Anksiozna stanja

3

Anksiozna stanja

offline
 • Pridružio: 08 Jul 2007
 • Poruke: 2024

Shocked Shocked Shocked

@Veliki Doktor: Imaš li ti kakve naučno potkovane dokaze za tvoje teorije?
Kako dokazuješ postojanje stranog tijela u mozgu? Kako je ono tamo dospjelo? I kako baš da izaziva psihozu, a ne recimo fokalne epileptične napade?

Pazi, ovo si možda propustio prilikom registracije:

Pravilnik MyCity foruma ::Korisnici MyCityja mogu raspravljati i pisati o različitim temama, ako su, kao sto je navedeno, svrsishodne. To podrazumeva da:
- mogu pomoći ostalim korisnicima, a ne da prerastu u chat,
- sadrže korisne informacije do kojih mnogi korisnici ne dolaze lako na drugim mestima, informacije moraju biti jednostavno razmeštene i lake za pretragu,
- nisu anketne teme koje se tiču pojedinih ukusa korisnika,
- nisu tračevi, teorije van zvanične nauke, kvazi-naučne teme, teorije zavera i, pre svega, neproverene alternativne metode, koje mogu štetiti korisnicima,
- nisu teme o trenutnoj političkoj, religijskoj i nacionalnoj situaciji i ne krše postojeće zakone naše države.


Ukoliko se ispostavi da su tvoje teorije nešto od ovoga iz "boldovanog" teksta, poruke će biti izbrisane ... ili barem premještene npr. u Blogove, gdje se o tome već može ćaskati.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 25 Nov 2010
 • Poruke: 8

Imam dokaze za svoje teorije, pa ovde nisam radi sebe.
Ukoliko moje poruke budu izbrisane, to je suprotno ideji samog sajta i mnogi ce biti uskraceni za dragocene informacije koje su im i te kako potrebne.
<teorije van zvanične nauke>
A ja vas pitam imate li i jedan slucaj koga je zvanicna nauka 100% izlecila od teskog oblika psihoze.
Ja se mogu pohvaliti da imam 1 slucaj 100% izlecenja!
Kako dokazujem postojanje stranog tela u mozgu? Pa na stotine nacina moze dospeti. I na stotine njih se razlikuju jedno od drugog. Vec sam napisao da od mesta na kojem se nalazi u mozgu zavisi reakcija tela.offline
 • Pridružio: 08 Jul 2007
 • Poruke: 2024

Etiologija (uzrok) psihoza može biti raznolika, to je istina... Od genetskog faktora, preko kojekakvih poremećaja dopaminskih receptora, pa do jednostavnijih uzročnika - infekcije, poremećaji statusa elektrolita u organizmu.
Zabilježene su prolazne epizode psihoza kod pacijenata kod kojih se recimo forsiranjem lijekova za izmokravanje izgubi volumen tečnosti u organizmu i smanji protok krvi kroz mozak. Zabilježeno je i izlječenje psihoze antibioticima, kad je uzrok iste bila infekcija mozga bakterijom.
Ali to su slučajevi koji su naučno potpuno objašnjeni i dokazani, do najsitnijeg detalja.

Dokaze, dokaze želimo ... ko je taj što je izliječen? Da li je prvo uopšte postavljena dijagnoza psihoze i od strane koga (doktora ili Velikog Doktora) i šta je dokaz da je taj neko izliječen?

Za to da strano tijelo može dospjeti u mozak na razne načine znamo, ali kako se to dokaže? nekom od metoda vizualizacije ili samo prostim vjerovanjem na riječ?

Ideja sajta nije da se, kao što sam navela, šire kvazi-naučne teorije, tako da ako poruke budu brisane, ne vjerujem da će šteta biti velika.

offline
 • Pridružio: 25 Nov 2010
 • Poruke: 8

Napisano: 27 Nov 2010 21:13

Da postavljena je dijagnoza akutna psihoza ( u lijecenju primjenjivana elektro konvulzija) od strane uglednog doktora, pa poslije jos od uglednijeg doktora, u to nemojte sumnjati.
Dokaz da je izlecen 100%, nema terapije vec 10 godina (ugledni doktor je rekao dozivotna terapija), nevjerovatan uspjeh na raznim poljima, spavanje nikad bolje (bez leponekxa), zavidnost okoline na izuzetne sposobnosti.
Ako treba jos mogu navesti dokaza
Niste mi odgovorili da li ima i jedan slucaj 100% izlecenja od zvanicne medicine?
Za to da strano tijelo može dospjeti u mozak na razne načine znamo, ali kako se to dokaže?
Vrlo lako se dokaze, vjerovali ili ne i parazit moze da se nastani u mozgu i eto vam psihoze. Moze jednostavno nesto sicusno da izraste, ali ja i dalje tvrdim da to nije bolest.

