mi pričaš... Ja ne znam kako nekoga mogu da uzbude plitke emocije... Ako si s nekim koga preterano ne voliš, onda ti može biti svejedno ko je pored tebe.

Dopuna: 22 Nov 2010 21:50

Ja se nekako smirujem. Tražim misli koje mi odgovaraju. Poslednje što bih želeo jeste da iz ovoga izađem ogorčen na nju i na ceo svet. A nije da nemam razloga. Jer sam se za toliko vreme koje sam njoj posvetio mogao posvetiti nekoj drugoj i izgraditi jedan idealan odnos. Niko ne može da mi kaže da je ljubav, pa i posesivnost ma kakva bila negativno osećanje, jer je interpersonalno. Dakle, ja nisam bio usredsređen samo na sebe, nego samo na nju. Jasno, osećao sam potrebu da i ja budem srećan. To svako oseća. Ali sam još više želeo da usrećim nju. Ko mi kaže da je u takvim namerama bilo nečega pokvarenog i grešnog, ja ću da mu kažem da je najveća hulja koju je svet video. A ja ako kažem da ona treba da bude sa mnom i ako to ne želi, obesite me na glavnom gradskom trgu. Nikad to nisam tvrdio. Niti bih želeo da pored sebe imam nekoga ko nije srećan zbog toga što je sa mnom. Znači, jesam se lomio i dvoumio oko drugih dilema, ali s tim sam uvek bio načisto. Van pameti mi je bilo da takvo nešto zahtevam, znate? Da znam da to neko radi nekoj ženi, ja bih ga ubio, bez obzira kakav bio moral te žene. Znači, ja to nisam od nje tražio. Tačka.
Ali, isto kao što sam to smatrao nenormalnim, nenormalan mi je bio i prekid komunikacije među nama bez ikakvog razloga. Ljudi prestaju da pričaju jedni sa drugima kad se zakrve među sobom. Kod nas se uzima kao najveći stepen neprijateljstva upravo taj iskaz: "Oni ne pričaju..." Jeste to čuli nekad. Setite se, pa razmislite kakav je odnos bio među tim ljudima. Da li me razumete? E zato je mene mučilo to što ona meni dodeljuje ulogu njenog krvnika. Čemu to? Ako niko ni za koga na svetu nije bio bolji nego ona za mene i ja za nju. E takav je odnos ona prekinula i to je ono što moj racio ne može da razume niti da ikako protumači.

offline
 • Pridružio: 20 Feb 2005
 • Poruke: 4505
 • Gde živiš: planeta Zemlja

Napisano: 23 Nov 2010 1:53

Izvinjavam se unapred zbog načina na koji ću napisati sledeće...

Nisam sve tekstove pročita ali iz ovoga što do sada jesam (2 strane) sledi ovaj odgovor:
Aman čoveče, napravio si grad u oblacima. Digao si devojku u nebesa, sve si joj dao što si mogao i time je samo opteretio. To je kao kada bi upoznao neku dvojku danas, vi se zaljubite i za 7 dana te ona zove da je vodiš u neuropsihijatrsku bolnicu lečenje i da budeš uz nju non-stop zato što ona tebe voli. Blah, pročitaj svoje tekstove opet i opet i opet i pokušaj da uhvatiš neku nit razuma svemu tome.

To što ti osećaš nije čista ljubav (bar ne "do kraja" ili kako god `oćete to nazovite). Nekako mi deluje da si to u svojoj glavi uslovio nečime (sada je 2am pa ne kontam baš šta) i sada si razočaran što toga nema. Ako je voliš ne tražiš ništa za uzvrat (doduše, ne shvataj ovo doslovno). Ako je njoj lepše bez tebe ti to voliš zato što to nju čini srećnom. To da ti sada sebe truješ nebulozama kako je ona tebi ostavila gorčinu a ti zapravo sebe truješ zbog svojih želja i ciljeva. Ima da boli sada dok se ne smiriš malo, i ima da zapamtiš taj bol za ceo život ali barem pokušaj da sebi olakšaš patnju time što nećeš da misliš na ovo neko vreme (nije nemoguće da ti odmah kažem). Neko vreme može biti jedan dan a može biti i 6g. Poenta je da se smriš, da vidiš situaciju iz drugog ugla i da uvidiš gde si (eventualno) pogrešio a sada si toliko haotičan sa mislima i izjavama da je nama teško da išta napišemo i da ti ikako pomognemo a da ti naš razumeš i da dozvoliš da uopšte bilo koja reč sa monitora, u koji sada gledaš, dopre do tebe.

