XXIV Zimske olimpijske igre Peking 2022

2

XXIV Zimske olimpijske igre Peking 2022

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Srpska skijašica Nevena Ignjatović, nakon 22. vremena u spustu napravila je grešku tokom slaloma u alpskoj kombinaciji zbog čega je ostala bez plasmana, čime je i okončan nastup naših predstavnika u Pekingu.

***

Kanađanke su po peti put osvojile olimpijsku titulu nakon što su u finalnom meču savladale SAD rezultatom 3:2.

Moglo bi se polemisati da li je meč uopšte imao neku rezultatsku neizvesnost, pošto su Kanađanke nakon 30-ak minuta vodile 3:0. Sa druge strane, Amerikanke imaju za čim da žale pošto su tri puta pogodile okvir gola, a svoj prvi pogodak, što je interesantno, postigle sa igračem manje. Do drugog gola stigle su na svega 12 sekundi pre kraja sa igračem više, a ponovila se situacija iz četvrtfinalnog meča muških postava Rusije i Danske: kanadski golman Dezbijen pokušala je da odbrani mrežu - bez palice...

Kako god bilo, Kanada se zasluženo vraća na olimpijski tron. Zemlja javorovog lista ostvarila je svih sedam pobeda pobeda, od čega dve nad najvećim rivalom SAD, uz najviše postignutih i najmanje primljenih golova (57:10).

***

Na tri dana pre kraja igara, ukupno 28 zemalja osvojilo je medalje. Trenutno je najuspešnija Norveška koja na kontu ima 28 odličja, od čega 13 zlatnih.



https://olympics.com/beijing-2022/olympic-games/en.....ndings.htm



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8533
  • Gde živiš: Esgaroth

Završene su igre u Pekingu...

Hokejaši Finske savladali su u finalu branioce titule iz Pjongčanga, Rusiju, rezultatom 2:1. Prethodno, Zbornaja je bila bolja od Švedske tek nakon osme serije penala 2:1 (2:2), dok su Finci rezultatom 2:0 savladali najprijatnije iznenađenje olimpijskog turnira Slovačku, koja će u borbi za bronzu deklasirati Švedsku 4:0.

Finska je prvi put osvojila olimpijsku titulu, a interesantno je da je Fincima to prvo olimpijsko zlato u nekom timskom sportu uopšte... ako ne računamo dva ekipno osvojena zlata u skijaškim skokovima 1988. i 1992. u eri legendarnog Matija Nikenena.

Medalje su osvojili predstavnici 29 zemalja, a najuspešnija je Norveška koja je oborila i rekord po broju zlatnih odličja.



https://olympics.com/beijing-2022/olympic-games/en.....ndings.htm

Naredne igre održaće se u italijanskim gradovima Milano i Kortina. Dva italijanska grada međusobno su udaljeni više od 400km, a biće to prve igre sa dva grada domaćina.



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 935 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 3 sakrivenih i 916 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: brundo65, dragoljub11987, goxin, havoc995, Insan, JOntra, Koridor, kovac9mm, Krvava Devetka, kybonacci, mikki jons, pein, radionica1, sasa76, wizzardone, šumar bk2