Dopuna: 27 Nov 2010 21:19

Ako vam trun ili musica upadne u oko imate nevjerovatne probleme,
ALI NISTE BOLESNI, vi jednostavno dodjete pred ogledalo i izvadite trun ili musicu i 100% ste zdravi.
Isto vrijedi i za mozak
I da li je covjek bolesan kada mu musica upadne u oko? Normalno da nije.
Da li je covjek bolestan kada mu <musica> upadne u mozak? Normalno da nije, ali su problemi kud i kamo veci.

offline
 • Pridružio: 08 Jul 2007
 • Poruke: 2024

Već sam navela da su u zvaničnoj medicini potvrđeni slučajevi izlječenja. Trenutno nemam način da pokažem tekstove ovdje, nisu mi pri ruci, a nemam vremena da "googlam".

Ni ti nisi odgovorio na koji način dokažeš da je strano tijelo prisutno u mozgu.

I ne mogu da se složim sa teorijom da je samo to uzrok psihoze. Rijetkost je u medicini da je uzrok nekog oboljenja samo jedan ili jednoličan. Još nešto, prije će strano tijelo u mozgu uzrokovati druge poremećaje, kao što su epi napadi, lateralizacija (slabost strane tijela), poremećaji vida, sluha i sl, nego psihičke manifestacije.
To što ti govoriš veoma nalikuje na raznorazne teorije koje u medijima prosipaju nadriljekari, iscjelitelji i drugi.
Ko želi da vjeruje, neka vjeruje i neka se liječi kod koga želi, a ja ću prepustiti kolegama sa foruma (mislim, uređivačkom timu) da odluči šta je činiti sa ovom diskusijom.

offline
 • Pridružio: 25 Nov 2010
 • Poruke: 8

Napisano: 27 Nov 2010 22:07

U pravu ste strano tijelo ce uzrokovati prije epi napadi, lateralizacija (slabost strane tijela), poremećaji vida, sluha i sl,
Ali moze uzrokovati i psihozu, da je glava teska stotinu kg, moze da dovede do cutljivosti toliko da covijek meditira kao biljka,
nezainteresovanost je totalno prisutna jer mozak je blokiran i pored najbolje volje i zelje ne moze da komunicira.

To što ti govoriš veoma nalikuje na raznorazne teorije koje u medijima prosipaju nadriljekari, iscjelitelji i drugi.
Ok, dajte mi vaseg nekog pacijenta da malo razgovaramo pa ga pitajte poslije utiske, mozemo se cak i sastati.
Ja iza sebe imam rezultate s kojima se rijetko ko moze pohvaliti, i rezultati su proistekli iz ideje o stranom tijelu, koje se moze eliminisati obicnim metodama. A mislim da bi i sam ugledni doktor bio i te kako pozitivno iznenadjen kada bih mu sve ispricao o metodama. Ugledni doktor zivi i radi u Sarajevu.

Dopuna: 27 Nov 2010 22:27

Ni ti nisi odgovorio na koji način dokažeš da je strano tijelo prisutno u mozgu.
Sami ste rekli da ima slucajeva da je strano tijelo (bakterije) izazvale psihozu i da se izljecilo antibioticima, a sta je sa parazitima, mozdanim smecem koje mozak luci kod svakog covjeka i odlaze ga nekontrolisano na razna mjesta koja opet izazivaju psihicke poremecaje, raznim malim izraslinama koje malkice izrastu i tako ostaju citav zivot i prave razno razne probleme, poslije kojih neki izjavljuju <bolestan sam bio a da to nisam ni znao>
Ali covjek nezna da je zdrav!
Svaki 3-ci ili 4-ti covjek ima psihickih problema u svijetu zbog ovih uzroka koje sam naveo, ali ima i drugih uzroka.
Veoma je bitno da znaju da su zdravi, a ne bolesni kao sto misle i da znaju uzroke i vide (da je to tako-pa kako je)