Dopuna: 23 Nov 2010 1:55

pfff, očigledno nisam u toku sa komentarima koje je autor ove teme brisao ali i dalje stojim iz mog teksta gore (da ne bude da sam na nekim teškim narkoticima Mr. Green )...

offline
 • Pridružio: 20 Nov 2010
 • Poruke: 42

E problem i jeste u tome što ja drugih sećanja osim na nju nemam, a i ona koja imam nisu mi toliko zanimljiva kao sećanja vezana za nju... Meni je sada svako dosadan. Nijedan razgovor sa drugim ljudima ne mogu da zapamtim. Potpuno me je, ili ako više volite, potpuno sam se desenzitivizovao za ostatak sveta. Čini mi se da ni zbog koga drugog neće moći ovakva groznica da me trese. I to je ono što najviše zabrinjava. Čini mi se da više niko neće moći da me povredi, jer nema mesta na koje me ona udarila nije. Neko bi pomislio da je to dobro, ali nije. Jer kada ne postoji mogućnost da te neko povredi, onda ne možeš nikoga ni da zavoliš. Samo onaj koga voliš može da ti nanese bol...

offline
 • svastar mastar
 • Pridružio: 22 Jun 2009
 • Poruke: 716

Citat:Čini mi se da ni zbog koga drugog neće moći ovakva groznica da me trese. I to je ono što najviše zabrinjava. Čini mi se da više niko neće moći da me povredi, jer nema mesta na koje me ona udarila nije.

Čini ti se. I nije te ona udarila, sam si srusio iluzije koje si podigao. Koliko vidim - ona nikada nije dizala vas odnos na nivo na koji ga ti stavljas, sam si rekao da sa njene strane ne ocekujes vezu.

Citat:E problem i jeste u tome što ja drugih sećanja osim na nju nemam, a i ona koja imam nisu mi toliko zanimljiva kao sećanja vezana za nju... Meni je sada svako dosadan. Nijedan razgovor sa drugim ljudima ne mogu da zapamtim. Potpuno me je, ili ako više volite, potpuno sam se desenzitivizovao za ostatak sveta.

Ovo je sada tvoja trenutna impresija sveta - kroz par godina pitacu te da li je isto kao sad, do tad ne mozes da tvrdis da je to trajno stanje, tj. mozes da tvrdis, ali bez potpore. Svako dozivljava na svoj nacin neke situacije u zivotu, a isto i na svoj nacin ih prevazilazi. Srecno u trazenju tog nacina. Mislim da je sve receno.

offline
 • Pridružio: 20 Nov 2010
 • Poruke: 42

Neću to niko da me pita kroz par godina. Ako Bog da i sreća junačka kroz par godina se toga neću moći ni da setim bez napornog razmišljanja. Niko ne želi da se seća kakva je budala nekad bio... Razmišljam da promenim i ime i prezime, sve da učinim samo da nekako ja ne budem taj koji je dozvolio da mu se to desi. Ili možda najbolje od svega da svoje sadašnje misli, svoju perspektivu izmestim iz sebe na neko drugo mesto, pa da se sa tog mesta smejem svojoj sopstvenoj slabosti i gluposti. Sve, samo da ne budem ovaj koji sam. Eto, tako mi je...

offline
 • svastar mastar
 • Pridružio: 22 Jun 2009
 • Poruke: 716

Citat:Ili možda najbolje od svega da svoje sadašnje misli, svoju perspektivu izmestim iz sebe na neko drugo mesto, pa da se sa tog mesta smejem svojoj sopstvenoj slabosti i gluposti. Sve, samo da ne budem ovaj koji sam. Eto, tako mi je...

Ne zaboravi da "sadasnje misli" isto tako mogu da postanu proslost, kao sto je danas - buduce juce. Wink Nadam se da razumes sta zelim da ti kazem. Just take your time and relax. Smile Vreme ce uciniti svoje, mozda ne brzo, ali hoce.

offline
 • Pridružio: 07 Jun 2008
 • Poruke: 113
 • Gde živiš: Orgrimmar

Dala ti je pedalu - da li sto je nasla nekog drugog i zaljubila se ili si joj se smucilo ili si je ugusio ili je pocela da se plasi tebe ili ili ili...dopuniti-po-zelji... Nebitan je razlog, ona te nece vise u svom zivotu i tacka. Get over it. Pusti je na miru da zivi svoj zivot.
I odakle toliki bes? Meni se cini da ti imas osecaj da ti ona nesto debelo duguje i da si resio da to dugovanje namiris i da ces je do tad maltretirati ovako.
Svaka prica ima 2 strane. Koja je njena? Mozda si ti za nju sad samo manijak koji joj ne da mira? Niko nema pravo da nekoga uznemirava niti je bilo ko zasluzio da ga se mrcvari toliko.
Kako da pomognes sebi? Kako kazu: get a life Very Happy ne znam kojih si godina ili interesovanja, ali necim moras da se zaokupis, makar to bilo i heklanje... Pusti devojku da zivi bez stresa.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 860 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 7 sakrivenih i 798 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., Apok, Belac91, braca57, brundo65, Bubili, cavatina, Don, Dorcolac, Drug pukovnik, Džordžino, FOX, gagidjuric, ikan, ILGromovnik, Ivica1102, kaptain, krkalon, kuntalo, laurusri, Leonov, ljuba, Lord Nem, Luka Blažević, mercedesamg, misa2, mr.mudri, nenad81, Novi, nuke92, ofbeyond, panzerwaffe, pceklic, pedja.st, Profica, proka89, Qwertyuio, r77adder, radoznao, RobinHood12, S2M, sasa1, Singidunumac, Sirius, stegonosa, t84dar, Toni, vathra, VJ, Voja1978, W123, Wisdomseeker, wolf431, Zoca