Reparacija stola za stoni tenis

Reparacija stola za stoni tenis

offline
  • Pridružio: 11 Nov 2009
  • Poruke: 69

Ok drugari, imam jedno pitanje za vas...

Nabavio sam polovan sto, tacnije dobio sam ga besplatno. Radi se o ovakvom stolu:
hmi-basen.dk/en/blobs/orig/12731.jpg Trebao bi ga malo reparirati. Nekoliko stvari planiram uraditi pa cu poci redom.

1. Planirao sam da mu ivice dotjeram, iskrzane su od koristenja oko svih strana po duzinama. To sam planirao tako da okolo zalijepim ljepljivu traku (da mi ljepilo ne curi sa strana kada ga nanesem), te pomijesam piljevinu i ljepilo za drvo (drvofix) i tu masu nanesem okolo. Kada se osusi i skinem traku, to bi onda obrusio da dobijem ostre ivice od 90''. Sta mislite da li ce tako drzati, da nece popucati ljepilo? Nema tu puno nanosenja, vec po mozda 5-6 mm okolo, samo da izvucem ivice.
2. U cosku kod mrezice pukao je komad stola u duzini od nekih 20 x 10 cm (sto je na rasklapanje iz dva dijela). I to planiram zalijepiti tom smjesom (kombinacija piljevine i ljepila za drvo), te nakon toga izbrusiti da dobijem ravnu povrsinu bez rupica, kanala i izbocina. Sa donje strane bi to jos pojacao sa dvije plocice zasarafljene ili sl. Mislite li da ce to izdrzati i da se moze sa ljepilom izvesti da bude postojano?
3. Kupio sam boju za skolske table kojim cu prefarbati cijeli sto kada zavrsim popravke. Mene sada zanima, kada prefarbam sto, kojom bojom mogu izvuci bijele dijelove, linije, da mi ne budu "starije" pod prstom kada predjem preko njih? Zelim da se ne osjeti taj sloj bijele boje?

Za sada toliko, ako ima neko da mi odgovori, bi bi zahvalan.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Avg 2007
  • Poruke: 175
  • Gde živiš: Wien

moj savet za reparaciju ti je da kupis KIT za drvo koji ces naneti na ostecene delove koje zelis popraviti i sa vodenom smirglom rucno i ili vibroslajfericom dovesti do do pravilnog ravnanja..sto se lakiranja tice najbolje bi bilo da ti neko isprica stol sa pistoljem radi ravnomernog nanosenja farbe..bele ivice takodje naneti unapred pripremljenim lepljivim papirnim trakama gde ce se nanaeti..itd..


google.com/search?q=kit+za+drvo&hl=en&p.....44&bih=705



offline
  • Pridružio: 11 Nov 2009
  • Poruke: 69

bancho ::moj savet za reparaciju ti je da kupis KIT za drvo koji ces naneti na ostecene delove koje zelis popraviti i sa vodenom smirglom rucno i ili vibroslajfericom dovesti do do pravilnog ravnanja..sto se lakiranja tice najbolje bi bilo da ti neko isprica stol sa pistoljem radi ravnomernog nanosenja farbe..bele ivice takodje naneti unapred pripremljenim lepljivim papirnim trakama gde ce se nanaeti..itd..


google.com/search?q=kit+za+drvo&hl=.....mp;bih=705


Ali kit voli popucati koliko mi se cini? Posebno ako se nanese na coskove da stoji samostalno. Ok ako se stavi na povrsinu u tankom sloju radi ravnanja? Nisam siguran za ivice, cini mi se drvofix i piljevina bolji izbor?
Sto se tice farbanja, kompresorom ce se raditi, samo ne znam koju boju da koristim za linije da se ne osjeti da su "starije"?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 739 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 4 sakrivenih i 696 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, aleksmajstor, Battlehammer, Bobrock1, bokisha253, cavatina, CikaKURE, dane007, darionis, darkangel, Djokislav, DPera, draganca, Dukelander, Excalibur13, Instruktor 1223, janbo, Kibice, Kriglord, ksyyaj, lord sir giga, Mi lao shu, MilosKop, milutin134, mkukoleca, MrNo, Ne doznajem se u oružje, pristinski korpus, rovac, Simon simonović, Stanlio, stegonosa, vargas, vathra, Vatreni Zmaj, ZetaMan, zillbg, zziko