offline
 • Pridružio: 08 Jul 2007
 • Poruke: 2024

Veliki Doktor :: a sta je sa parazitima, mozdanim smecem koje mozak luci kod svakog covjeka i odlaze ga nekontrolisano na razna mjesta koja opet izazivaju psihicke poremecaje, raznim malim izraslinama koje malkice izrastu i tako ostaju citav zivot i prave razno razne probleme, poslije kojih neki izjavljuju <bolestan sam bio a da to nisam ni znao>
Ali covjek nezna da je zdrav!
Svaki 3-ci ili 4-ti covjek ima psihickih problema u svijetu zbog ovih uzroka koje sam naveo, ali ima i drugih uzroka.
Veoma je bitno da znaju da su zdravi, a ne bolesni kao sto misle i da znaju uzroke i vide (da je to tako-pa kako je)


O čemu je ovdje riječ?! Kakvo moždano smeće koje se odlaže kojekuda bez kontrole ???

Uz dužno poštovanje, posle ovoliko godina medicinskog obrazovanja, moram da kažem da je ovo što čitam - obična glupost.
Kamo sreće da je sve tako jednostavno i lako rješivo. Jednom rečenicom objasniti i problem i rješenje je u medicini nezamislivo. Mislim se, onda smo mi doktori budale kad godine i godine trošimo na učenje, a problemi su tako očigledni i tako izlječivi... aha, kako da ne.

offline
 • Pridružio: 25 Nov 2010
 • Poruke: 8

Napisano: 28 Nov 2010 10:31

Mozdano smece postoji, i mozak ga odlaze ukoliko to nema u knjigama nije moja krivica.
Ukoliko mislite da sve znate i da sve pise u knjigama ok postujem misljenje.
A da je ovo za vas sve obicna glupost i to vam vjerujem, medjutim ja cu se i dalje nastaviti baviti osmisljavanjem nacina za potpuno izljecenje od psihoza.
Jeste li ikada dosli na ideju pravljenja proteze za lijecenje psihoza. O tome necemo dalje, nema potrebe.
A savijeti koje mogu dati ljudima sa psihozom, njihovim porodicama cak i doktorima mislim da su vrlo korisni.
Bio sam licno prisutan kada doktor u prisustvu psihoticne osobe izgovara naglas rijec samoubistvo, sto je greska nad greskama, iako to on ne moze da shvati, ali ta rijec za doktora ne bi trebala da postoji.

Dopuna: 28 Nov 2010 10:47

Uz dužno poštovanje, posle ovoliko godina medicinskog obrazovanja, moram da kažem da je ovo što čitam - obična glupost.
Glupost je 100% se izlijeciti od psihoze (300mg leponexa dnevno nekoliko godina, elektro konvulzija, totalno snanjena mogucnost konverzacije cak i sa jedni covjekom) a sada potpuno izlijecenje bez terapije, veliki poslovni uspjeh, zavidnost okoline, zadivljujuci nastup pred stotinu ljudi za vas je glupost ok postujem misljenje.

