Pomoc oko MSI P-31 neo V2 ms-7392 ploce

3

Pomoc oko MSI P-31 neo V2 ms-7392 ploce

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2012
  • Poruke: 7
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Sve sam uradio kako pise,i nista drugar... Sad

Skinuo sam dzamper gdje je bio,postavio ga polje ispod,drzao minutu i vratio isto...

Mislio sam da treba mozda duze vremena,pa sam isto uradio,samo drzao 10 min,i kad sam vratio isti fazon,
isto mi izbacuje kao na slici... :/

Nema mi BIOS-a nikako...Sad



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Okt 2005
  • Poruke: 13526
  • Gde živiš: Beograd

Da ponovimo, da bi bilo jasno šta si uradio:
Isključio si računar, izvadio kabl za napajanje, spojio si pin 2 i pin 3 za resetovanje BIOS-a? Zatim si vratio džamper tako da su spojeni pin 1 i pin 2, priključio si kabl, uključio računar i opet se pojavljuje ista slika na ekranu?
Ako je tako, vrlo verovatno da problem pravi USB kontroler. Zašto je ploča bila u servisu? Da li su nešto radili na njoj?



offline
  • Pridružio: 03 Mar 2012
  • Poruke: 7
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Upravo tako sam uradio...

Pa vrlo moguce da pravi on problem,nesto mi sada pada na pamet da ih odlemim...

E ne znam sto je racunar bio na servisu,stvarno,znam samo da mi je drugar dao taj racunar jer mu je stajao i smetao,rekao da je racunar uredu,sada kad sam ga spojio,eto ti belaja... :/

Bas ne znam sta da radim...

Fino on pokaze sliku,ali nece u BIOS,majka mu stara... :/

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2005
  • Poruke: 13526
  • Gde živiš: Beograd

Naravno da nećeš da odlemljuješ ništa, to ne rešava problem. Smile
Probaj ovako:

1. Isključi kabl za napajanje iz kućišta.
2. Pronađi bateriju na matičnoj ploči, ovako izgleda:



3. Izvadi bateriju iz ležišta tako što pažljivo oslobodiš oprugu koja je drži:



4. Pritisni Power dugme na kućištu nekoliko puta.



5. Posle 5 minuta vrati bateriju nazad na svoje mesto na ploči.
6. Priključi kabl za napajanje u kućište i uključi računar.

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2012
  • Poruke: 7
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Haha,pa reko da je se rijesim... Very Happy

Isti fazon mi se desava,nista se nije promijenilo... :/

Uradio sam kako si napisao drugar,ali nista,isto mi izbaci MSI sliku,kad resetujem racunar i pritisnem DEL on mi izbaci problem kao sa slike koju sam uploadovao...

Sve mi govori da ovome nema pomoci.. :/

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2005
  • Poruke: 13526
  • Gde živiš: Beograd

I ja mislim da je tako...
Pogledaj ovu temu, pa ako si raspoložen igraj se malo: http://www.mycity.rs/Hardware/Dijagnostika-hardver.....utera.html

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2012
  • Poruke: 7
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Naravno da sam raspolozen... Very Happy

Imam tu masinu,i jos jednu sa asus-ovom plocom,koja isto taako upali i vrte ventilatori,ali ne prikazuje sliku nikako...Niit pisti niti bilo sta,radi iso i kad izvadim i Ram,i HDD,i graficku...

Svasta sam i tu radio,ali nista...

Svidja mi se ovaj forum,vidim da ima tu svega,moracu se malo zaroviti pa nesto iskopati...,ako mi sta zapne,valjda nece biti problem da postavim pitanje.... Very Happy

Hvala na dosadasnjoj pomoci drugar... Smile

Sve najbolje ti zelim ! Smile Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 342 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 1 sakriven i 336 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Hoegaarden, Krusarac, mane123, Mixelotti, Nekicoveculjak