offline
 • Pridružio: 21 Avg 2010
 • Poruke: 76

Napisano: 01 Dec 2010 3:51

Pozdrav

Etiologija endogenih psihoza za sada nije utvrdjena, A patogeneza se moze objasniti. Postoje mnoge teorije na koje se danasnja psihijatrija oslanja i tu pokusava da istrazi odredjene aspekte koji su vise ili manje odgovorni za psihoticni proces. Biološki, bihevioralni, psihodinamski i sociodinamski modeli igraju primarnu ulogu.
Naravno da je u prvom planu organski supstrat i njegove promjene koje sigurno imaju ucesca u nastanku psihoza a mnogobrojna istrazivanja su to utvrdila . Sad cu onom Velikom Doktoru nesto da pojasnim da u buduce ne lupeta gluposti :
1.Genetski faktori igraju znatnu ulogu u nastanku sch i depresije, istrazivanja na blizancima su dala mnoge rezultate.
2. dopamin i noradrenalin (neurotransmiteri) igraju jako vaznu ulogu. Sizofrenija bi bila pojacana aktivnost dop. i noradr. u odredenim regionima mozga a depresija smanjenje dop, noradr, i serotonina u odredjenim regionima mozga. Davanjem odredjenih lijekova se dovodi u ravnotezu pomenuti transmiteri i tako poboljsava stanje psihoze. Ovo se pokazalo tacno i danas se tako radi, ali.. pored bioloskoh faktora imamo i individualno psiholoske koji su jako vazni za nastanak i ishod neuroza i psihoza. Emocionalno nabijeni sdrzaji (kompleksi) su aktivni u psihi i oni mogu dovoditi do nepovoljnosti u mentalnom funkcionisanju i tako proizvoditi odredjene simptome kako neuroza tako i psihoza. Psihoterapijske procedure uspijesnog otklanjanja ovih kompleksa dovodi do izljecenja i ukupno do poboljsanja i ravnoteze psihickog funkcionisanja. Lose navike kroz zivot i neadekvatno naucene socijalne interakcije isto tako imaju veliki znacaj u ishodu psihoza, sto se je losije gradio interpersonalni odnos u djetinjsvu to ce sigurno imati los ishod kasnije i na psihoze.
Ovo sto je pomenuto je dio od cijele price, trebalo bi mi deset listova da sve napisem. Ali uglavnom ovim modelima se prilazi u objasnjenju psihopatologije.
Psihicki poremecaji kod ''akutnog mozdanog sindroma'' nastaju zbog cinioca koji dovode do neurednog funkcionisanja mozga ,bilo zbog nedostatka ili viška tih cinioca.
1) Nedostatak pojedinih cinilaca neophodnih za urednu funkc.mozga :
A kiseonik
glukoza
vitamini
B san
senzorni i socijalni cinioci
2) Djelovanje toksicnih supstanci na mozak :
A otrovi koji dovode do hopoksije mozga :
ugljen dioksid
ugljen bisulfid
cijanidi
olovo
B medikamenti u toksicnim dozama, alkohol i narkotici :
etil akkohol
metil alkohol
C organofosforna jedinjenja :
atropin
3) Akutna infektivna oboljenja
4) Epilepsija
5)Mozdani cirkulatorni poremecaji
6)Mozdane neoplazme
7)Traume(povrede)
8-)Poremecaj metabolizma i endokrina oboljenja
9)Generativne zivotne faze

Vidis samo kod akutnog mozdanog sindroma koji moze imati psihoticnu sliku u nastupu kako se u pozadini nalazi poznati faktori i njihovo otklanjaje dovodi do izljecenja (manje-vise, trajnog)

Kod ''hronicnog mozdanog sindroma'' (Demencija)je trajna promjena celije mozga i ljecenje je uglavnom simptomatski a uzrok moze biti sve ono sto trajno ostecuje mozak ili mozdanu masu : infektivna oboljenja,medikamenti, tumori, traume, neoplazme,epilepsija itd..
Ukoliko se ide tim da se otklone ili sprijece ovi faktori hronicni m.s. se moze izbjeci.

Veliki Doktore ovakvi mentalni poremecaju imaju svoju jasnu sliku i patogenezu pa objasnjenje i ljecenje ide u skladu s tim. A drugi put cu reci nesto o depresiji i shizofreniji, a treci put o neurozama i strenim stanjima.
Mozes li mi napisati sta je po tebi ono tvoje ''mozdano smece'' kako nastaje i kako izgleda, i kako se doslo do toga da postoji i gdje je smjesteno i koji je to molekularni spoj? I kako ga otklanjati ? Hvala

pozdrav

Dopuna: 01 Dec 2010 4:08

bokily ::Mislim da je psihoterapija neophodna kad je potrebno razresiti nesvesno, mislim na psihoanaliticku psihoterapiju. To jeste duzi proces, ali zato zadire duboko u covekovo nesvsno i menja stvari tamo gde su se i zapetljale.

Tako je

offline
 • Pridružio: 25 Nov 2010
 • Poruke: 8

Postovani doktore Wilson, prvi put sam za izraz <mozdano smece> procitao ove godine u novinama, nemogu se setiti tacno u kojima i bas pise onako kako sam i napisao i jos pise da (verovatno zbog smeca) svaki 4-ti covek na svetu ima vise ili manje psihickih problema.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 740 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 6 sakrivenih i 710 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, Bojan5150, darkstar101, Duh sa sekirom, elenemste, Filip Marinković, Gama, Japidson, Krusarac, LUDI, madza, Mixelotti, Oluj2.1, Pavle01, Radoje, RJ, sabros, sakota79, saputnik plavetnila, ssekir75, yufighter